IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7576777879 242>
Автор
Порака
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 00:32
Originally posted by GrobarMKD GrobarMKD напиша:

Originally posted by Omer El Faruk Omer El Faruk напиша:

хахаха,ако мене ме прашуваш не сум ниедно од горе спомнатите јас сум МУСЛИМАН.

i pokraj seto toa spomenato tamu pogore , ti se gordees so toa ?????

Се гордеам што сум Муслиман,Елхамдулиллах. Имаш нешто против?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 00:34
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Темпо,не замарај се бе со толкави цитати,ретко кој ги чита.

Гледаше вечерва на вести за тој Австријанецот кој имал инцест со ќерка му,и сите 6 (мислам) деца биле негови?

Gledav i toa djubre koe ce bide najverojatno i se nadevam osudeno na smrt a ti sto mislis za ovoj sto si ja ubil cerkata???

Не разбирам добро англиски,ама неоправдано е да си ја убие ќерката што се вљубила во човек со друга вера.Постои друг пристап за тоа,да си ја советувал....итн.
Кон врв
GrobarMKD Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Април.2008
Поени: 30
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GrobarMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 00:34

nikako ,,, zosto i bi imal ???? ,,,, se plasam samo od posuperiorni i pointelegentni ,,, nikako od inferiorni,,,,,

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 00:35
Originally posted by GrobarMKD GrobarMKD напиша:

nikako ,,, zosto i bi imal ???? ,,,, se plasam samo od posuperiorni i pointelegentni ,,, nikako od inferiorni,,,,,

Блазе си и на таа мајка што си родила олку умен син.Се си знае кутриот.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 00:36

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Гледаше вечерва на вести за тој Австријанецот кој имал инцест со ќерка му,и сите 6 (мислам) деца биле негови?

Gledav i toa djubre koe ce bide najverojatno i se nadevam osudeno na smrt a ti sto mislis za ovoj sto si ja ubil cerkata???

Не разбирам добро англиски,ама неоправдано е да си ја убие ќерката што се вљубила во човек со друга вера.Постои друг пристап за тоа,да си ја советувал....итн.

A da ja ostavil na mira .... toa resenie e ili ne spored tebe ????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Padisah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2007
Локација: Turkey
Поени: 393
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Padisah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 00:41

Монструмот од Австрија создал подземен свет за своите затвореници

Досега случајот „Кампуш“ се сметаше за одраз на изопаченоста во поствоената историја на оваа земја

ВИЕНА - Австриецот кој призна дека 24 години ја држел својата ќерка во подрум, и е татко на седум нејзини деца, ќе се појави пред судијата за прекршоци. Полицијата соопшти дека Јозеф Фриц, исто така, признал дека го запалил телото на бебето што починало во куќата во Амстетен, Долна Австрија. Фриц (73) се наоѓа во судот во соседното место Сент Поелтен. Судијата за 14 дена треба да донесе одлука дали ќе му го продожи притворот. Неговата ќерка, која сега има 42 години, и нејзините шест деца се ставени под заштита. Адвокатот на жртвите изјави дека случајот не покажува знаци на неуспех на институциите во корист на австриските власти. „Се' досега нема знаци дека имало некакви грешки од страна на официјални лица“, изјави адвокатот Кристоф Хербст за австриската новинска агенција АПА. „Ако имаше таква грешка, јасно е дека ќе треба да разговараме за тоа“. Меѓутоа, австриските медиуми поставуваат прашања за тоа како толку сериозно кривично дело толку долго не било забележано.

Според „Њујорк тајмс“, се' досега случајот „Кампуш“ од страна на многумина се сметаше за олицетворение на изопаченоста во поствоената историја на оваа земја. Но, со излегувањето на виделина на овој случај, изгледа многу потешко е да се измери тежината на киднапирањето на Кампуш во кој имаше речиси 25-годишен притвор и сексуално злоупотребување, и раѓањето на седум деца, од кои три никогаш, се' до минатата недела, не излегле од подрумот на дневна светлина.

Тоа, исто така, го актуализира и непријатното прашање: зошто две такви ужасни злосторства се појавија во ист период во Австрија, позната како мирна и пријатна земја? Изгледа нема едноставен одговор - и австриски официјални лица, иако инсистираат на тоа дека слични кривични дела имало и во други земји, наведуваат дека се обидуваат да ги сфатат неделата на Фриц. „Тој беше угледен човек“, вели Франц Полцер, шеф на Одделот на кривични истраги за провинцијата Долна Австрија на конференцијата за печатот, притоа држејќи фотографија од Фриц, кус, дебел, сед човек облечен во црно. „Тој водел двоен живот“, продолжува Полцер, „со семејство со седум деца со својата сопруга, и второ семејство со седум деца со својата ќерка“. Полицијата го опиша Фриц како авторитативна личност кој не трпел поинакво мислење.

Оспособен како електричар и инженер, Фриц е сопственик на мала станбена зграда, во која издавал неколку станови и живеел на најгорниот кат. Во текот на изминатите години изградил подземен свет за своите затвореници, во тесни соби без прозорци. Тој ги снабдувал со храна и облека, купувајќи ги производите надвор од градот за да избегне сомневање, пишува „Њујорк тајмс“. Од фотографиите на подрумот на Фриц се забележува скриена мрежа од тесни соби без прозорци кои имале добра звучна изолација. Неговата ќерка Елизабет исчезнала на 28 август 1984 година, на 18-годишна возраст, кога според нејзоното сведочење татко и' ја намамил во подрумот, притоа дрогирајќи ја и врзувајќи и' ги рацете пред да ја заклучи таму. Се наведува дека таа била принудена да напише писмо за да изгледа дека избегала од Амстетен, мал град од околу 130 км западно од Виена.

Франц Полцер, шеф на Одделот за кривични предмети во Долна Австрија, изјави дека Фриц признал оти сексуално ја злоупотребувал својата ќерка додека таа му била затвореничка. Полцер додаде дека Фриц им рекол на иследниците дека Елизабет родила седум деца, вклучувајќи и близнаци во 1996 година, но едно од нив починало кратко време по раѓањето, и дека тој се ослободил од телото фрлајќи го во печката за отпадоци во зградата. Децата сега се на возраст од пет до 19 години.

Подрумските простории кои опфаќаат простор од околу 60 квадрати биле опремени за спиење и готвење, и имале санитарен јазол. Зајакната бетонска врата била вградена во ѕидот што ја одвојувал „занданата“ од куќата која била електронски затворана, со код кој му бил познат само на осомничениот кој ги снабдувал своите затвореници со храна и други неопходни производи, соопшти полицијата. Полицијата на конферецијата за печатот откри дека три од децата биле држени во подрумот со мајка им и никогаш не виделе дневна светлина. Другите три деца биле посвоени или дадени на чување од страна на осомничениот, откако тој ја натерал Елизабет да напише писмо во кое вели дека не може да се грижи за децата, додава полицијата.

Sultan Ulü-l Ebsar
T.Han B.Osman bin lahavle
Daimi Muzaffer
Dünya Fatihi Haşmetli ve Ulu Sultan
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 00:42
ПРЕСТАНЕТЕ СО ПРЕПУКУВАЊЕ И СО ЛИЧНИ НАВРЕДИ!!!
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 00:43
Да Падишах - има такви уроди! Срамно е што постојат и треба да бидат најстрого осудени! Добро е што Австрија има добар судски систем, па нема да се извлече од ова.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 00:53
Originally posted by Padisah Padisah напиша:

Темпо,не замарај се бе со толкави цитати,ретко кој ги чита. Гледаше вечерва на вести за тој Австријанецот кој имал инцест со ќерка му,и сите 6 (мислам) деца биле негови?

<SPAN =WB_UTRINSKIVESNIK_Naslov id=ArticleTitle>Монструмот од Австрија создал подземен свет за своите затвореници </SPAN>

<SPAN =WB_UTRINSKIVESNIK_Podnaslov id=ArticleSummary>Досега случајот „Кампуш“ се сметаше за одраз на изопаченоста во поствоената историја на оваа земја</SPAN>

ВИЕНА - Австриецот кој призна дека 24 години ја држел својата ќерка во подрум, и е татко на седум нејзини деца, ќе се појави пред судијата за прекршоци. Полицијата соопшти дека Јозеф Фриц, исто така, признал дека го запалил телото на бебето што починало во куќата во Амстетен, Долна Австрија. Фриц (73) се наоѓа во судот во соседното место Сент Поелтен. Судијата за 14 дена треба да донесе одлука дали ќе му го продожи притворот. Неговата ќерка, која сега има 42 години, и нејзините шест деца се ставени под заштита. Адвокатот на жртвите изјави дека случајот не покажува знаци на неуспех на институциите во корист на австриските власти. „Се' досега нема знаци дека имало некакви грешки од страна на официјални лица“, изјави адвокатот Кристоф Хербст за австриската новинска агенција АПА. „Ако имаше таква грешка, јасно е дека ќе треба да разговараме за тоа“. Меѓутоа, австриските медиуми поставуваат прашања за тоа како толку сериозно кривично дело толку долго не било забележано. Според „Њујорк тајмс“, се' досега случајот „Кампуш“ од страна на многумина се сметаше за олицетворение на изопаченоста во поствоената историја на оваа земја. Но, со излегувањето на виделина на овој случај, изгледа многу потешко е да се измери тежината на киднапирањето на Кампуш во кој имаше речиси 25-годишен притвор и сексуално злоупотребување, и раѓањето на седум деца, од кои три никогаш, се' до минатата недела, не излегле од подрумот на дневна светлина. Тоа, исто така, го актуализира и непријатното прашање: зошто две такви ужасни злосторства се појавија во ист период во Австрија, позната како мирна и пријатна земја? Изгледа нема едноставен одговор - и австриски официјални лица, иако инсистираат на тоа дека слични кривични дела имало и во други земји, наведуваат дека се обидуваат да ги сфатат неделата на Фриц. „Тој беше угледен човек“, вели Франц Полцер, шеф на Одделот на кривични истраги за провинцијата Долна Австрија на конференцијата за печатот, притоа држејќи фотографија од Фриц, кус, дебел, сед човек облечен во црно. „Тој водел двоен живот“, продолжува Полцер, „со семејство со седум деца со својата сопруга, и второ семејство со седум деца со својата ќерка“. Полицијата го опиша Фриц како авторитативна личност кој не трпел поинакво мислење.

Оспособен како електричар и инженер, Фриц е сопственик на мала станбена зграда, во која издавал неколку станови и живеел на најгорниот кат. Во текот на изминатите години изградил подземен свет за своите затвореници, во тесни соби без прозорци. Тој ги снабдувал со храна и облека, купувајќи ги производите надвор од градот за да избегне сомневање, пишува „Њујорк тајмс“. Од фотографиите на подрумот на Фриц се забележува скриена мрежа од тесни соби без прозорци кои имале добра звучна изолација. Неговата ќерка Елизабет исчезнала на 28 август 1984 година, на 18-годишна возраст, кога според нејзоното сведочење татко и' ја намамил во подрумот, притоа дрогирајќи ја и врзувајќи и' ги рацете пред да ја заклучи таму. Се наведува дека таа била принудена да напише писмо за да изгледа дека избегала од Амстетен, мал град од околу 130 км западно од Виена. Франц Полцер, шеф на Одделот за кривични предмети во Долна Австрија, изјави дека Фриц признал оти сексуално ја злоупотребувал својата ќерка додека таа му била затвореничка. Полцер додаде дека Фриц им рекол на иследниците дека Елизабет родила седум деца, вклучувајќи и близнаци во 1996 година, но едно од нив починало кратко време по раѓањето, и дека тој се ослободил од телото фрлајќи го во печката за отпадоци во зградата. Децата сега се на возраст од пет до 19 години. Подрумските простории кои опфаќаат простор од околу 60 квадрати биле опремени за спиење и готвење, и имале санитарен јазол. Зајакната бетонска врата била вградена во ѕидот што ја одвојувал „занданата“ од куќата која била електронски затворана, со код кој му бил познат само на осомничениот кој ги снабдувал своите затвореници со храна и други неопходни производи, соопшти полицијата. Полицијата на конферецијата за печатот откри дека три од децата биле држени во подрумот со мајка им и никогаш не виделе дневна светлина. Другите три деца биле посвоени или дадени на чување од страна на осомничениот, откако тој ја натерал Елизабет да напише писмо во кое вели дека не може да се грижи за децата, додава полицијата.

Padishah toa e djubre i ce bide najstrogo osudeno se nadevam a kazi mi go tvoeto mislenje za postot sto jas go objaviv kade taktko ubil cerka za toa sto se vljubila vo nemusliman?????Koe e tvoeto mislenje????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Padisah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2007
Локација: Turkey
Поени: 393
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Padisah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 00:56
da , da , neznam sto da kazam
allah na nikogo da ne mu dade vakvo nesto ni na mojot najgolem dusman
allah da ne stititi od losite i losotiite na ovoj svet 

samo sto takvi slucaevi vo avstrija do sega se imale 3 izgleda
i vo mediumite vo avstrija dosta se pisuvase
sto se slucuva so nasata zemja zosto ...kritiki imase dosta
Sultan Ulü-l Ebsar
T.Han B.Osman bin lahavle
Daimi Muzaffer
Dünya Fatihi Haşmetli ve Ulu Sultan
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 01:01
Originally posted by Padisah Padisah напиша:

da , da , neznam sto da kazam
allah na nikogo da ne mu dade vakvo nesto ni na mojot najgolem dusman

allah da ne stititi od losite i losotiite na ovoj svet 

samo sto takvi slucaevi vo avstrija do sega se imale 3 izgleda

i vo mediumite vo avstrija dosta se pisuvase

sto se slucuva so nasata zemja zosto ...kritiki imase dosta

Ne mi e jasen tvojot odgvor mozes li da bides malku pokonkreten...????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Vlad Tepesh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Април.2008
Локација: Romania
Поени: 540
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 01:28
~,,~Pomoz Bog junache~,,~ znaesh koga ce dobiesh odgovorot.....koj go ochekuvash~~~ne ochekuvaj takvo neshto vo bliska idnina oti nema da dobiesh nishto iskreno~,,~

Изменето од Vlad Tepesh - 30.Април.2008 во 01:37
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
Кон врв
GrobarMKD Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Април.2008
Поени: 30
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GrobarMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 01:32
go kazav ona sto go cuvstvuvam i sekogas mislam ,,,, kako odgovor na nekoi provokacii vo stilot " gord sum sto sum musliman " ,,,,, vo red ,,, I JAS SUM GORD STO SUM MAKEDONEC , PRAVOSLAVEC , I STO SEKOGAS IMA RAZBIRANJE ZA MEN OD SITE ORTODOKSNI HRISTIJANI I STO MOI BRACA SE VLASITE големо%20гушкање
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 18:25
Do prasanjeto od Templarius-

Jasen e stavot na Islamot deka nikoj covek ne smee nikogo da ubie, t.e. ako ubie eden nevin covek kako celo covestvo da go pogubil. Toj "musliman" sto sakal da ja ubie cerkata poradi toa sto se vlubila vo hristijanin e za osuduvanje. A sekoj covek  koj ce ima takov slucaj prvo treba da si gi bara greskite kaj sebe. Spored edna pogovorka decata se ogledalo na roditelite, sto ja smetam deka vo golem del e toa vistina. I jas ne bi sakal koga bi imal cerka da se zalubi vo nekoj koj sto ne e mukmin (vernik) musliman, no ako taa bi se vlubila i omazila za drug, togas pogolemiot teret od greskata ce bide kaj mene i kaj mojata zena zatoa sto ne sme ja vospitale vo Islamski duh.  Bidejki sekoj koj sto e vospitan vo Islamski duh, znaci deka e mukmin(vernik) i togas ce si znae do kade mu e dolga cergata za da si gi pusti nozete.

ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7576777879 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.