|
КОМУ ДА КЛАЊАМЕ? |
Внеси реплика | страница <1 678910 16> |
Автор | ||
Almahdi
Сениор Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Имаш грешки во реченицата, нелогична е. Неможе да стои на Господа Бога СВЕТАТА! би требало на Господ Бог Светиот, ако веќе инсистираш на Светата . . . проформулирај на Госпоѓа Божана Светата . Реченицата барем да има смисла, штом нема верувањето. |
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
супер кажано е Алмахди..
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ал Махди многу си јак,а врз тоа и духовит.
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јас не гледам ниту една грешка во постот на Беличка
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Алмахди - имаш официјална опомена заради ова!!! Престани со навреди! Реченицата има смисла - затоа што Единодушна е пред Светата Троица, а во македонскиот јазик, така членувано паѓа во женски род. Ако кажеше Свето Троиство, тогаш ќе беше литературно да каже Единодушно. И двете се граматички правилни. |
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ti mene kje mi kazesna koj jas klanjam...
a bashka toa nema nelogicnost tuku e, imanentno za tvojot razum
|
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
Almahdi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ама незнам кај ти гледаш навреди! Јас само викам дека реченицата нема логика онака напишана! Не е точна. Види пред тоа што го земаш за да кажеш дека реченицата е наводно точна, прочитај пред тоа . . . прочитај ова na Gospoda Boga Svetata Гледаш? почнува не точно, погрешно. Зборувам за пред тоа што цитираш ти. |
||
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ostaj zidarski toa e premnogu slozeno za nego...
prashanje za Almahdi zar...bog e razlicno pretstaven od mojsej od Isus, Elisej Ilija i site ostanati proroci pa si potenciral Allah pretstaven od Mohammed...ete jas samo Allah go upptrebuvam sekogas i ne si praam spletki vo umot od koj kako koga pretstaven Bog e nepromenliv i nitu eden osven Isus spored nas pravoslavnite ne go pretstavuva...velam deka nitu Mohamed ne go pokazal kakov sto e zasto da se pretstavi znaci vo celost da se pokaze...pa taaka nikoj osved Isus ne go pretstavil Bog kakov sto e....
|
||
|
||
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i koga se nema za sto togas prepirki zapirki de ova de ona...pls
|
||
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Опомената ти е заради тоа што коментираше дека верата нема смисла! Тоа е навреда и не ја толерирам тука!
Единствената "грешка" тука е во тоа што не става запирка. Односно, треба да биде - Господа Бога, Единодушната, Животворна, Неразделна, Света Троица. Тоа е според македонската граматика. Но - реално, може и без запирка, затоа што е црковен текст. |
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kako go prestavil Isus na Otecot?? |
||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||
Almahdi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас не ја отворив темата за да потенцирам Аллах претставен од Мухамед. Види поточно, јас не сум автор на темата, прашај го авторот на темата што и зошто потенцирал. Велиш, никој не го претставил на Бог каков што е освен Исус! Е што претставувале Мојсеј? Што претставувал Аврам? НЕ го претставувале Бога?! ц.ц.ц. |
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тука е и основната разлика во двете вери - вие сметате дека Исус е исто што и Мојсеј и Аврам, додека ние не. Затоа - нема како да се согласиме и по ова прашање.
|
||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па кога станува збор за вакви суштински прашања ,треба да се внимава на запирката,затоа Зидарски јас го оправдувам Ал махди.Не водењето рачун на интерп. знаци можат да ја изменат смислата во целост,еве баш се потсетив на еден пример по Мак.јазик: УЧИ КАКО ТАТКО ТИ,НЕ БИДИ МАГАРЕ . УЧИ,КАКО ТАТКО ТИ НЕ БИДИ МАГАРЕ. Немојте да се чувствувате навредени,целта ми беше само да ви објаснам дека една запирка многу нешта може да измени. |
||
Внеси реплика | страница <1 678910 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |