|
Колку поглавја од к*ранот знаете на памет |
Внеси реплика | страница <1 15161718> |
Автор | |
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убав пост Свемирски...
|
|
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samo ete,Marija neka ni bide zadovolna. Tolku lesno se opustame da istumacime kako nam ni pasira nesto sto voopsto ne poznavame. |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ма задоволна сум, благодарам...Само твоите браќа дигнаа џева непотребна, а јас...шчо напраиф јас освен што си постирав нешто што знам напамет, за да се пофалам
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
svemirski_duh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Allah da ti go zacvrsti znaenjeto,insAllah i da naucin nesto so prava cel a ne da postiras nesto a ne ti e celta da kazes deka toa si go naucila na pamet. Se lazes ako mislis deka neznaeme da gi procenime porakite |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ма само се ви забављајте процењујучи моје поруке
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
svemirski_duh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samo kolku da znaes |
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolku da se znae, deka ne mojata "maka" i dojde kraj. Ja nauciv surata Zilzal (zemjotres). fala mi na Boga koj ne pocestil so razum, pa mozeme da go citame Negoviot Govor i da go pominime....InsaAllah da mi go olesni patot kon ucenjeto na k*ranskite poglavja...AMIN!!!!
Eve go prevodot na prubavoto poglavje: Zilzal U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog Kada se Zemlja najzeshcim potresom svojim potrese i kada Zemlja izbaci terete svoje, i Covjek uzvikne: "Sta joj je?!" - toga Dana ce ona vijesti svoje kazivati jer ce joj Gospodar tvoj narediti. Tog Dana ce se ljudi odvojeno pojaviti da im se pokazu dijela nihova; onaj ko bude uradio koliko trun dobra - vidjece ga, a onaj ko bude uradio koliko trun zla - vidjece ga. Eve da si se castam so edna roza Изменето од Aisha - 29.Април.2008 во 01:25 |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аллах да те награди сестро за вложениот труд.Иншаллах к*р,анот да биде твој заговорник на Судниот Ден. Еве и јас се надоградив со уште една прекрасна сура,таа е почетната од 30 џуз,СУРА:ЕН-НЕБЕ,Е. |
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Amin na dovite, brate.....
A MasaAllah NEbe..... A "Kijjame" ja zavrsi, predpostavuvam.... Za nasite prijateli forumashi, eve go prevodot na surata koja Omer el faruk ja uci. Prevodot e na bos. InsaAllah naskoro ke ima i na mak. 78. Nebe U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog 78:1. O cemu oni jedne druge pitaju? - 78:2. O vijesti velikoj, 78:3. o kojoj oni razlicita misljenja imaju. 78:4. To nije dobro, oni ce saznati sigurno! 78:5. I jos jednom, to nije dobro, oni ce saznati sigurno! 78:6. Zar Zemlju posteljom nismo ucinili, 78:7. i planine stubovima, 78:8. i vas kao parove stvorili, 78:9. i san vas pocinikom ucinili, 78:10. i noc pokrivacem dali, 78:11. i dan za privredzivanje odredili, 78:12. i iznad vas sedam silnih sazidali, 78:13. i svetiljku plamtecu postavili? 78:14. Mi iz oblaka vodu obilno spustamo 78:15. i cinimo da uz njenu pomoc raste zito i bilje, 78:16. i basce guste. 78:17. Dan sudnji je, zaista, vec odredzen, 78:18. Dan kada ce se u rog puhnuti, pa cete vi, sve skupina po skupina, dolaziti, 78:19. i nebo ce se otvoriti i mnogo kapija imati, 78:20. i planine ce se zdrobiti i prividzenje ce biti. 78:21. Dzehennem ce zasjeda postati, 78:22. nasilnicima mjesto povratka - 78:23. u kome ce zauvijek ostati: 78:24. u njemu svjezine nece osjetiti, ni pica okusiti, 78:25. osim vrele vode i kapljevine, 78:26. kazne prikladne. 78:27. Oni nisu ocekivali da ce racun polagati 78:28. i dokaze Nase su pretjerano poricali, 78:29. a Mi smo sve pobrojali i zapisali - 78:30. pa trpite, mucenje cemo vam sve gorim uciniti. 78:31. A onima koji su se Allaha bojali zelje ce se ostvariti: 78:32. basce i vinogradi, 78:33. i djevojke mlade, godina istih, 78:34. i pehari puni. 78:35. Tamo prazne besjede i neistinu nece slusati, 78:36. Gospodar tvoj ce ih darom obilnim nagraditi, 78:37. Gospodar nebesa i Zemlje i onoga sto je izmedzu njih, Milostivi, kome nece smjeti niko prvi rijec prozboriti 78:38. na Dan kada Dzibril i meleki budu u redove poredani, kada ce samo onaj kome Milostivi dozvoli govoriti, a istinu ce reci. 78:39. To je neizbjezan Dan, pa ko hoce, Gospodaru svome ce, kao utocistu, poci. 78:40. Mi vas na skoru patnju upozoravamo, na Dan u kome ce covjek djela ruku svojih vidjeti, a nevjernik uzviknuti: "Da sam, bogdo, zemlja ostao!" |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сура Белед.
Прекрасен глас на едно младо момче кое се вика Џевад Фаруки.Аллах да го награди. Погледнете: Сура БЕЛЕД Субханаллах-Славен нека е Аллах. Изменето од Omer El Faruk - 29.Април.2008 во 14:28 |
|
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
iskreno kazano ne znam mnogu ....se na se znam okolu 2 Xhuza na pamet .....
ali bi sakal da gi spodelam ovie ajeti od sureto IBRAHIM so moite braka i sestri ........pa i so site nemuslimani koi se zelni da go slusat eden od najdobrite citaci na k*r'anot ...........dodadeno e i prevod na angliski za da gi razbirate ajetite koi sto gi citira ......
moram da kazam deka ne postoi moznost da go slusam recitiranjeto na ovie prekrasni ajeti od sureto Ibrahim , a da ne me dopira dlaboko vo moeto srce .
povelete
|
|
Ebu-Hurejre
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Minshari Rashid
del od sureto Merjem vo Taravija
prekrasno citanje ........Allah da go nagradi so Xhennet Inshallah
|
|
Ebu-Hurejre
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MUHAMMAD AL-LUHAIDAN
emocionalno recitiranje
suretul Ali Imran
|
|
Ebu-Hurejre
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MUHAMMAD AL-LUHAIDAN
prekrasno recitiranje na sureto Jasin
za Marija magdalena
i za site ostanati
eve vi moznost da si go slusate sureto Jasin i kolku sto e mozno poslikovito da gi razberete ajetite od ovaa preubava sura
|
|
Внеси реплика | страница <1 15161718> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |