IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7677787980 242>
Автор
Порака
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 23:34
prasanje do muslimanite.....
kolku jazici znaete da zboruvate........

mislam ni malku navredlivo

dali sekoj musliman znae tocno da go prevede originalniot k*ran ?????

i na koj jazik e napisan???????

posto gledam tamu nekoi bukvi ako moze taka da gi narecam.....koga postirate originali od k*ranot.......ili samo si vadite prevodi od internet..........

????????????????????????
end off days 15...14...13....
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 23:37
Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

Do prasanjeto od Templarius-Jasen e stavot na Islamot deka nikoj covek ne smee nikogo da ubie, t.e. ako ubie eden nevin covek kako celo covestvo da go pogubil. Toj "musliman" sto sakal da ja ubie cerkata poradi toa sto se vlubila vo hristijanin e za osuduvanje. A sekoj covek  koj ce ima takov slucaj prvo treba da si gi bara greskite kaj sebe. Spored edna pogovorka decata se ogledalo na roditelite, sto ja smetam deka vo golem del e toa vistina. I jas ne bi sakal koga bi imal cerka da se zalubi vo nekoj koj sto ne e mukmin (vernik) musliman, no ako taa bi se vlubila i omazila za drug, togas pogolemiot teret od greskata ce bide kaj mene i kaj mojata zena zatoa sto ne sme ja vospitale vo Islamski duh.  Bidejki sekoj koj sto e vospitan vo Islamski duh, znaci deka e mukmin(vernik) i togas ce si znae do kade mu e dolga cergata za da si gi pusti nozete.

Blagodaram na odgvorot no, vo ovoj slucaj toj (tatkoto) ne sakal da ja ubie svojata cerka tuku ja ubil....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 23:49
e nisto de desava se...ti pa ......

eeeeeeeeeeeeeee.....

so gi maces lugeto..........
gledas deka taka trebalo.............

devojceto ne bilo vospitano kako sto treba........................

kako taka................

cccccccc,......pa toa treba da se ubie........

:)))
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 23:50
so be stana so  plocite

abe sakam da razjasnam- mislenja na vernicite-- so tocno pisuvalo na niv

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 23:52
aman bre ti pa so tie ploci................

nemoj da gii macis lugeto gleas deka ne znaat........

ama veruvaat.................

:))))))))
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 23:52
nikoj ne odgovori na prashanjeto na,.nekoj,...
shto stanalo posle,...otkako hristos ,..."oziveal",....shto pravel,...kaj otishol,...umrel li pak?,......ili toa ne ste go prochitale nigde( seushte),..pa ,nemate pojma ,...shto da kazete,...
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2008 во 00:13
Originally posted by goor goor напиша:

prasanje do muslimanite.....
kolku jazici znaete da zboruvate........

mislam ni malku navredlivo

dali sekoj musliman znae tocno da go prevede originalniot k*ran ?????

i na koj jazik e napisan???????

posto gledam tamu nekoi bukvi ako moze taka da gi narecam.....koga postirate originali od k*ranot.......ili samo si vadite prevodi od internet..........

????????????????????????

Aj da ti odgovoram, iako ne sum sigurna dali ova e cista ironija, no sepak da ne navleguvam vo ona sto ne go znam.
Za toa kolku jazici znaeme, ima posebna tema na drug podforum...Ova e za veroispoved...Inaku site nie se trudime da zname sto poveke jazici....
Majciniot jazik prvenstveno, potoa jazikot na zemjata vo koja ziveeme i normalno zelba na sekoj musliman e da go znae arapskiot jazik.

da ne nadovrzam na ova, Quranot e objaven na arapski jazik, i denes e prevedeno negovoto znacenje skoro na site svetski jazici. Bukvalen prevod ne e vozmozen poradi sirokiot fond na zborovi so koj raspolaga arapskiot jazik....kako i negovata ubavina....

No nivnata sustina NIKAKO NE SMEE DA SE MENUVA.

k*ranot e Bozji Govor koj od sveto objavuvanje pa se do den denes NE PRETRPELA NIKAKVI IZMENI.....

Quranskte stihovi koi nie gi postirame tuka se od Quranot. Sega nekoj direktno gi tipka, a nekoj na svojot PC ima elektronska verzija (ova voopsot ne e bitno no aj.....)

Pa dali ja zadovoliv vasata ljubopitnost.....
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2008 во 00:15
da
fala
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2008 во 00:38
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Do prasanjeto od Templarius-Jasen e stavot na Islamot deka nikoj covek ne smee nikogo da ubie, t.e. ako ubie eden nevin covek kako celo covestvo da go pogubil. Toj "musliman" sto sakal da ja ubie cerkata poradi toa sto se vlubila vo hristijanin e za osuduvanje. A sekoj covek  koj ce ima takov slucaj prvo treba da si gi bara greskite kaj sebe. Spored edna pogovorka decata se ogledalo na roditelite, sto ja smetam deka vo golem del e toa vistina. I jas ne bi sakal koga bi imal cerka da se zalubi vo nekoj koj sto ne e mukmin (vernik) musliman, no ako taa bi se vlubila i omazila za drug, togas pogolemiot teret od greskata ce bide kaj mene i kaj mojata zena zatoa sto ne sme ja vospitale vo Islamski duh.  Bidejki sekoj koj sto e vospitan vo Islamski duh, znaci deka e mukmin(vernik) i togas ce si znae do kade mu e dolga cergata za da si gi pusti nozete.

Blagodaram na odgvorot no, vo ovoj slucaj toj (tatkoto) ne sakal da ja ubie svojata cerka tuku ja ubil....

Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2008 во 00:43
kaza veke,ne mora da se povotruvas....procitano, sfateno, ukapirano....
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2008 во 00:44
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

kaza veke,ne mora da se povotruvas....procitano, sfateno, ukapirano....

No ne i odgovoreno, patem sto mislis ti za toa ??????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2008 во 00:44

Do prasanjeto od Templarius-Jasen e stavot na Islamot deka nikoj covek ne smee nikogo da ubie, t.e. ako ubie eden nevin covek kako celo covestvo da go pogubil. Toj "musliman" sto sakal da ja ubie cerkata poradi toa sto se vlubila vo hristijanin e za osuduvanje.

PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2008 во 00:52
Na vernicka ne i e dozvoleno da zeme za soprug nemusliman. Toa e jasno kazano vo Quranot....
Za ubvanjeto na kerkata.....
1. Ova se tretira kako i sekoe drugo ubistvo, a muhadzir ti kaza....

2. I da se slucilo da kerkata napravila smrten grev, da predpostavime, tatkot NIKAKO NE SMEE DA IZVRSI NAD NEA SSERIJATSKA KAZNA. Veke ednas e kazano, deka SERIJATSKITE KAZNI GI IZVRSUVA ISLAMSKATA VLAST a ne poedinec.

Jas ne sum go videla ova na vesti, no drugite nesto mi kazale. Znaci ako ja ubil togas go osuduvam toj negov cin....

A nie muslimanite sekoga gledame iza kulisa. Boje sprecit nego lecit....
Se soglasuvam so onoj del od postot na muhadzir koga veli za vospituvanjeto na decata.....

Ko sto veli eden bosanec: "Pasa moj solidni, iz svoje bashce beri cvijet..."
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2008 во 00:54
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Do prasanjeto od Templarius-Jasen e stavot na Islamot deka nikoj covek ne smee nikogo da ubie, t.e. ako ubie eden nevin covek kako celo covestvo da go pogubil. Toj "musliman" sto sakal da ja ubie cerkata poradi toa sto se vlubila vo hristijanin e za osuduvanje.

Aisha       Ne sakal da ja ubie toj ja UBIL svojata cerka - jas prasuvam kakov e vasiot stav za toa - ne kako za nesto sto mozelo da bide tuku za nesto sto konkretno se slucilo - ovdeka ne ubiva covek - covek (kriminalno pravo) - tuku se raboti za cedomorstvo - Tatko ubiva cerka.....????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7677787980 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.