IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - HZ. MEHDI (A.R.)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

HZ. MEHDI (A.R.)

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 15>
Автор
Порака
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 18:32
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Никаде не сум изложил инсинуации. Изложив факти. Ниеден од тие факти не беше побиен, а беа дадени објаснувања и оправдувања за нив. Ако сакаш може и едно по едно да одиме.
Тоа што некој го толкува Откровението на некој начин, си е негова работа - во Откровението нема такво нешто.
Затоа - Омере - сериозно очекувам извинување за ова твое обраќање до мене лично:
-------------------
Зошто бе Зидарски не кажеш дека според вас АРМАГЕДОН ја означува битката која ќе се води помеѓу христијаните и муслиманите.Зошто не кажуваш дека антихристот го гледате во очите на Исламот и муслиманите,зошто не кажуваш дека потајно се работи на припремите за оваа битка итн.
Зошто сакаш од наша страна секоја работа да ти ја расчистиме до крај ( а ние тоа го правиме),а кога станува збор за вас,се служите со невистини,завоени форми и трикови?
Уште ли ќе лажеш дека Армагедон не ја симболизира вашата битка против муслиманите?
Уште ли ќе имаш смелост да верглаш на таков начин?
Или сакаш јас да ти постирам 1001 текст за Армагедон и за тоа како се коментира истата битка од Христијаните?
--------------------

Еве ќе ти се извинам со овој мал исечок:

Krscani vjeruju da ce se poslje toga(pojave Antihrista) dogoditi bitka “ Armagedon” , u dolini Magdo u Palestini i, prema njihovim navodima, tada ce Bog svoje krscanske sljedbenike podici na nebo, istrijebit ce nevjernike tj. muslimane i unistit ce zemlju.

А,ако мислиш дека измислувам нешто или додавам или одземам,тогаш ќе се потрудам да ти дадам комплетни текстови за ова.

Кон врв
Vlad Tepesh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Април.2008
Локација: Romania
Поени: 540
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 18:33
Originally posted by Omer El Faruk Omer El Faruk напиша:

Влад, тоа може да е твое мислење, но такво нешто во Откровенијата не е спомнато!

Точно така,во Откровението не пишува за муслиманите,но во коментирањето од Христијаните пишува дека се работи за муслиманите,и дури се наведува дека тие се Антихристот кој ќе биде уништен,итн,итн...Значи ние не сме вниновни што некои христијани,Откровението го толкуваат на тој начин,на начин како што го толкува и Влад...

А за извинување сметам дека ти треба да се извиниш за сите инсинуации кои ги наведе,а кои Свемирски постепено,дел по дел ти ги поби во погорните постови.
~,,~Ne ne nie shto vaka tolkuvame ne tolkuvame deka Antihristot se Muslimanite vo nikoja smisla nemozhe da bide taka,tolkuvame deka Antihristot e lichno* Muhamed *a zavedenite Muhamedanci i nema da bidat site unishteni samo eden del dodeka drugite ce se isplashat i pokorat Gospod ce im se smiluva i ce im prosti ~Ovaa e vistinskoto tolkuvanje koe go komentirash~,,~
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 18:35
Originally posted by Vlad Tepesh Vlad Tepesh напиша:

Влад, тоа може да е твое мислење, но такво нешто во Откровенијата не е спомнато!

Точно така,во Откровението не пишува за муслиманите,но во коментирањето од Христијаните пишува дека се работи за муслиманите,и дури се наведува дека тие се Антихристот кој ќе биде уништен,итн,итн...Значи ние не сме вниновни што некои христијани,Откровението го толкуваат на тој начин,на начин како што го толкува и Влад...

А за извинување сметам дека ти треба да се извиниш за сите инсинуации кои ги наведе,а кои Свемирски постепено,дел по дел ти ги поби во погорните постови.
~,,~Ne ne nie shto vaka tolkuvame ne tolkuvame deka Antihristot se Muslimanite vo nikoja smisla nemozhe da bide taka,tolkuvame deka Antihristot e lichno* Muhamed *a zavedenite Muhamedanci i nema da bidat site unishteni samo eden del dodeka drugite ce se isplashat i pokorat Gospod ce im se smiluva i ce im prosti ~Ovaa e vistinskoto tolkuvanje koe go komentirash~,,~

Ти благодарам што ме поправи во мојот коментар,и ти благодарам на отвореноста и искреноста.Вакво коментирање на Армагедон е повеќе од општо прифатено кај христијаните,нели Влад?

Изменето од Omer El Faruk - 29.Април.2008 во 18:35
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 18:44
~,,~Ne bi rekol deka e opshto prifateno bidejci nikoj ne propoveda vakvo neshto, vo mnogu mala raka mozhesh i da najdesh istomislenici oti po hristijanskoto razbiranje Antihristot ushte ne se pojavil ~moeto lichno mislenje i komentiranje von ramkite na verata e deka se pojavil no ne go prepoznale~A posledicite od taa pojava doprva ce ne udrat so nekoja vzheshtena sekira preku vratot chija toplina se chuvstvuva od sega daleku no osetno~,,~
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 18:49

Никаде не сум изложил инсинуации. Изложив факти. Ниеден од тие факти не беше побиен, а беа дадени објаснувања и оправдувања за нив. Ако сакаш може и едно по едно да одиме.
Тоа што некој го толкува Откровението на некој начин, си е негова работа - во Откровението нема такво нешто.
Затоа - Омере - сериозно очекувам извинување за ова твое обраќање до мене лично:
-------------------
Зошто бе Зидарски не кажеш дека според вас АРМАГЕДОН ја означува битката која ќе се води помеѓу христијаните и муслиманите.Зошто не кажуваш дека антихристот го гледате во очите на Исламот и муслиманите,зошто не кажуваш дека потајно се работи на припремите за оваа битка итн.
Зошто сакаш од наша страна секоја работа да ти ја расчистиме до крај ( а ние тоа го правиме),а кога станува збор за вас,се служите со невистини,завоени форми и трикови?
Уште ли ќе лажеш дека Армагедон не ја симболизира вашата битка против муслиманите?
Уште ли ќе имаш смелост да верглаш на таков начин?
Или сакаш јас да ти постирам 1001 текст за Армагедон и за тоа како се коментира истата битка од Христијаните?
--------------------

Еве ќе ти се извинам со овој мал исечок:

Krscani vjeruju da ce se poslje toga(pojave Antihrista) dogoditi bitka “ Armagedon” , u dolini Magdo u Palestini i, prema njihovim navodima, tada ce Bog svoje krscanske sljedbenike podici na nebo, istrijebit ce nevjernike tj. muslimane i unistit ce zemlju.

А,ако мислиш дека измислувам нешто или додавам или одземам,тогаш ќе се потрудам да ти дадам комплетни текстови за ова.

Омер - не знам кои тоа "krscani" веруваат во тоа, но во Откровенијата такво нешто нема никаде!!! Ако јас земам да го толкувам к*ранот на мој начин, вие тоа го сметате за навреда.
Та, Омере, бидејќи во Откровенијата НИКАДЕ не се спомнуваат муслиманите, ниту се зборува за нив, ниту се мисли на нив, каде тоа јас се служам со невистини и лаги на таа тема?
Сеуште очекувам извинување, доколку не ми дадеш цитат од Откровенијата во кој се спомнува Мухамед, Ислам, Муслимани, како претставници на силите на злото!!!
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 18:53
E da de,a neli se spomnuvat DOBROTO I LOSOTO!?
pa dobroto ste vie(spored vaseto ucenje),a losoto sme nie koi se sprotivni na vaseto Ucenje!

Zarem mora direkno da pisuvat Muslimani,pa za da ti stane jasno!!??

Ubavo si kaza bratot Omer,no navistina nemate hrabrost da ja kazete Vistinata!!

P.s.Omer ne go tolkuval sam ona sto ti go pastiral,nego toa go Tolkuval Risjanin,a ne Musliman!!

Изменето од Halid ibn Velid - 29.Април.2008 во 18:55
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 18:54
~,,~Zidarski najprvin blagodaram shto mi dade informacija za bratot na druga tema~,,~Sega velish ne se spomnuvaat nekoi raboti tochno deka nema ni mozhnost ni logika za takvo neshto~,,~No se spomnuva onoj shto so sabja shiri vera ,a koj osim Muhamed odgovara na profilot?~,,~
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 18:55
Според нашето учење, никаде не стои дека вие сте лошото, или дека лошото е некој кој не е во согласност со нашето учење! НИКАДЕ!
Ете ти ја вистината!
Омере, дај ми цитат од Откровенијата каде што се зборува за муслиманите или извини се!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 18:56
Слушај Зидарски,никогаш нема да добиеш извинување од мене за нешто што е така.Точно е дека во Откровението муслиманите не се спомнати поради причината која ти ја кажа,но,точно е дека Христијаните го толкуваат тоа онака како што јас ти објаснав.Затоа немој извинување да бараш од мене,барај го тоа од вашите свештеници и учени луѓе кои на таков начин го толкуваат Откровението.
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 18:56

Според нашето учење, никаде не стои дека вие сте лошото, или дека лошото е некој кој не е во согласност со нашето учење! НИКАДЕ!
Ете ти ја вистината!
Омере, дај ми цитат од Откровенијата каде што се зборува за муслиманите или извини се!

E,spored vaseto Ucenje,koe e toa Loso!?
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 18:57
Влад - пак ќе речам - твое толкување. Сега за сега, во христијанскиот свет преовладува толкувањето дека Антихристот не е пристигнат сеуште. И едното и другото се толкувања. Откровенијата зборуваат само за Добро и Зло.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 18:59
Халид, според нашето учење, лошото е Злото - она што разрушува, она што уништува, она што се труди да го потчини човекот на сатаната, на силите на разрушувањето, на непостоењето. Она што се труди да ја уништи добрината, верата, вербата во луѓето. Никаде не зборуваме за тоа на која вера припаѓаат тие луѓе!

Омер знам дека нема да добијам извинување од тебе, но тоа повеќе зборува за тебе, отколку за мене!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 19:00
Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

E da de,a neli se spomnuvat DOBROTO I LOSOTO!?
pa dobroto ste vie(spored vaseto ucenje),a losoto sme nie koi se sprotivni na vaseto Ucenje!

Zarem mora direkno da pisuvat Muslimani,pa za da ti stane jasno!!??

Ubavo si kaza bratot Omer,no navistina nemate hrabrost da ja kazete Vistinata!!

P.s.Omer,ne go tolkuval sam ona sto ti go pastiral,nego toa go Tolkuval Risjanin,a ne Musliman!!

~,,~Malku ne ti e jasno deka Hristijanstvoto nema Rivalski stav kon nikoj za da bi mozhel na toj nachin da gi tolkuvash rabotite,od odma si greshka so razbiranje na dobroto i loshoto od glednata tochka preku koja gi razbirash stavovite~,,~
Кон врв
Sahih Bukhari Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 389
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sahih Bukhari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 19:01
gola voda, zidarski
daj izrazisigu cuvstvata, nese krij, eve mene da mi se pruzi moznost ja bi te..... cestil edno "pivo"
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 15>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.