|
Слобода |
Внеси реплика | страница <1 34567 19> |
Автор | |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Sloboda je svest o skladu nesklada nesavrsenih ljudi."
Johny Stulic
(Ne go prevedov,nekako mi ja gubi smislata..)
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sloboda e da sednes so svalerkata kade sakas :
- Ova od skarata ti e ? - Ne, od tavata. |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Слободата претставува основно право на секој човек, да работи што сака и кога сака...се до границите кога не ја загрозува сопствената слобода. Џон С. Милс вака ја формулирал границата: '' Границата на мојата слобода е твојата слобода'' |
|
invader
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 442 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa e i demokratijata
koncizno kazano! samo sto tuka nekoj obratno go sfakja toa za nego sloboda(demokratija) e -slobodno da im se "kacuvas na glava" na , ostanatite! Изменето од invader - 28.Април.2008 во 01:26 |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Slobodnite imaat problem,
so ako nekoj im ja zeme slobodata!!!!!!! |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На која слобода мислиш? На физичката најверојатно....
Тогаш повторно ке бидат слободни во НЕслободата...затоа што слободата на свеста не може никој да ти ја одземе... |
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne sum siguren deka sakam takva sloboda!!!!!
Ako sum vo zandana!!!!! |
|
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не верувам дека воопшто некој посакува таква слобода, но тоа е одговорот на твоето прашање....
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lele, daaa.....bravo
stvarno imaaaaaatttt......hihihihi......
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Sloboda, potpolna sloboda, toa e son na koj najcesto ne mu e sudeno da se ostvari, no bednik e sekoj onoj koj nikogas ne go sonuval."
Ivo Andric
|
|
Zaspana
Сениор Регистриран: 07.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 429 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I'm free!!!!!!!
|
|
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
''Човекот живее со духот а не со телото. Доколку го разбере тоа, тогаш можеш и во зандана да го ставиш, тој ке остане слободен''. Лав Николаевич Толстој |
|
Внеси реплика | страница <1 34567 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |