IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Кујната на БАБА МИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кујната на БАБА МИ

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 12:28
Originally posted by mamma mamma напиша:

Topenica....ste slushnale nekogash???
Od leb tvrd-zaostanat od pred 3 dena-nemuvlosan,normalno..
Sitno,sitno izdroben vo troshki se przi na maslo i mu se doliva
po malku voda-da omekne...na seto toa rendano sirenje ili...
izdrobeno so prsti....i kiselo mleko....jooj...трепкање

...aha... ama moze i so tarana... suviot leb... pa rendano sirenje... i turshija ili kisela zelka...
Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 13:49
Originally posted by mamma mamma напиша:

Topenica....ste slushnale nekogash???Od leb tvrd-zaostanat od pred 3 dena-nemuvlosan,normalno..Sitno,sitno izdroben vo troshki se przi na maslo i mu se doliva po malku voda-da omekne...na seto toa rendano sirenje ili...izdrobeno so prsti....i kiselo mleko....jooj...трепкање



daaaaaaaaaa mmmmmm najdobro neshto (posle zelnik)
jas bez sirenje jadev, eh od koga nemam jadeno vakvo...

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2008 во 16:05
Еј, топеница, мислев дека нема многу луѓе што знаат што е тоа.
Всушност, може и да се пече од мурезно брашно ( она жолтото, за качамак е истото мислам) и после откако ќе се излади, се троши.
Па со сирење, или јогурт најубаво, мх мх.
Тарана,, јуфки, оф оф...Зелник со спанаќ, сирење и јајца, пити со праз или сирење ( многу сирењесреќа), ех, омилени ми се.
Раванија и кадаиф од благите....

Имам навика од баба ми, на лето да јадам манџа со грозје или лубеница/диња. Зелка, или гравче чорба, со лепче и грозје. Па прсти да излижешплазење
Кон врв
biser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор


Регистриран: 04.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 85
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај biser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 07:51
Originally posted by Kali Kali напиша:

Еј, топеница, мислев дека нема многу луѓе што знаат што е тоа.Всушност, може и да се пече од мурезно брашно ( она жолтото, за качамак е истото мислам) и после откако ќе се излади, се троши.Па со сирење, или јогурт најубаво, мх мх.Тарана,, јуфки, оф оф...Зелник со спанаќ, сирење и јајца, пити со праз или сирење ( многу сирењесреќа), ех, омилени ми се.Раванија и кадаиф од благите....Имам навика од баба ми, на лето да јадам манџа со грозје или лубеница/диња. Зелка, или гравче чорба, со лепче и грозје. Па прсти да излижешплазење
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 19:02
Koga se praveshe ajvar,baba obavezno na strana trgashe nekolku pecheni, lupeni crveni piperki i seckani gi przeshe so jajce...
Normalno,neodlozno sirenje i po pola kilo leb.

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
taor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор


Регистриран: 30.Април.2008
Локација: Germany
Статус: Офлајн
Поени: 115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 15:48
качамак со пржена сланина.
Кон врв
biser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор


Регистриран: 04.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 85
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај biser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2008 во 16:45
Јуфки со кокошка, потпеченки во рерна!
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2008 во 20:28
Originally posted by mamma mamma напиша:

Topenica....ste slushnale nekogash???Od leb tvrd-zaostanat od pred 3 dena-nemuvlosan,normalno..Sitno,sitno izdroben vo troshki se przi na maslo i mu se doliva po malku voda-da omekne...na seto toa rendano sirenje ili...izdrobeno so prsti....i kiselo mleko....jooj...трепкање


Нешто речиси исто правеше и баба ми,само го викаше попара.Лебот го кршеше на поголемки парченца и го пржеше со многу маргарин,па потоа многу сирење или урда,и на крај многу малку водичка...
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2008 во 22:01
Baba mi alal da i e,samouka gotvacka ama i nema raven u gotvenje(se ispofaliv) ednostavno i ponevkusnite jadenja znae da gi naprai taka nekako ubavi ednostavno da gi projades..
Кон врв
biser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор


Регистриран: 04.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 85
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај biser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2008 во 22:21
Алал вера, многу се смеев кога БАБА ми објасни како се праи тавче ориз со што сакаш (со кокошка, риба....)! Вика вака: Ќе си земеш од ова-она и од се ќе стаиш по малце и готовоооо! Како да ти стаиле инекција, и гооотовооо! Е не било баш така, ми требеа добри години вежбање да видам што е тоа МАЛЦЕ ОВА-ОНА!
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2008 во 13:24
Originally posted by biser biser напиша:

Алал вера, многу се смеев кога БАБА ми објасни како се праи тавче ориз со што сакаш (со кокошка, риба....)! Вика вака: Ќе си земеш од ова-она и од се ќе стаиш по малце и готовоооо! Како да ти стаиле инекција, и гооотовооо! Е не било баш така, ми требеа добри години вежбање да видам што е тоа МАЛЦЕ ОВА-ОНА!


hahaah i baba mi taka prai,ke ja prasam za kolicina i ke mi rece epa ne znam,malce! ..se stava onaka od oset,i pak e vkusno..ah tie babi
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2008 во 19:44
Denes,...razbrav,se pravelo dzem...ili pekmez od kajsii....
pa mi tekna na pekmezot na baba...od svezi,..shtotuku nabrani kajsii
koi gi imashe vo dvorot....Dodeka taa gi meshashe   kajsiite vo ogrooomno
tendzere na kjumbe vo dvorot...nie decata gi krshevme semkite od kajsii...
chesto,se naodjaa po dve semki vo edna lushpa,i nie -deca....velevme...
eeeej,...vidi.....bliznakнамигнувањенамигнување

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Статус: Офлајн
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2008 во 00:13
...kujnata na baba mi bese od kerpic i ja srusivme odamna...
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
ARABELA Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 15
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ARABELA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2008 во 18:45
Јас најмногу од се го сакав оривчето со полнета кокошка што го правеше мојата најсакана баба.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.