|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 5556575859 242> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
abe odi ... so tvoi gacki.. mislis si luciden
duri ni perfidno nemozes da postavis tvoe nebulozni zakacki Изменето од anakin - 25.Април.2008 во 20:57 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
zmejko_zmejko
Сениор Регистриран: 23.Април.2008 Локација: Djibouti Статус: Офлајн Поени: 242 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i ne samo sto go napravil ... go naucil i da pisuva duri Изменето од zmejko_zmejko - 25.Април.2008 во 20:59 |
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а шпага правел?
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
По ред... Мојата вера не се заснова на догми, туку се заснова на лична врска со Него. Мојата вера е нешто што е само меѓу мене и Тој во кој верувам. Црквата се заснова на догми. Вера, Религија и Црква се три различни работи. Да, човекот е енергија, затоа што тоа што го цитираш се однесува на духот човечки, а не на физичките карактеристики. А ако се обидуваш да ги објасниш духовните пројави како комбинација на хемија и физика, тогаш си згрешил, затоа што науката тоа го тврди за емоциите, но не за духот, душата... тоа се две различни работи. |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas sum tuka
vo RAZGOVORI ZA RELIGIITE-- OSPTO I NEVRZANO da zboram jas sum od strana na majmunite a vasi opaski - odite vo kafez- ne me zasegat jas sum gord na tie koi resile da napravat vistinska rabota a vie ste na strana na tie so gi zamajavat lugjeto bi mi bilo milo vasata religija da vodi kon srekja i mir no ne e taka site vasi religii vodat kon OMRAZA I NASILSTO vodi kon dominacija edna na druga da sum na vasa strana ich ne bi se gordeel deka sum RELIGIOZEN |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Смешно нели, некој да те убедува дека си постанал од мајмун,а замисли кога ќе наидат на прва потешкотија велат: Боже помогни ми Фала ти Боже Спаси ме Боже, итн,а зошто не велат: Мајмуне помогни ми Фала ти мајмуне Спаси ме мајмуне итн. Абе мајмуни едни,до кога бе вака? |
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако било така и Адам и Ева ке настанеле од мајмуни...али пошто не се не сме ни ние лугето-значи јас во ова верувам.
|
||
|
||
zmejko_zmejko
Сениор Регистриран: 23.Април.2008 Локација: Djibouti Статус: Офлајн Поени: 242 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
de bre omere el feruk ... sto se nerviras ? pa ne e vo red nitu vo sklad so bozjite zakoni da navreduvas ... zarem i ti , kako bozji sledbenik ?
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dobro zidarski
te sfativ ti ne si religiozen- kako so ponetcirav pogore so tebe nemam so da diskutiram- zatoa so ti si svoj so svojojata vrska so nego - nikade ne zapisana ne dokunetirana i toa e toa bidi podraven dajte mi gi tuka SITE RELIGIOZNITEEEEE DOGMATICARI |
||
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Само една забелешка до сите како модератор - Верниците - имајте разбирање кон атеистите и почит кон нивното видување на работите. Атеистите - имајте почит кон верниците и нивното видување на работите.
Тоа што ви се разликуваат идеите, не значи дека може да преминете во навреди едни на други. Едноставно ќе останете со различни погледи по ова прашање! |
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде дечки без нервози...дојдете сите да ве
Баталете мајмуни хиени крокодили... |
||
|
||
zmejko_zmejko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
moze i jas
|
||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Velahavle... kako Sozdatelot te ponizuva....me potsetuvas na eden slucaj so Ebu Hanife koga mu odgovoril na kralot na negovite tri prasanja... Kralskoto zadno prasanje bilo "Sto pravi gospod vo ovoj moment sega" (pazi kolku drzok i smotan...) toa e prasanje od tvoj tip,sto te zasega toa ? Ebu Hanife,koj togas imal samo 16 god. (od prilika) mu rekol na kralot,otkako na prethodnite mu odgovoril,,,, za da ti odgovoram na zadnovo,treba da se simnes od binata pa ottuka da ti odgoivoram. I taka kralot se spustil dolu a deteto se kacilo na binata,pa mu reklo: Vo ovoj moment,Allah vaka gi ponizuva nevernicite i nisko gi spusta Covek od inat izel i edna vrekja sol... nekoj i majmun od sebe pravi. |
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сите само смирете се...да не се претворам ја во хиена
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 5556575859 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |