|
Србија и Русија против демаркација на гра |
Внеси реплика | страница <1 7891011 25> |
Автор | ||
Duduk
Сениор Регистриран: 11.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Russian film about Kosovo 1/7
Russian film about Kosovo 2/7 Russian film about Kosovo 3/7 Russian film about Kosovo 4/7 Russian film about Kosovo 5/7 Russian film about Kosovo 6/7 Крај - осуђени на прогонство 7/7 Helena Rante e finski strucnjak za sudska medicina pod cie vodstvo grupa naucnici pravese obdukcija i ispituvanja vrz telata na 40 ubieni osobi vo seloto Racak-Kosovo i Metohija,slucaj koj mu posluzi na NATO kako glavno alibi da ja opravda svojata agresija vrz Srbija. Poveke od jasno e deka analizite ukazuvaat deka mrtvite tela im pripagaat na shiptarskite teroristi i ekstremisiti. Helena Ranta-finnish expert pathologist,geneticist : "I know that today many people think I'm to blame for that bombardment(NATO vs. Srbija).But I am just one of the scientists and basicly nothing depends on us. .....Those bodies belonged to the terrorists,Serbian soldiers and the inhabitants of the village.This report that you see has not been published as of yet and very few people know of its contents but now I am ready to talk in public about the results of the investigation." http://www.mail-archive.com/sim@antic.org/msg15260.html Изменето од Duduk - 25.Април.2008 во 01:19 |
||
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не викам дека Србите не правеле злосторства на Косово. Имало и тоа. А во конретниот случај, јасно е дека убиените биле терористи, а не цивили. Косово првпат јавно побара отцепување од Србија уште во март 1981. Тогаш косовоските комунистички власти седеа настрана, Југославија беше се` уште моќна и со специјални полициски сили и помош од војската, бунтот беше загушен со околу 20 загинати албански демостранти и 2-3 српски цивили, кои случајно се нашле на патот на разузданите толпи. Така беше во 1981. Веќе од 1988/89 и властите на Косово започнуваат да ги искажуваат своите иредентистички стремежи. Уште во склопот на Југославија, тие тогаш бараа да станат седма република. А јасно е дека особено во настаните од 1981 година свои прсти замешале и албанските служби на Енвер Хоџа, кој јавно ги поддржа немирите на Косово. Така иде тоа... |
||
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
||
Duduk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znaci,sakas da kazes deka ova sto deneska se slucuva na Kosovo i Metohija e demokratija i borba za covekovi prava ? Ili mozebi toa e ona sto sekoj den imas prilika da go slusnes preku mediumite (BBC,CNN, ...) kontrolirani od svetskite moknici ?!Amerikka iliti milosrdniot Samarjanin vrsi agresija vrz suverena drzava zatoa sto e zagrizena za dobroto na site ?!
|
||
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Duduk, ако сакаш прочитај го текстот ПРИЧИНИ ЗА ЕТНИЧКИ КОНФЛИКТИ, на www.partik.blog.com.mk ...некои работи можеби ќе ти станат појасни.
|
||
Duduk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Blagodaram,go procitav tekstot i pak ne mi e jasno dali ova sto deneska go gledame na Kosovo e demokratija i kako sto velis vo tekstot "pravo na malcinstvoto" ?!
Amerika e primer za demokratija ?? hmmmm Ne treba da mi odgovoris na ova prasanje,od prva raka se uveriv kako po toa prasanje se cuvstvuvaat afro-amerikancite i hispanosite. |
||
dudulovski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не бе, лошо си разбрал, препрочитај го тоа што сум го напишал погоре. |
||
|
||
dudulovski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се извинувам, сега гледам дека прашањето не било упатено до мене, |
||
|
||
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не си ме разбрал добро- станува збор за малцинство во државата што на одредена територија е мнозинство или во значителен број. Албанците на Косово не се малцинство, тие ја поседуваат и земјата, што од Србите ја купуваа за скапи пари. Првин на Србите им беа слатки парите, а потоа им текна дека го губат Косово. Грција, кога 1913 ја доби Егејска Македонија,од британските служби беше советувана нејзините граѓани ( Грците по род ) да ги мотивира да купуваат земја од Турците и Македонците и да ја обработуваат, зашто ќе нема контрола над таа територија...како и да води демографска политика. Америка е друга приказна, таму сите сакаат да бидат Американци. Оние што ги спомнуваш- не се малцинства. |
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ние немаме обврска да признаеме независност на косово. Тоа што некој ни го наметнува тоа како задача е негов проблем. Ние да си ги решиме нашите албаци е покорисно за нас.
|
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
kire_nedelkov
Сениор Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
duduce... vo moite postovi postoi doza na ironija. znamete bese zafrkancija, vo edna tema amerika ili rusija, sto mislam vo toj kontekst jasno go dadov odgovorot. ovde pak, cisto gledam pragmaticno koj e nasiot interes. Da se lupame vo gradi so toa braka braka, a tie isti braka, da mozea do sega ke ne preimenuvaa site vo 'ic'. mene da ti kazam iskreno, nedelkov mnogu poveke mi se bendisuva od nedelkovic. a na koj ne mu smeta, neka izvoli so predavstvoto. |
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Така е кире. Ова ме бендисува. Апсолутно си во право. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
......................Da te potsetam toa e onaa zemja koja nastanala so eksport na kriminalci
i ubijci od Evropskiot kontinent,a sto oni pravele tamu- toa mislam
deka nema potreba da ti kazuvam...................
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
dudulovski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Интелектуален капацитету, на што конкретно мислиш? Ако мислиш да поставуваш загатки како Итар Пејо, не те бива, си ја промашил работата. Какви дудуци и дудуловци? |
||
|
||
zmejko_zmejko
Сениор Регистриран: 23.Април.2008 Локација: Djibouti Статус: Офлајн Поени: 242 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako veruvame na genetikata , togas ne sme daleku od vistinata deka severnoamerikanskiot kontitent , osobeno usa , bila naselena isklucivo od kriminalci ... faktot deka godisno se slucuvaat najgolem broj na ubistva i razni kriminalni dejanija potvrduva deka krusata padja pood krusa znaci , kriminalot ne se uci na uciliste ili fakultet ... se prenesuva genetski .... i sto ima tolku lutina vo toa ? vistinata znae da bide bolna no , ne razbiram zosto nekoj od tuka se navreduva so taa vistina ?
|
||
Внеси реплика | страница <1 7891011 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |