|
КОМУ ДА КЛАЊАМЕ? |
Внеси реплика | страница <1 7891011 16> |
Автор | |
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
c.c.c. almahadi |
|
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јован 4, 23-24
“Вистинските поклоници ќе Му се поклонуваат на Отецот со Дух и Вистина, зашто отецот сака такви да бидат оние кои Му се клањаат. Бог е Дух и оние што Му се клањаат треба да се поклонуваат со дух и вистина.“ За да се поклонуваме правилно а со тоа да стекнеме благослови од тецот, треба да имаме правилно разбирање за Бог. “Бог е дух“-вели Исус. Што се однесува до местото-треба да знаеме дека духовното поклонување може да се одвива на секое место, а не исклучиво во цркви, пред икони, разноразни храмови, крстови....Бог живее насекаде, па ако во молитва го подигнеме срцето и умот кон Него-нема да згрешиме. Апостолот Павле вели “Господ на небото и земјата не живее во ракотворни храмови“ Исус во Матеј 6:6 вели; “А ти кога се молиш, влези во својата скришна соба и откако ќе ја затвориш вратата помоли Му се на твојот Отец кој е во тајност“... Да не заборавиме како се молел Исус-во тајност. никаде не се лупал по гради и пред ракотворби. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
~,,~Na temata ``Islamska ubavina`` na strana 41 kade shto se postirani trite sliki od muhadzir na vtorata slika mozhe da se zabelezhi kako ludjeto klanjaat na *krst* izraboten vo duborez vo sred dzamija ~,,~
|
|
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да не заборавиме како се молел Исус-во тајност. никаде не се лупал по гради и пред ракотворби.
Sekoja cest Marija...... |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Totalno si vo pravo ..... Изменето од Templarius - 25.Април.2008 во 00:52 |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na ovaa slika se misli |
|
Give me your secrets
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова сега ќе го проверам...
|
|
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
WOW....
|
|
|
|
Vlad Tepesh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
~,,~Tochno na slikata sho ja premesti Templarius mozhe da se zabelizhi kako klanjaat na hristijanski simbol glaven vo nashata vera~,,~
Изменето од Vlad Tepesh - 25.Април.2008 во 00:57 |
|
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Би било убаво да слушнеме мислење на некој муслиман за ова, нели?
|
|
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали некој муслиман би можел да го објасни ова? навистина ме интересира. Омер тука си?
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Vlad Tepesh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
~,,~Vchera koga go postaviv istoto prashanje se javil nekoj kaj moderatorot i prashanjeto go snema za nepolni 3 minuti,no kade sto ima dim mora neshto i da gori inaku nemashe molskavichno da se reagira~,,~
|
|
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako voopsto mozete da pomislite deka muslimanite mu se klanjaat na krst?
Iskreno iznenadena sum od samata vasa pomisla... Vesto nasednavte na provokatorskata namera na Vlad. Nema sto da komentiras, bidejki ne go gledam krstot.... Ona sto e kako vdlabnatinka vo dzamijata i koja e ukrasena, se narekuva mihrab, i tamu stoi imamot koj gi predvodi muslimanite vo molitva. Arhitekturskiot stil koj e zastapen kaj nas, vo izgradbata na dzamite, e najcesto prosleden so ukrasuvanjeto na mihrabot. Nema strogo propisana forma, ednostavno treba da bide umereno i so stil.......... Vlad oladi malki.... NE se zamaraj, I NAS NE NE ZAMARAJ! |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hahahahahaa po celi temi snemuva ne po edno prasanje....
|
|
Give me your secrets
|
Внеси реплика | страница <1 7891011 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |