IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Колку поглавја од к*ранот знаете на памет
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Колку поглавја од к*ранот знаете на памет

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 18>
Автор
Порака
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:35
Originally posted by Almahdi Almahdi напиша:

Originally posted by Omer El Faruk Omer El Faruk напиша:

е баш тоа е лесно, зилзалеха . .. :) се повторуваат зборчињата

Најтешки Сури за учење се токму оние во кои се повторуваат одредени зборови.

Епа може, ги мешаш . . . како сурата кул ја еју хел кафирун, ла еабуду ма теабудун . . ве ла ентум абидуне ма еабуд :) и тн и тн, ова ми беше за ронка потешко од другите.

Многу убава сура,многу убаво значење има.Иако е една од потешките,но,сепак кога се сака се се може.
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:35

е баш тоа е лесно, зилзалеха . .. :) се повторуваат зборчињата

Па одговорноста е поголема. Една буква само да смениш...
Јас ја знам кафирун, ама страв ми е да ја учам, да не ги помешам работите.
Ама ќе биде.

Еден совет: Игнорирајте ги несоодветните коментари, ќе пишува и ќе види дека никој не му обрнува вниманите и ќе престане.
Сигурно сте имале искуство со мали деца. Прават бељи за да бидат приметени до остантите....
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:37
Многу убаво и наместо кажано.
Кон врв
Vlad Tepesh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Април.2008
Локација: Romania
Поени: 540
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:40
~,,~Mnogu ubavo i pametno vi e toa vo shto se slozhivte na inicijativata na Ajsha,no chisto sumjam deka e od pobudata shto e plasirana vo postot~,,~ *Alah da ve nagradiT*
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
Кон врв
Noor4ever Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 17.Април.2008
Поени: 74
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Noor4ever Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:42
My favorit sura e sura Er-Rahman i al-Qamar, gi ima mnogu suri sto gi sakam ali ovie mi se naj omileni nekako,
Кон врв
Almahdi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Март.2008
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:42
Знаете дека и сурето за Лејле тул Кадр неможам баш да го научам како што треба точно :) го оставам на пола мислејќи дека е завршено, а уствари има уште . . . некаде го оставам кај . . тенезелул мелаикету веруху .. :)

Изменето од Almahdi - 26.Април.2008 во 00:44
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:45

Знаете дека и сурето за Лејле тул Кадр неможам баш да го научам како што треба точно :) го оставам на пола мислејќи дека е завршено, а уствари има уште . . . некаде го оставам кај . . тенезелул мелаикету веруху .. :)

Ќе издржиш уште малце и ете го крајот.Па ние муслиманите сме издржливи луѓе,зарем не?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:47
Originally posted by Omer El Faruk Omer El Faruk напиша:

Ќе издржиш уште малце и ете го крајот.Па ние муслиманите сме издржливи луѓе,зарем не?

Абе не ми текнува како понатака :) иначе издржувам :)

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:49
Дојди во една од скопските џамии и има адет во 27 та ноќ од Рамазан да се учи по неколку пати. Ете повторувањето е најдобар начин за учење!

Нур, сурата Ер Рахман но кога ја учи Абдуссамед (мислам дека е он)или Мешари Рашид, валлахи прекрасно!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:51
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Нур, сурата Ер Рахман но кога ја учи Абдуссамед (мислам дека е он)или Мешари Рашид, валлахи прекрасно!

Мешари Рашид . . . ле леееееееееееее УБАЈНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЕПТЕН УБАВО :))) Мн мн мн.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Noor4ever Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:52

Jas ja znam ta sura brat, dodeka ja ucev mi bese tesko, mi trebase vreme i non stop ja povtoruvav, inaku se uci    , a problem mie sura Kafirune (e ova mnogu ja gresam)3-4 pati ja povtoruvam vela entum abidune ma abudu
i sekogas ja gresam,
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:56
Концентрирај се на значењето на сурата и сигурен сум дека ќе успееш Иншаллах.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Noor4ever Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:59

Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Мешари Рашид . . . ле леееееееееееее УБАЈНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЕПТЕН УБАВО :))) Мн мн мн.

sega jas od Sayed Sadakat Ali, non stop ja slusam
ima i prevod
http://www.youtube.com/watch?v=MZe5O6IttUQ&feature=related(1 del)
(2 del) http://www.youtube.com/watch?v=K3nrynEtU8k&feature=related
(3del) http://www.youtube.com/watch?v=JM1nuudTVck&NR=1
uz put slusni go i ovoj maliov Hafiz
http://www.youtube.com/watch?v=OUYNfvJhk74&feature=related
selam
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 01:01
Originally posted by Noor4ever Noor4ever напиша:

My favorit sura e sura Er-Rahman i al-Qamar, gi ima mnogu suri sto gi sakam ali ovie mi se naj omileni nekako,

Драга ова само за тебе, за харли ноќ

http://www.youtube.com/watch?v=c6_CDb9Zc3k&feature=related
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.