|
Љубовна поезија |
Внеси реплика | страница <1 89101112 34> |
Автор | |
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako da Te zaboravim?
|
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Te sakam
i kaj tvoite ke odam za zena da te baram |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убаво хаику збунет!!!!
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da gi slusas tatko ti i majka ti,
ako ti kazat za nekoj deka ne cini |
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Oči su ti izdajice plave, svaku vijest mi prije tebe jave. Ono što mi tvoje usne čute, govore mi oči kad se mute. Oči su ti izdajice male, žale mi se, kaju se i hvale. Što ne želim tvoje oči kažu, tvoje oči ne znaju da lažu. Ne pitam te nikad pa ni sada, ne pitam te gdje, s kim i kada. Ne pitam te to, ne pitam te to, što bi me, hej, ubilo. Ne pitam te, znam da nećeš reći, ne pitam te, sve ćeš mi poreći. Ne pitam te, ne, al' uzalud sve, tvoje oči, svejedno, ubiće me. Oči su ti izdajice plave, svaku vest mi pre tebe jave. Ono što mi tvoje usne čute, govore mi oči kad se mute. Oči su ti izdajice male, žale mi se, kaju se i hvale. Što ne želim tvoje oči kažu, tvoje oči ne znaju da lažu. Ne pitam te nikad pa ni sada, ne pitam te gde, s kim i kada. Ne pitam te to, ne pitam te to, što bi me, hej, ubilo. Ne pitam te, znam da nećeš reći, ne pitam te, sve ćeš mi poreći. Ne pitam te, ne, al' uzalud sve, tvoje oči, svejedno, ubiće me. Ne pitam te nikad pa ni sada, ne pitam te gde, s kim i kada. Ne pitam te to, ne pitam te to, Što bi me, hej, ubilo. Ne pitam te, znam da nećeš reći, ne pitam te, sve ćeš mi poreći. Ne pitam te, ne, al' uzalud sve, tvoje oči, svejedno, ubiće me. |
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...МНОГУ УБАВА ПЕСНА..МНОГУУУУ......
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Zaspana
Сениор Регистриран: 07.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 429 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не кажувај либе добра ноќ,
не оди дома рано ти................... |
|
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moje srce se lomi,
Korak tvoj pratim Misao ti dodirujem, Sada, dok pokušavaš Napisati pjesmu za mene. Moje srce se lomi, Dok molim zemlju U kojoj sutra nema, I trgujem s anđelom ili vragom Na raskrižju zaustavljena. Moje srce se lomi, Nemoćno puca, Ćuteći tvoje nemire, Zaplićući se o moje strahove U ovoj noći nespokoja. |
|
|
|
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja ne utapam Tvoj svijet
u moru mirisnih laži, ne tražim da budeš ono što ne možeš biti. Otvaram vrata svoga srca ulazeći u odaje Tvojih misli; u vrtlozima tišine noći na umornim rukama donosim Ti nježnost na dar. Miljama dug korak do sreće prelazim ne osjećajući bol. Na obzoru između sna i jave kula je od snova, utvrda svjetlosti ka kojoj Ti si put. Možeš li vjerovati u ono što vrijeme Ti oduzima iako nazivaš ga svojim? U čudnom svijetu onih za koje ljubav nije ništa moje riječi su nečujne. |
|
|
|
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Када ти птице најаве зору
Када ти сунце засија на прозору, Када свако неког другог,с пољубцем буди, Знај да један човек-за тобом жуди. Ех...што убаво време беше, кога мојата рака овој стих го пишеше. Изменето од Omer El Faruk - 25.Април.2008 во 15:20 |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Иншаллах, наскоро пак ќе пишуваш
|
|
|
|
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Иншаллах.А чуј го сега ова:
Поред пута нашег стари, Цветају сад јорговани плави, Исте такве вољела си ти, Па како срце да те заборави! Ова се вика поезија,но,не пишувана со рака како претходната,туку ПИШУВАНА СО СРЦЕ. |
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 89101112 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |