|
HZ. MEHDI (A.R.) |
Внеси реплика | страница <1 89101112 15> |
Автор | |||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еве ќе ти се извинам со овој мал исечок: Krscani vjeruju da ce se poslje toga(pojave Antihrista) dogoditi bitka “ Armagedon” , u dolini Magdo u Palestini i, prema njihovim navodima, tada ce Bog svoje krscanske sljedbenike podici na nebo, istrijebit ce nevjernike tj. muslimane i unistit ce zemlju. А,ако мислиш дека измислувам нешто или додавам или одземам,тогаш ќе се потрудам да ти дадам комплетни текстови за ова. |
|||
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
|||
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти благодарам што ме поправи во мојот коментар,и ти благодарам на отвореноста и искреноста.Вакво коментирање на Армагедон е повеќе од општо прифатено кај христијаните,нели Влад? Изменето од Omer El Faruk - 29.Април.2008 во 18:35 |
|||
Vlad Tepesh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
~,,~Ne bi rekol deka e opshto prifateno bidejci nikoj ne propoveda vakvo neshto, vo mnogu mala raka mozhesh i da najdesh istomislenici oti po hristijanskoto razbiranje Antihristot ushte ne se pojavil ~moeto lichno mislenje i komentiranje von ramkite na verata e deka se pojavil no ne go prepoznale~A posledicite od taa pojava doprva ce ne udrat so nekoja vzheshtena sekira preku vratot chija toplina se chuvstvuva od sega daleku no osetno~,,~
|
|||
|
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Омер - не знам кои тоа "krscani" веруваат во тоа, но во Откровенијата такво нешто нема никаде!!! Ако јас земам да го толкувам к*ранот на мој начин, вие тоа го сметате за навреда. Та, Омере, бидејќи во Откровенијата НИКАДЕ не се спомнуваат муслиманите, ниту се зборува за нив, ниту се мисли на нив, каде тоа јас се служам со невистини и лаги на таа тема? Сеуште очекувам извинување, доколку не ми дадеш цитат од Откровенијата во кој се спомнува Мухамед, Ислам, Муслимани, како претставници на силите на злото!!! |
|||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E da de,a neli se spomnuvat DOBROTO I LOSOTO!?
pa dobroto ste vie(spored vaseto ucenje),a losoto sme nie koi se sprotivni na vaseto Ucenje! Zarem mora direkno da pisuvat Muslimani,pa za da ti stane jasno!!?? Ubavo si kaza bratot Omer,no navistina nemate hrabrost da ja kazete Vistinata!! P.s.Omer ne go tolkuval sam ona sto ti go pastiral,nego toa go Tolkuval Risjanin,a ne Musliman!! Изменето од Halid ibn Velid - 29.Април.2008 во 18:55 |
|||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
|||
Vlad Tepesh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
~,,~Zidarski najprvin blagodaram shto mi dade informacija za bratot na druga tema~,,~Sega velish ne se spomnuvaat nekoi raboti tochno deka nema ni mozhnost ni logika za takvo neshto~,,~No se spomnuva onoj shto so sabja shiri vera ,a koj osim Muhamed odgovara na profilot?~,,~
|
|||
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Според нашето учење, никаде не стои дека вие сте лошото, или дека лошото е некој кој не е во согласност со нашето учење! НИКАДЕ!
Ете ти ја вистината! Омере, дај ми цитат од Откровенијата каде што се зборува за муслиманите или извини се! |
|||
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Слушај Зидарски,никогаш нема да добиеш извинување од мене за нешто што е така.Точно е дека во Откровението муслиманите не се спомнати поради причината која ти ја кажа,но,точно е дека Христијаните го толкуваат тоа онака како што јас ти објаснав.Затоа немој извинување да бараш од мене,барај го тоа од вашите свештеници и учени луѓе кои на таков начин го толкуваат Откровението.
|
|||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E,spored vaseto Ucenje,koe e toa Loso!? |
|||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Влад - пак ќе речам - твое толкување. Сега за сега, во христијанскиот свет преовладува толкувањето дека Антихристот не е пристигнат сеуште. И едното и другото се толкувања. Откровенијата зборуваат само за Добро и Зло.
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Халид, според нашето учење, лошото е Злото - она што разрушува, она што уништува, она што се труди да го потчини човекот на сатаната, на силите на разрушувањето, на непостоењето. Она што се труди да ја уништи добрината, верата, вербата во луѓето. Никаде не зборуваме за тоа на која вера припаѓаат тие луѓе!
Омер знам дека нема да добијам извинување од тебе, но тоа повеќе зборува за тебе, отколку за мене! |
|||
Vlad Tepesh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
Sahih Bukhari
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
gola voda, zidarski
daj izrazisigu cuvstvata, nese krij, eve mene da mi se pruzi moznost ja bi te..... cestil edno "pivo" |
|||
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
|||
Внеси реплика | страница <1 89101112 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |