IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Колку поглавја од к*ранот знаете на памет
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Колку поглавја од к*ранот знаете на памет

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 18>
Автор
Порака Обратен редослед
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 15:56
se zezam maku....
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 15:55
Дали поглавјата од к*ранот кои ги учите напамет ги учите на изворниот, арапски јазик?

Ако да, и ако не го разбирате јазикот, која е ползата?

И зошто напамет воопшто? Дали е тоа императив?

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Vlad Tepesh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Април.2008
Локација: Romania
Поени: 540
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 15:47
~,,~ Neri gider be Daija o Kardash~,,~ shto glumish so toj smajli?~,,~
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 15:41
Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

vo idnina, ne sega!
~,,~Sega ne te raziram ~go znaesh li napamet koranot ili planirash da go nauchish?~,,~
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 15:41
heheкул
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 15:38
vo idnina, ne sega!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 15:33
~,,~Dobro ,dobro podobro da se pofalish otkolku da si imitirash lazhna skromnost ,lazhnata skromnost i shteti na dushata dodeka vistinskata gordost ja ispolnuva ~eve i jas te pofaluvam so ogled kolkav trud si vlozhil i kolkava materija si sovladal iskreno bravos~,,~
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 15:28
eve jas bi mozel da ti se "pofalam", no toa ne bi bilo skromno!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 15:13
~,,~Dosega nikoj od vash*te ne se pofali deka go znae k*ranot vo celost~,,~Vo nekoi temi imam chitano za nekakvi Hafzi-(neznam dali pravilno sum go napishal terminot no se znae na shto se misli) no ne sretnav dosega takov~,,~Kako i de e sakale ili ne site od vas go znaat noviot zavet(makar kompletnata prikazna i sushtinata sa shto stanuva zbor i shto kazhuva)~ne velam sega deka go znaete od zbor do zbor no si go znaete mnogu ubavo~,,~
Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 15:07
SURA 1

Pristup – Al-Fatiha

Mekka – 7 ajeta

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog

1. Tebe, Allaha, Gospodara svjetova, hvalimo,
2. Milostivog, Samilosnog,
3. Vladara Dana sudnjeg,
4. Tebi se klanjamo i od Tebe pomoć tražimo!
5. Uputi nas na pravi put,
6. na put onih kojma si milost Svoju darovao,
7. a ne onih koji su protiv sebe srdžbu izazvali, niti onih koji su zalutali!

Сура Фатиха,воведното поглавје во к*ранот,Уммул Китаб-Мајка на Книгата.Нема муслиман кој оваа сура не ја научил уште како дете.

Изменето од Omer El Faruk - 25.Април.2008 во 15:08
Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 14:55
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

Neznam ni edno poglavje od k*ranot na pamet, ama vetuvam deka ce dadam se od sebe ........ i ponatamu ..............................................................................da ostane taka
Ne se somnevam vo toaплазење . Jas da ti kazam vo posledno, koga mi dozvoluva vremeto citam po nesto od Biblijata, pa mi ostanaa i mnogu stihovi vo glava. Bogatstvo e koga znaeme povece. 

27 Што ви говорам во темнина, кажете го во светлина; и што ќе чуете на уво, прогласете го од покривите.

28
И не бојте се од оние кои го убиваат телото, а душата не можат да ја
убијат. Туку бојте се повеќе од Оној, Кој може да ги погуби и душата и
телото во пеколот. *Евангелие по Матеј* трепкање

A za k*ranskite Suri.... insAllah ako ne site, ama polovina ce gi naucam.. i ce se trudam da gi praktikovam i da ziveaam spored upatstvata vo nivголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

Sekoja cest so ovoj komentar me natera da se zasramam ....

Срамот е особина на верникот,......затоа не мачи се.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 02:20
Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

Neznam ni edno poglavje od k*ranot na pamet, ama vetuvam deka ce dadam se od sebe ........ i ponatamu ..............................................................................da ostane taka
Ne se somnevam vo toaплазење . Jas da ti kazam vo posledno, koga mi dozvoluva vremeto citam po nesto od Biblijata, pa mi ostanaa i mnogu stihovi vo glava. Bogatstvo e koga znaeme povece. 

27 Што ви говорам во темнина, кажете го во светлина; и што ќе чуете на уво, прогласете го од покривите.

28
И не бојте се од оние кои го убиваат телото, а душата не можат да ја
убијат. Туку бојте се повеќе од Оној, Кој може да ги погуби и душата и
телото во пеколот. *Евангелие по Матеј* трепкање

A za k*ranskite Suri.... insAllah ako ne site, ama polovina ce gi naucam.. i ce se trudam da gi praktikovam i da ziveaam spored upatstvata vo nivголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

Sekoja cest so ovoj komentar me natera da se zasramam ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 02:18

28 И не бојте се од оние кои го убиваат телото, а душата не можат да ја убијат. Туку бојте се повеќе од Оној, Кој може да ги погуби и душата и телото во пеколот. *Евангелие по Матеј* трепкање

ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 02:06
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.