![]() |
|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7677787980 242> |
Автор | ||
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
prasanje do muslimanite.....
kolku jazici znaete da zboruvate........ mislam ni malku navredlivo dali sekoj musliman znae tocno da go prevede originalniot k*ran ????? i na koj jazik e napisan??????? posto gledam tamu nekoi bukvi ako moze taka da gi narecam.....koga postirate originali od k*ranot.......ili samo si vadite prevodi od internet.......... ???????????????????????? |
||
end off days 15...14...13....
|
||
![]() |
||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
|
Blagodaram na odgvorot no, vo ovoj slucaj toj (tatkoto) ne sakal da ja ubie svojata cerka tuku ja ubil.... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
![]() |
||
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
|
e nisto de desava se...ti pa ......
eeeeeeeeeeeeeee..... so gi maces lugeto.......... gledas deka taka trebalo............. devojceto ne bilo vospitano kako sto treba........................ kako taka................ cccccccc,......pa toa treba da se ubie........ :))) |
||
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
so be stana so plocite
abe sakam da razjasnam- mislenja na vernicite-- so tocno pisuvalo na niv |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
|
aman bre ti pa so tie ploci................
nemoj da gii macis lugeto gleas deka ne znaat........ ama veruvaat................. :)))))))) |
||
|
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
nikoj ne odgovori na prashanjeto na,.nekoj,...
shto stanalo posle,...otkako hristos ,..."oziveal",....shto pravel,...kaj otishol,...umrel li pak?,......ili toa ne ste go prochitale nigde( seushte),..pa ,nemate pojma ,...shto da kazete,... |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
|
Aj da ti odgovoram, iako ne sum sigurna dali ova e cista ironija, no sepak da ne navleguvam vo ona sto ne go znam.
Za toa kolku jazici znaeme, ima posebna tema na drug podforum...Ova e za veroispoved...Inaku site nie se trudime da zname sto poveke jazici....
Majciniot jazik prvenstveno, potoa jazikot na zemjata vo koja ziveeme i normalno zelba na sekoj musliman e da go znae arapskiot jazik.
da ne nadovrzam na ova, Quranot e objaven na arapski jazik, i denes e prevedeno negovoto znacenje skoro na site svetski jazici. Bukvalen prevod ne e vozmozen poradi sirokiot fond na zborovi so koj raspolaga arapskiot jazik....kako i negovata ubavina....
No nivnata sustina NIKAKO NE SMEE DA SE MENUVA.
k*ranot e Bozji Govor koj od sveto objavuvanje pa se do den denes NE PRETRPELA NIKAKVI IZMENI.....
Quranskte stihovi koi nie gi postirame tuka se od Quranot. Sega nekoj direktno gi tipka, a nekoj na svojot PC ima elektronska verzija (ova voopsot ne e bitno no aj.....)
Pa dali ja zadovoliv vasata ljubopitnost.....
|
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
![]() |
||
|
da
fala |
||
|
||
![]() |
||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
|
Blagodaram na odgvorot no, vo ovoj slucaj toj (tatkoto) ne sakal da ja ubie svojata cerka tuku ja ubil.... ![]() |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
![]() |
||
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
|
kaza veke,ne mora da se povotruvas....procitano, sfateno, ukapirano....
|
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
![]() |
||
|
No ne i odgovoreno, patem sto mislis ti za toa ?????? |
||
Give me your secrets
||
![]() |
||
|
|
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
![]() |
||
|
Na vernicka ne i e dozvoleno da zeme za soprug nemusliman. Toa e jasno kazano vo Quranot....
Za ubvanjeto na kerkata.....
1. Ova se tretira kako i sekoe drugo ubistvo, a muhadzir ti kaza....
2. I da se slucilo da kerkata napravila smrten grev, da predpostavime, tatkot NIKAKO NE SMEE DA IZVRSI NAD NEA SSERIJATSKA KAZNA. Veke ednas e kazano, deka SERIJATSKITE KAZNI GI IZVRSUVA ISLAMSKATA VLAST a ne poedinec.
Jas ne sum go videla ova na vesti, no drugite nesto mi kazale. Znaci ako ja ubil togas go osuduvam toj negov cin....
A nie muslimanite sekoga gledame iza kulisa. Boje sprecit nego lecit....
Se soglasuvam so onoj del od postot na muhadzir koga veli za vospituvanjeto na decata.....
Ko sto veli eden bosanec: "Pasa moj solidni, iz svoje bashce beri cvijet..."
|
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
![]() |
||
|
Aisha Ne sakal da ja ubie toj ja UBIL svojata cerka - jas prasuvam kakov e vasiot stav za toa - ne kako za nesto sto mozelo da bide tuku za nesto sto konkretno se slucilo - ovdeka ne ubiva covek - covek (kriminalno pravo) - tuku se raboti za cedomorstvo - Tatko ubiva cerka.....???? |
||
Give me your secrets
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7677787980 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |