|
НА МАКЕДОНИЈА ВО 2001, СЕПАК И СЕ СЛУЧИ ВОЈНА |
Внеси реплика | страница <1 45678 13> |
Автор | |||
MLEKCE
Сениор Регистриран: 05.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
г_н Орлов, продожетеја темата. Има доста вистини во неа. Иако врз вас можеби се вршат притисоци сепак сте веродостоен, затоа молам продолжете за да и јас се надоврзам на даден момент. Имам доста за ова да напишам но не сте стигнале до таму. Ваш соработник ми има многу кажувано за вашите записи текстуални и видео- но и за мемоарите. Затоа молам продолжете.
Изменето од MLEKCE - 23.Април.2008 во 23:57 |
|||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Повеќе од сигурно е дека беше војна.
1. Имавме наредба за мобилизација, издадена од врховниот командант и советот за национална безбедност, согласно долгорочниот елаборат за одбрана на татковината, 2. Имавме Рамковен Договор за смирување на две завојувани страни, 3. Имавме ПАЗПРУЖУВАЊЕ, а кој и зошто се разоружува? ....... и сега надлежните ќе решат: гонемавме член 36 од Уставот, а го немавме затоа што тие така сакаа. Војна сепак имаше. |
|||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|||
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Имаше војна, ама мала. Со релативно малку жртви, без помасовни воени злосторства... Ако се споредиме со Борово Село, Вуковар, Книн, Сребреница, да ти кажам и добро поминавме. |
|||
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
|||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И тоа ли е утехата дека треба да молчиме? Во заблуда си пријателе. Изменето од orlov - 24.Април.2008 во 19:12 |
|||
|
|||
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не мислам дека сум во заблуда. Само сакам да кажам дека добро поминавме. Не е некоја утеха, ама можеше да настане вистинска кланица. И тогаш на Солана ќе му текнеше да не` бомбардира (нели НАТО се закани дека ќе реагира ако не прекине битката за Арачиново). Мене ми се погоди да бидам во ЈНА, обичен војник,за време на распадот на Југославија. Ме фати и Вуковар. Фала богу, такви крвопролевања немавме кај нас. |
|||
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
|||
naum 1518118
Сениор GayLord f**ker Регистриран: 13.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 312 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Жално е шо орлов - орли да го кренет.. на еден доста подол начин не убедува нешто... Господине орлов... за војна во дефендологијата имат бројни дефиниции.. не мислам дека некаде се поклопуваат со нашата ситуација.. ама ок е... ево прифакаме дека војна имаше и ние ја изгубивме.... имат понатака поента темава???
|
|||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Војната ја загубија политичарите. Ние само војувавме. И кога во системот на РиК-от се помешавте вие подлите политичарите- уки и неуки а алчни за слава и пари орли да ве парат, нормално дека ја изгубивте- се продадовте. Ние воините напротив сме сушта разлика од вас, војната ја добивме. Имаме појак морал од вас и не сме бедни. Сиромашни ДА, ама бедни како вас не. |
|||
|
|||
kire_nedelkov
Сениор Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
vojnata ne e izgubena. zosto? pa celta na sprotivnata strana ne e ispolneta. makedonija se uste postoi i ke postoi.
po ova prasanje, siptarite mi licat na srbite, koi najgolemite porazi (kosovo polje itn.) gi slavat kako pobedi... haha... klovnovi glupi... |
|||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Војната не ја игубивме ние борците, но политичарите ја изгубија и тоа денес многу ја кошта Македонија.
Па зар не гледаш што се ни работи и како не експлоатира САД- НАТО. Не користи за нивни воени цели и тоа како ефтина работна- воена сила, не чука по рамо а од друга страна на грците неможе да им каже дека треба да молчат пред вистината. Нели е доволно како доказ дека македонските политичари потпишале договор за загуба? Згора на тоа го жртвуваат својот народ само и само да има кој и понатаму да ги удира по рамо. Сакале признале или не, за жал тоа е вистината. |
|||
|
|||
zmejko_zmejko
Сениор Регистриран: 23.Април.2008 Локација: Djibouti Статус: Офлајн Поени: 242 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ma neee ... se e toa visoka politika na dolgi stazi ... ce gi fatime na kondicija .... maratonot e najteska atletska dispilnina ama , koj moze so nas ? |
|||
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne e potpisan nikakov dogovor za kapitulacija. ne se slozuvam deka politicarite ja izgubija vojnata. naprotiv, vi go spasija g'zot.
sega, pak, fakt e deka so simbolicno ucevstvo vo misii, makedonija dobi mnogu. |
|||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Грешиш чедо божје. Или пак можеби си политичар па мораш да мафташ со невистини. |
|||
|
|||
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne sum politicar. ama sum revoltiran od makedonskiot beskraen defetizam. covece bozji, policijata vleguva vo sekoe selo kade sto saka, zapadna makedonija ne e otcepena, sto e ova ako ne poraz na onie koi sakaa poinaku?
tolku sme nikakvi sto i pobedite gi proglasuvame za porazi. |
|||
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Каква е таа победа кога ти наредуваат да амнестираш терористи незнам... Победивме и направивме Охридски договор, победивме и Али Ахмети и други т.н. "команданти" си влегоа во парламент, победивме и Љубе и Јохан ги затворивме... Еееее Кирца Кирца... Каква е таа победа А? |
|||
Внеси реплика | страница <1 45678 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |