|
Слобода |
Внеси реплика | страница <1 45678 19> |
Автор | |
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...celosnata sloboda e Anarhijata, se drugo e ogranichuvanje ili svet napraven i sostaven od pravila normi i etiki...i religijata e nekoja vrsta na kochnica za totalnata sloboda, sho chovechkiot um moze da ja proizvede...
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Анархијата не претставува слобода бидејки правиш што сакаш и притоа загрозуваш други личности демонстрирајки ја својата слобода. Анархијата претставува хаос, затоа што твојата слобода ке ја загрози мојата слобода...мојата слобода ке ја загрози слободата на некој трет....и добиваме домино ефект....фактички никој нема да биде слободен... Слободата не претставува слобода кога загрозуваш некого. |
|
eurydice
Сениор Регистриран: 18.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 429 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
slobodata e najubavoto sto moze da mu go dades na toj sto go sakas.
slobodno da te saka. ili slobodno da te ostavi. Изменето од eurydice - 01.Мај.2008 во 09:01 |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Човекот живее со духот-а не со телото. Ако го сфати тоа, можеш да го оковаш и во синџири и да го фрлиш во зандана, но тој секогаш ќе остане слободен...
Толстој |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tolstoj bil vo zandana ??? |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Svetot e postaven sekoja rabota da zavisi od druga taka da vo recnikot na prirodata slobodata ne postoi
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ili, slobodata kako fizicki koncept ne postoi. Celiot svet pociva na materija i sila sto ja vrzuva taa materija, taka da stom postoi nekoja sila, ne postoi sloboda!..
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..........no zatoa postoi slobodata na mislite
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a najvazno od se e sloboda na govorot
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...moralnite i opshtestvenite pravila vo opshtestvata vo koi ziveeme momentalno se misli na ureduvanjata vo drzavite kako sho se danocite rabotnite odnosi i zakonok, se doneseni od lugeto, i toa od tie na koi sho im odgovara taka(Evreite), za da ima na edna strana alchnost i bogatstvo i analogno na toa-siromashtija ili skromnost na druga strana, znachi sloboda vo prava smisla na zborot i ne postoi, postoi tivko robstvo, kako i sho postoelo na vremeto predizvikano od lihvari i masoni, koi ja igraat igrata narechena Kapitalizam i Monopol, taka da, pak ke kazam, slobodata e prividna vo ovie denovi gledano od ovoj aspekt, sekako deka postojat psihichki oblici na sloboda megutoa i mnogu raboti koi sho bi gi narekle sloboda na chovekot e realnost i fakt deka vo svetot globalno ne postojat, edinstvenata sloboda momentalno koja chovek moze da ja pochustvuva i da si ja dozvoli e bezrezervnata verba vo bog, inaku eve i brakot e vrska na ogranichuvanje vo slobodata, ama toa e veke stvar na filozofiranje zatoa sho temava e postavena kako nekako univerzalno, i ne kazue za kakva sloboda se zbori konkretno...
|
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako nekogo navistina sakas daj mu sloboda
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
слобода е кинење на синџирите на предрасудите...
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Слобода е способност да го избереш најдоброто од се што ти е дозволено...
Јас |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Внеси реплика | страница <1 45678 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |