IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7374757677 242>
Автор
Порака
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 00:57
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Znam anakine sto pisuvalo, BIDEJKI NIVNIOT TEKST I ZNACENJE E POVAZNO OTKOLKU MATERIJALOT NA KOJ SE NAPISANI.
Za mene kako vernik e pobitna sustinata otkolku formata....
Zatoa Bozjite zapovedi koi mu se upateni na Mojsej, stojat kako vecna poraka upatana kon celoto covestvo...Napisani se vo Edinsvteniot nepromenet Bozji Govor - Quranot.
Mislam deka vo predhodnite stranici nekoj od muslimanite ti gi imase napisano...
Kako i da e......
Znam deka si covek koj traga kon razumnoto, i kon ispravnoto, i se nadevam deka ke go pronajdes.
Zemi citaj go Quranot i ke gi najdes Bozjite zapovedi, kako Vecna mudrost i upatstvo za site nas...

By the way brza, pa ti nekolku pati go oslovuvase anakin so brate, i analogno na toa ti si mu sestra. Spored "veruvanjeto" zar ne?

Не бе сестро,Брза е машко,и јас така се залетав,па морав после да му се извинувам лично на Анакин.

Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 01:14
brza e masko
Ne znaev...
Izvini brz(a) ako te navrediv, no z's imas takov zenski nick?
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 01:28
Ajsi
10 zapovedi i niva vrednost
e pisuvana vo driga tema

tuka me interesira drugo
dali postojat
i so toco pisuva na niv
zatoa so
postojat- kolku mene mi e poznato
katolicka
judeisticka
ortodoxna
muslimanska verzija

so e tocno-- prasane e sega- a e prasanje zatoa so plocite gi nema
samo inerpretacija vo 3 te bibii i k*ranot

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 01:36
E pa vidi sega ti:
Imas 3 biblii i EDEN k*rAN!
Jas normalno ja smetam najverodostojna muslimanskata vezija, bidejki analogno na toa imame cvrsti dokazi za Verodostojnosta na k*ranot, gledaji od naucna strana....
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 02:05
haahaahahahahhah

Pa od aspekt na ateist druze toa se samo 4 knigi......

znaci ako gi imase plocite ...se ke se znaease.....
a vaka....se uste ostanuva istata debata....
a izvini spored muslimanite kade se plocite...
ili kade ostanale potocno kade bile posleden pat koa se videni?????????

end off days 15...14...13....
Кон врв
KGB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 02:06
Aisha dali Evreite bile Bozji narod?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 02:11
pa neli sme site bozji narod?????????????????

mislam logicki ako veke ne sozdal.....

???????????????????????????????

i jas cekam odgovor..........????????????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 08:56
Originally posted by goor goor напиша:

haahaahahahahhah

Pa od aspekt na ateist druze toa se samo 4 knigi......

znaci ako gi imase plocite ...se ke se znaease.....
a vaka....se uste ostanuva istata debata....
a izvini spored muslimanite kade se plocite...
ili kade ostanale potocno kade bile posleden pat koa se videni?????????

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
im happy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 09:21
За едно десетина години, ќе се појават плочите, во Ватикан или во Америка, направени од титаниум. Што убава идеја им дадовте, сега веднаш ќе ја реализираат. Само се прашувам кој прв ќе ги произведе плочите, дали католиците, евреите, православните. Типувам на католиците!
middle is best... i believe in science
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 13:42
Originally posted by im happy im happy напиша:

За едно десетина години, ќе се појават плочите, во Ватикан или во Америка, направени од титаниум. Што убава идеја им дадовте, сега веднаш ќе ја реализираат. Само се прашувам кој прв ќе ги произведе плочите, дали католиците, евреите, православните. Типувам на католиците!

ok
mora da e taka
mora da e od materijal koj na evreite i moisie nebil poznat
a bil napraven od samoit Gospod
toa kje e dokaz deka  Gospod postoi

i na kraj kje vidime so pisuva i kako pisuva na plocite
голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 14:49
a zamisli da ima poveke ploci.....

namesto 10 da bile 15 ili 20 zapovedi....
i site da imate razlicni ploci.......

??????????????????????????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 18:46
ne
vo biblijata se spomnuvaat dve kameni ploci

oti pisatelite na biblijata nemale poim so e Titanium голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 23:44
pa da de dve vo biblijata sigurno uste dve vo k*ranot.......i po dve vo sekoja druga religija.......sto me mrzi da gi brojam......

amisli koga ke izleze novo religisko dvizenje.....

Religija mix

ke ima nakaj 50 zapovedi a sledbenicite ke se vikaat roboti

:)))))))))))))
Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 23:56
Originally posted by goor goor напиша:

pa da de dve vo biblijata sigurno uste dve vo k*ranot.......i po dve vo sekoja druga religija.......sto me mrzi da gi brojam......amisli koga ke izleze novo religisko dvizenje.....Religija mixke ima nakaj 50 zapovedi a sledbenicite ke se vikaat roboti:)))))))))))))

Но,затоа ти си слободен,па така да ,не замарај се со роботите.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7374757677 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.