IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Колку поглавја од к*ранот знаете на памет
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Колку поглавја од к*ранот знаете на памет

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 18>
Автор
Порака
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 17:26
Алмахди - и тебе ќе те прашам - дали е за тебе навредливо кога се дава цитат од к*ранот?!
Тоа што не бил граматички најправилен - тоа, извинете, ама не е наша грешка... сепак - к*ранот преведен од Џило е единствен достапен на Македонски...
Омер, не е проблемот во мене, проблемот е што се фрли на Марија ни крива ни должна и ја окарактеризира со доста непријатни кфалификации... затоа реагирав.
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 17:26
hahahahhahah

ok

nema poveke da zboruvam za srceto.......ili za negovoto obrezuvanje.....

:))))))))))))))))))
end off days 15...14...13....
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 17:27
Originally posted by Almahdi Almahdi напиша:

Originally posted by Omer El Faruk Omer El Faruk напиша:

За жал брате ниту ти ниту јас нешто знаеме.

Јас и се извинив на мариа-магдалена,ајде сега и ти.

Јас кога кажувам нешто, тоа што го кажувам знам да го поддржам, и кога кажувам нешто не го кажувам онака . . и не се враќам на кажаното за да го изменам. Тоа што го кажав е тоа што го мислам, и сигурен сум во тоа што го мислам како што сум сигурен дека Аллах е Еден.
Незнам како е според Исламот, незнам како би изреагирале другите, ете ти си се извинил, но јас нема што да се извинувам, едноставно не гледам причина за извинување, не на вакви луѓе брате. Можеби ќе речете имам тврд став, но тоа е тоа, иншАллах биде уште поригорозен ставот . . не на форумов, во живо!

Во ред - ова зборува доволно за тебе и за твоите намери пред се...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 17:28
НАЗАД НА ТЕМА!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 17:31
Кога гледам вакви коментари неможам а да не речам: Боже, фала ти за Твојата објава и што сум христијанка....
Фала и на тебе Алмахди што ме правиш уште посвесна за тој фактбакнеж
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 17:32
И што научивме денес ново......
Јас од сабајле си се препуштив на илахиите од Јусуф Ислам (Кејт Стивенс)....
Но предност на к*ранот.
Сурата зилзал има оди добро.
Да средам некои домашни работи, и се фрлам на учење.
Селам
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 17:32
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Кога гледам вакви коментари неможам а да не речам: Боже, фала ти за Твојата објава и што сум христијанка....Фала и на тебе Алмахди што ме правиш уште посвесна за тој фактбакнеж

Не ми се допаѓа генерализирањето.
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Almahdi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Март.2008
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 17:33
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Алмахди - и тебе ќе те прашам - дали е за тебе навредливо кога се дава цитат од к*ранот?!
Тоа што не бил граматички најправилен - тоа, извинете, ама не е наша грешка... сепак - к*ранот преведен од Џило е единствен достапен на Македонски...

Не ме загрижува мене Македонскиот јазик воопшто, не ме загрижува мене воопшто во случајов дали е точно граматички преведен или не е точно граматички преведен, дали е Македонски или е некој диалект на некој друг јазик, тоа ич не ми е гајле.
За мене е задоволство, милина, убавина кога се дава цитат од к*ранот, за мене е многу убаво кога ги читам Божјите зборови, прекрасно чувство. Само, да ти кажам тебе и на сите други, ЈАС ги знам луѓето КОЈ каков цитат употребува, и КОЈ за каде и на каков начин употребува цитат од к*ранот.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 17:35
Алмахди, убаво што ги знаеш луѓето, но истотака знаеш дека за лични закани по Лична Порака се добива бан од една недела. Па - се гледаме следната недела со тебе.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 17:36
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Кога гледам вакви коментари неможам а да не речам: Боже, фала ти за Твојата објава и што сум христијанка....Фала и на тебе Алмахди што ме правиш уште посвесна за тој фактбакнеж

Не ми се допаѓа генерализирањето.

Кога мене не ми се допаѓа нешто-јас се оградувам од некого....

А јас не генерализирав, само кажав дека сум благодарна на Бог за тоа што сум. Ни повеќе ни помалку, нели Ајша?

Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 17:36
Јас сум при крај со сурата КИЈАМЕ,уште некој ајет и ИншАллах ќе ја завршам.
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 17:37
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Алмахди, убаво што ги знаеш луѓето, но истотака знаеш дека за лични закани по Лична Порака се добива бан од една недела. Па - се гледаме следната недела со тебе.

Znachi,Almahdi dobi ban!??
P.s.Zidarski,me interesirat,kade toa pravilo go Pisuvat!?

Koga jas se zaclenuvav,nikade ne sretnav takvo pravilo!!

Ili mozebi,sega e staveno toa pravilo..Ili Izmisleno od samite Moderatori!!

Ke moze,,za Odgovor??Sekako dokolku imate slobodno vreme!!
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 17:40
Врати се 5-6 страни наназад и ќе видиш дека некои однесувања и обраќања се навистина недолични за ад најдат место на овој форум...
Лични квалификации на пример....

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 17:40
Многу одамна уште го поставивме како правило на форумот, и пишавме јавно за тоа, откако почнаа многу луѓе да добиваат лични закани по ЛП. Тоа нема да го толерирам, ни кон мене, ни кон било кој друг!
Халид - никогаш не сум банирал некого без причина, да не си го расипуваме денот...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.