IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - НА МАКЕДОНИЈА ВО 2001, СЕПАК И СЕ СЛУЧИ ВОЈНА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

НА МАКЕДОНИЈА ВО 2001, СЕПАК И СЕ СЛУЧИ ВОЈНА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 13>
Автор
Порака
MLEKCE Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MLEKCE Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 23:55
г_н Орлов, продожетеја темата. Има доста вистини во неа. Иако врз вас можеби се вршат притисоци сепак сте веродостоен, затоа молам продолжете за да и јас се надоврзам на даден момент. Имам доста за ова да напишам но не сте стигнале до таму. Ваш соработник ми има многу кажувано за вашите записи текстуални и видео- но и за мемоарите. Затоа молам продолжете.

Изменето од MLEKCE - 23.Април.2008 во 23:57
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 18:48
Повеќе од сигурно е дека беше војна.
1. Имавме наредба за мобилизација, издадена од врховниот командант и советот за национална безбедност, согласно долгорочниот елаборат за одбрана на татковината,
2. Имавме Рамковен Договор за смирување на две завојувани страни,
3. Имавме ПАЗПРУЖУВАЊЕ, а кој и зошто се разоружува?
....... и сега надлежните ќе решат: гонемавме член 36 од Уставот, а го немавме затоа што тие така сакаа.
Војна сепак имаше.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
dudulovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 998
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dudulovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 18:51
Originally posted by orlov orlov напиша:

Повеќе од сигурно е дека беше војна.1. Имавме наредба за мобилизација, издадена од врховниот командант и советот за национална безбедност, согласно долгорочниот елаборат за одбрана на татковината,2. Имавме Рамковен Договор за смирување на две завојувани страни,3. Имавме ПАЗПРУЖУВАЊЕ, а кој и зошто се разоружува?....... и сега надлежните ќе решат: гонемавме член 36 од Уставот, а го немавме затоа што тие така сакаа.Војна сепак имаше.

Имаше војна, ама мала. Со релативно малку жртви, без помасовни воени злосторства... Ако се споредиме со Борово Село, Вуковар, Книн, Сребреница, да ти кажам и добро поминавме.
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 19:12
Originally posted by dudulovski dudulovski напиша:

Повеќе од сигурно е дека беше војна.1. Имавме наредба за мобилизација, издадена од врховниот командант и советот за национална безбедност, согласно долгорочниот елаборат за одбрана на татковината,2. Имавме Рамковен Договор за смирување на две завојувани страни,3. Имавме ПАЗПРУЖУВАЊЕ, а кој и зошто се разоружува?....... и сега надлежните ќе решат: гонемавме член 36 од Уставот, а го немавме затоа што тие така сакаа.Војна сепак имаше.

Имаше војна, ама мала. Со релативно малку жртви, без помасовни воени злосторства... Ако се споредиме со Борово Село, Вуковар, Книн, Сребреница, да ти кажам и добро поминавме.

И тоа ли е утехата дека треба да молчиме? Во заблуда си пријателе.

Изменето од orlov - 24.Април.2008 во 19:12
Кон врв
dudulovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 998
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dudulovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 19:50

Originally posted by dudulovski dudulovski напиша:

И тоа ли е утехата дека треба да молчиме? Во заблуда си пријателе.

Не мислам дека сум во заблуда. Само сакам да кажам дека добро поминавме. Не е некоја утеха, ама можеше да настане вистинска кланица. И тогаш на Солана ќе му текнеше да не` бомбардира (нели НАТО се закани дека ќе реагира ако не прекине битката за Арачиново). Мене ми се погоди да бидам во ЈНА, обичен војник,за време на распадот на Југославија. Ме фати и Вуковар. Фала богу, такви крвопролевања немавме кај нас.
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
Кон врв
naum 1518118 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
GayLord f**ker

Регистриран: 13.Септември.2007
Поени: 312
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naum 1518118 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 19:55
Жално е шо орлов - орли да го кренет.. на еден доста подол начин не убедува нешто... Господине орлов... за војна во дефендологијата имат бројни дефиниции.. не мислам дека некаде се поклопуваат со нашата ситуација.. ама ок е... ево прифакаме дека војна имаше и ние ја изгубивме.... имат понатака поента темава???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 21:09
Originally posted by naum 1518118 naum 1518118 напиша:

Жално е шо орлов - орли да го кренет.. на еден доста подол начин не убедува нешто... Господине орлов... за војна во дефендологијата имат бројни дефиниции.. не мислам дека некаде се поклопуваат со нашата ситуација.. ама ок е... ево прифакаме дека војна имаше и ние ја изгубивме.... имат понатака поента темава???

Војната ја загубија политичарите. Ние само војувавме. И кога во системот на РиК-от се помешавте вие подлите политичарите- уки и неуки а алчни за слава и пари орли да ве парат, нормално дека ја изгубивте- се продадовте.
Ние воините напротив сме сушта разлика од вас, војната ја добивме. Имаме појак морал од вас и не сме бедни. Сиромашни ДА, ама бедни како вас не.

Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 00:01
vojnata ne e izgubena. zosto? pa celta na sprotivnata strana ne e ispolneta. makedonija se uste postoi i ke postoi.

po ova prasanje, siptarite mi licat na srbite, koi najgolemite porazi (kosovo polje itn.) gi slavat kako pobedi... haha... klovnovi glupi...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 11:40
Војната не ја игубивме ние борците, но политичарите ја изгубија и тоа денес многу ја кошта Македонија.
Па зар не гледаш што се ни работи и како не експлоатира САД- НАТО. Не користи за нивни воени цели и тоа како ефтина работна- воена сила, не чука по рамо а од друга страна на грците неможе да им каже дека треба да молчат пред вистината. Нели е доволно како доказ дека македонските политичари потпишале договор за загуба? Згора на тоа го жртвуваат својот народ само и само да има кој и понатаму да ги удира по рамо.
Сакале признале или не, за жал тоа е вистината.

Кон врв
zmejko_zmejko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Април.2008
Локација: Djibouti
Поени: 242
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zmejko_zmejko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 11:45

ma neee ... se e toa visoka politika na dolgi stazi ... ce gi fatime na kondicija .... maratonot e najteska atletska dispilnina ama , koj moze so nas ?

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 11:47
ne e potpisan nikakov dogovor za kapitulacija. ne se slozuvam deka politicarite ja izgubija vojnata. naprotiv, vi go spasija g'zot.

sega, pak, fakt e deka so simbolicno ucevstvo vo misii, makedonija dobi mnogu.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 11:51
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

ne e potpisan nikakov dogovor za kapitulacija. ne se slozuvam deka politicarite ja izgubija vojnata. naprotiv, vi go spasija g'zot.

sega, pak, fakt e deka so simbolicno ucevstvo vo misii, makedonija dobi mnogu.

Грешиш чедо божје.
Или пак можеби си политичар па мораш да мафташ со невистини.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 14:05
ne sum politicar. ama sum revoltiran od makedonskiot beskraen defetizam. covece bozji, policijata vleguva vo sekoe selo kade sto saka, zapadna makedonija ne e otcepena, sto e ova ako ne poraz na onie koi sakaa poinaku?

tolku sme nikakvi sto i pobedite gi proglasuvame za porazi.
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 18:09
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

ne sum politicar. ama sum revoltiran od makedonskiot beskraen defetizam. covece bozji, policijata vleguva vo sekoe selo kade sto saka, zapadna makedonija ne e otcepena, sto e ova ako ne poraz na onie koi sakaa poinaku?

tolku sme nikakvi sto i pobedite gi proglasuvame za porazi.

Каква е таа победа кога ти наредуваат да амнестираш терористи незнам... Победивме и направивме Охридски договор, победивме и Али Ахмети и други т.н. "команданти" си влегоа во парламент, победивме и Љубе и Јохан ги затворивме... Еееее Кирца Кирца... Каква е таа победа А?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.