|
Колку поглавја од к*ранот знаете на памет |
Внеси реплика | страница <1 7891011 18> |
Автор | ||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Иншаллах.
Се однесува на постот од Нур4евер. Изменето од Omer El Faruk - 25.Април.2008 во 23:34 |
||
Almahdi
Сениор Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ОК, нека ве има се повеќе, баш се радувам за тоа. Во арапскиот јазик, така се подразбира, колку што знам јас, само ај . . нема врска сега тоа. Изменето од Almahdi - 25.Април.2008 во 23:37 |
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Брат на мак. пишуваш сега.
А си ја знаеме работата ние за арапскиот. Но сикирики! |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Знам понекој хадис, како на пример овој
“Псовати муслимана је грех, а убити га -куфр“. Хадис 904 И секојпат се прашувам, зошто...По ова испаѓа дека пцуењето немуслиман не е грев а убиството на немуслиман не е куфр....така? Така вели Хадисот, а штом вели така-така ќе да е. Интересно....Или пак некој можеби мисли спротивно? |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Noor4ever
Група Регистриран: 17.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 74 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
we alejkum selam sister ne bese namerno mu prostuvame na bratot almahdi, toj ne znaese deka jas sum zensko selam |
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Драга секој хадис се однесува за она што говори. Нема друга страна или спротивно миселење. Постојат хадиси и за немуслимани во однос на навредата и пцуењето. Занм дека има но неможам да ги цитирам во целост.
Значи овој хадис се однесува исклучиво за муслимани. Така како што е! А на верник не му доликува да пцуе, било кога. Едноставно не е пракса на Мухаммед, нека е Божји мир над него. |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
Noor4ever
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Amin, nema vrska sto ima tolku malku na forumov, a nadvor od forumov ne ima mnogu |
||
Almahdi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти изгледа од големата омраза кон Исламот почна да не ги гледаш и насловите на темите, па пишуваш што да е каде да е! Види погледи прво темата, не станува збор за Хадиси, станува збор за к*ранот. ОК? И, кога се пишува Хадис, се кажува од која збирка на Хадиси е, и некои други детали за Хадисот, а не вака како тебе . . . Хадис 904! Каде тоа хадис 904? Во некоја твоја колекција на хадиси?!! Тоа што кажува хадисот ти си најмалку доследна да кажеш, и уште помалку тоа што испаѓало од хадисот. Те молам, ништо не правиш со ова, џабе сакаш да испровоцираш или кажеш нешто лошо, не баре ја откри Америка што се вика. Ај смири се малку, покажи култура и почит. Вака срамота кој те чита! |
||
Aisha
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
„„Кој ќе убие невин човек (муслиман, немуслиман и сл.) како да го убил цело човештво.“
За убиство во шеријатското право казната е општа. Убиство се казнува со смрт. Не е прецизирано или одвено. |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
Aisha
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Алмахди сабур малку.
Марија веќе еднаш напиша од која збирка и е хадисот и неам потреба да се повторува. А уште помалку има потреба од таква реакција од наша страна. Знам дека имаш добар нијет (намера) а знам и дека Марија има добра намера. Ја чита збирката на хадиси и прашува што ја инт. Можеби ја утнала темата, но сепак не и луѓето кои ги прашува за тоа што не и е јасно. Ок |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
Noor4ever
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koga veke site ste tuka vo momentot go gledam ova video pa bi sakala da go spodelam so vas
http://www.youtube.com/watch?v=NRLKI1TRSr0 selam |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Молам без анализи и критики на мојот карактер. Овде сме за дискусија ...ако некој некого мрази веќе ти овде предничиш. Срамота за постот. Јас културно прашав. Ако веќе не знаеш да одговориш, остави простор за некој што знае да го протолкува и нека одговори. П.С. За тие што не мразат христијани, Хадисот е од Збирка посланикових хадиса, Сарајево 1985 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Брате Махди,не напаѓај ја Мариа-магдалена за ништо.Таа убаво си прашува,оти е многу љубопитна а и сака нешто да научи.Ако ја погрешила темата,само укажи и на тоа,но,не на ваков начин. Јесил разумео болан? |
||
Almahdi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе, јас го знам ниетот мој, го знам и ниетот на маријата . . утнала тема, утнала многу други работи, така да утка и со интерпретацијата на хадисот. |
||
Внеси реплика | страница <1 7891011 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |