![]() |
|
HZ. MEHDI (A.R.) |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 15> |
Автор | ||
HILAFET_CH ![]() Сениор ![]() Регистриран: 10.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 138 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Vera na ljubov e risjanstvoto
![]() |
||
![]() |
||
HILAFET_CH ![]() Сениор ![]() Регистриран: 10.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 138 |
|
E,stvarno nemam zborovi ima extremni i naivni ama ovoj Drakulava e Vrvot.Ali nema veze iskren e covekot i ja pretstavuva vekinata od skupinata negova ....sega se vide i cu koja kade e i koj sto za kogo misli i koj komu sto posakuva i sto ke bide.... i te mmolam nemoj uste ednas da ne narekuvas muhamedanci .NIE sme MUSLIMANI.Ako sakas da vredzas nekoj vredzaj go licno nego a ne site bidi malce pokulturen pokazi go bontonot risjansski.
|
||
![]() |
||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
|
Халид, никаде не велиме дека учење кое не е како нашето е сатанско учење!!! НИКАДЕ! Најди каде, во која Света Книга стои така?!
Тоа што не верувате како нас, ние може да сметаме дека не сте на правиот пат, заблудени или што и да е, но никако, во никој случај не ве сметаме за сатанско учење!!! НЕМОЈ да извртуваш! ![]() Никаде во Библијата, особено не во Откровенијата, не стои дека муслиманите, хинду, будисти, не знам си кој, која било нација, вера, се претставниците на злото. Претставници на злото се оние кои сакаат разрушување на светот, на доброто, на она што е создадено од Бога. И христијани, и муслимани, и сите други, веруваат дека тоа што е од Бога е добро, соодветно, како може да бидат на страната на злото? На страната на злото, се оние кои се откажале од Бога и се против него и сакаат да го уништат, а не оние кои различно го разбираат Бог од нас! Извинување знам дека нема да добијам, ама ако - нека стои... |
||
![]() |
||
Vlad Tepesh ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
|
~,,~Halide jas od porano zapaziv deka temite gi vrtish vo krug i za vece pishuvanite raboti povtorno da kleckame ne odi , kako nekoe malecko detence si stvarno ti velam preispitaj se sebesi ce vidish deka samiot se povtoruvash i po nekolku pati~,,~
|
||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
||
![]() |
||
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
|
Da,beeeeeeeeee,zaboraviv hristijanstvoto e "Ljubov"!! Zaboraviv za ova,deka vie ste Ljubiv narod...More Tepegxus nieden,ovie bajki kazuvajgi na drug!! Sekoj koj ne e Hristijanin vam vi smetat,i se grizete kako da go Unistete!! |
||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
||
![]() |
||
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
|
|
||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
||
![]() |
||
Sahih Bukhari ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
|
gola voda, zidarski
daj izrazisigu cuvstvata, nese krij, eve mene da mi se pruzi moznost ja bi te..... cestil edno "pivo" ![]() |
||
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
||
![]() |
||
Vlad Tepesh ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
|
|
||
|
||
![]() |
||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
|
Халид, според нашето учење, лошото е Злото - она што разрушува, она што уништува, она што се труди да го потчини човекот на сатаната, на силите на разрушувањето, на непостоењето. Она што се труди да ја уништи добрината, верата, вербата во луѓето. Никаде не зборуваме за тоа на која вера припаѓаат тие луѓе!
Омер знам дека нема да добијам извинување од тебе, но тоа повеќе зборува за тебе, отколку за мене! |
||
![]() |
||
|
Влад - пак ќе речам - твое толкување. Сега за сега, во христијанскиот свет преовладува толкувањето дека Антихристот не е пристигнат сеуште. И едното и другото се толкувања. Откровенијата зборуваат само за Добро и Зло.
|
||
![]() |
||
|
E,spored vaseto Ucenje,koe e toa Loso!? |
||
|
||
![]() |
||
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
|
Слушај Зидарски,никогаш нема да добиеш извинување од мене за нешто што е така.Точно е дека во Откровението муслиманите не се спомнати поради причината која ти ја кажа,но,точно е дека Христијаните го толкуваат тоа онака како што јас ти објаснав.Затоа немој извинување да бараш од мене,барај го тоа од вашите свештеници и учени луѓе кои на таков начин го толкуваат Откровението.
|
||
![]() |
||
|
Според нашето учење, никаде не стои дека вие сте лошото, или дека лошото е некој кој не е во согласност со нашето учење! НИКАДЕ!
Ете ти ја вистината! Омере, дај ми цитат од Откровенијата каде што се зборува за муслиманите или извини се! |
||
![]() |
||
|
~,,~Zidarski najprvin blagodaram shto mi dade informacija za bratot na druga tema~,,~Sega velish ne se spomnuvaat nekoi raboti tochno deka nema ni mozhnost ni logika za takvo neshto~,,~No se spomnuva onoj shto so sabja shiri vera ,a koj osim Muhamed odgovara na profilot?~,,~
|
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |