|
Колку поглавја од к*ранот знаете на памет |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 18> |
Автор | |||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
se zezam maku....
|
|||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дали поглавјата од к*ранот кои ги учите напамет ги учите на изворниот, арапски јазик?
Ако да, и ако не го разбирате јазикот, која е ползата? И зошто напамет воопшто? Дали е тоа императив? |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
~,,~ Neri gider be Daija o Kardash~,,~ shto glumish so toj smajli?~,,~
|
|||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
|||
Vlad Tepesh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
DAIJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
hehe
|
|||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|||
DAIJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
vo idnina, ne sega!
|
|||
|
|||
Vlad Tepesh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
~,,~Dobro ,dobro podobro da se pofalish otkolku da si imitirash lazhna skromnost ,lazhnata skromnost i shteti na dushata dodeka vistinskata gordost ja ispolnuva ~eve i jas te pofaluvam so ogled kolkav trud si vlozhil i kolkava materija si sovladal iskreno bravos~,,~
|
|||
|
|||
DAIJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
eve jas bi mozel da ti se "pofalam", no toa ne bi bilo skromno!
|
|||
|
|||
Vlad Tepesh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
~,,~Dosega nikoj od vash*te ne se pofali deka go znae k*ranot vo celost~,,~Vo nekoi temi imam chitano za nekakvi Hafzi-(neznam dali pravilno sum go napishal terminot no se znae na shto se misli) no ne sretnav dosega takov~,,~Kako i de e sakale ili ne site od vas go znaat noviot zavet(makar kompletnata prikazna i sushtinata sa shto stanuva zbor i shto kazhuva)~ne velam sega deka go znaete od zbor do zbor no si go znaete mnogu ubavo~,,~
|
|||
|
|||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
SURA 1
Pristup – Al-Fatiha Mekka – 7 ajeta U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog 1. Tebe, Allaha, Gospodara svjetova, hvalimo, 2. Milostivog, Samilosnog, 3. Vladara Dana sudnjeg, 4. Tebi se klanjamo i od Tebe pomoć tražimo! 5. Uputi nas na pravi put, 6. na put onih kojma si milost Svoju darovao, 7. a ne onih koji su protiv sebe srdžbu izazvali, niti onih koji su zalutali! Сура Фатиха,воведното поглавје во к*ранот,Уммул Китаб-Мајка на Книгата.Нема муслиман кој оваа сура не ја научил уште како дете. Изменето од Omer El Faruk - 25.Април.2008 во 15:08 |
|||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Срамот е особина на верникот,......затоа не мачи се. |
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sekoja cest so ovoj komentar me natera da se zasramam .... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne se somnevam vo toa . Jas da ti kazam vo posledno, koga mi dozvoluva vremeto citam po nesto od Biblijata, pa mi ostanaa i mnogu stihovi vo glava. Bogatstvo e koga znaeme povece. 27 Што ви говорам во темнина, кажете го во светлина; и што ќе чуете на уво, прогласете го од покривите. 28
И не бојте се од оние кои го убиваат телото, а душата не можат да ја
убијат. Туку бојте се повеќе од Оној, Кој може да ги погуби и душата и
телото во пеколот. *Евангелие по Матеј* A za k*ranskite Suri.... insAllah ako ne site, ama polovina ce gi naucam.. i ce se trudam da gi praktikovam i da ziveaam spored upatstvata vo niv |
|||
ISLAM VJERA ISTINE
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Neznam ni edno poglavje od k*ranot na pamet, ama vetuvam deka ce dadam se od sebe ........ i ponatamu ..............................................................................da ostane taka
|
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |