![]() |
|
HZ. MEHDI (A.R.) |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 15> |
Автор | |||
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
E da de,a neli se spomnuvat DOBROTO I LOSOTO!?
pa dobroto ste vie(spored vaseto ucenje),a losoto sme nie koi se sprotivni na vaseto Ucenje! Zarem mora direkno da pisuvat Muslimani,pa za da ti stane jasno!!?? Ubavo si kaza bratot Omer,no navistina nemate hrabrost da ja kazete Vistinata!! P.s.Omer ne go tolkuval sam ona sto ti go pastiral,nego toa go Tolkuval Risjanin,a ne Musliman!! Изменето од Halid ibn Velid - 29.Април.2008 во 18:55 |
|||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
|||
![]() |
|||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
||
Омер - не знам кои тоа "krscani" веруваат во тоа, но во Откровенијата такво нешто нема никаде!!! Ако јас земам да го толкувам к*ранот на мој начин, вие тоа го сметате за навреда. Та, Омере, бидејќи во Откровенијата НИКАДЕ не се спомнуваат муслиманите, ниту се зборува за нив, ниту се мисли на нив, каде тоа јас се служам со невистини и лаги на таа тема? Сеуште очекувам извинување, доколку не ми дадеш цитат од Откровенијата во кој се спомнува Мухамед, Ислам, Муслимани, како претставници на силите на злото!!! |
|||
![]() |
|||
Vlad Tepesh ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
||
~,,~Ne bi rekol deka e opshto prifateno bidejci nikoj ne propoveda vakvo neshto, vo mnogu mala raka mozhesh i da najdesh istomislenici oti po hristijanskoto razbiranje Antihristot ushte ne se pojavil ~moeto lichno mislenje i komentiranje von ramkite na verata e deka se pojavil no ne go prepoznale~A posledicite od taa pojava doprva ce ne udrat so nekoja vzheshtena sekira preku vratot chija toplina se chuvstvuva od sega daleku no osetno~,,~
|
|||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
|||
![]() |
|||
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
||
Ти благодарам што ме поправи во мојот коментар,и ти благодарам на отвореноста и искреноста.Вакво коментирање на Армагедон е повеќе од општо прифатено кај христијаните,нели Влад? Изменето од Omer El Faruk - 29.Април.2008 во 18:35 |
|||
![]() |
|||
Vlad Tepesh ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
||
|
|||
|
|||
![]() |
|||
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
||
Еве ќе ти се извинам со овој мал исечок: Krscani vjeruju da ce se poslje toga(pojave Antihrista) dogoditi bitka “ Armagedon” , u dolini Magdo u Palestini i, prema njihovim navodima, tada ce Bog svoje krscanske sljedbenike podici na nebo, istrijebit ce nevjernike tj. muslimane i unistit ce zemlju. А,ако мислиш дека измислувам нешто или додавам или одземам,тогаш ќе се потрудам да ти дадам комплетни текстови за ова. |
|||
![]() |
|||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
||
Никаде не сум изложил инсинуации. Изложив факти. Ниеден од тие факти не беше побиен, а беа дадени објаснувања и оправдувања за нив. Ако сакаш може и едно по едно да одиме.
Тоа што некој го толкува Откровението на некој начин, си е негова работа - во Откровението нема такво нешто. Затоа - Омере - сериозно очекувам извинување за ова твое обраќање до мене лично: ------------------- Зошто бе Зидарски не кажеш дека според вас АРМАГЕДОН ја означува битката која ќе се води помеѓу христијаните и муслиманите.Зошто не кажуваш дека антихристот го гледате во очите на Исламот и муслиманите,зошто не кажуваш дека потајно се работи на припремите за оваа битка итн. Зошто сакаш од наша страна секоја работа да ти ја расчистиме до крај ( а ние тоа го правиме),а кога станува збор за вас,се служите со невистини,завоени форми и трикови? Уште ли ќе лажеш дека Армагедон не ја симболизира вашата битка против муслиманите? Уште ли ќе имаш смелост да верглаш на таков начин? Или сакаш јас да ти постирам 1001 текст за Армагедон и за тоа како се коментира истата битка од Христијаните? -------------------- |
|||
![]() |
|||
svemirski_duh ![]() Сениор ![]() Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
||
Ajde,bujrum,pocni vo istata ke ti pisuvam,da ne ostvaram i jas posebna tema,NO ZASTANI NA DOKAZI,ZIDARSKI,nemoj samo kolku da e kazano ! Jas ke ti dadam do detal izjavi na Hristijanski presednici sto koga i kako izjavile i javno nivnata cel ja pokazale... i kade sto se' napravile. SO DOKAZI ! Kade kazi mi eden primer da Muslimani zapocnale rat ?! KADE ?! Smrtno me interesira ! za WTC ke prajme muabet ? Uste ne ti e jasno deka sami go napravivte toa ? Ili za Madrid ? Ete i za toa uveri se. |
|||
![]() |
|||
||
Повторно ќе речам - твое толкување.
|
|||
![]() |
|||
||
Точно така,во Откровението не пишува за муслиманите,но во коментирањето од Христијаните пишува дека се работи за муслиманите,и дури се наведува дека тие се Антихристот кој ќе биде уништен,итн,итн...Значи ние не сме вниновни што некои христијани,Откровението го толкуваат на тој начин,на начин како што го толкува и Влад... А за извинување сметам дека ти треба да се извиниш за сите инсинуации кои ги наведе,а кои Свемирски постепено,дел по дел ти ги поби во погорните постови. |
|||
![]() |
|||
||
~,,~Ce se pojavatz lazhni proroci...... pazete se od onie shto so sablja shirat vera.....~~~
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Влад, тоа може да е твое мислење, но такво нешто во Откровенијата не е спомнато!
|
|||
![]() |
|||
||
Е видиш Свемирски, токму за тоа зборував, а ти само го потврди мојот став...
|
|||
![]() |
|||
||
~,,~Jas za antihristot go smetam Muhamed~,,~ Ovaa e mojot lichen stav bez nikava sugerencija od bilo koj~ne ni povikuvam na ovaa niti pak ochekuvam nekoj da se slozhi so ovaaa ,no ve uveruvam deka od neformalni komunikacii so razlichni ludje i drugi imaat vakov stav~,,~ Lichno mislenje nema ljutish~,,~
|
|||
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |