|
НАЦИОНАЛИЗАМ |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||
Zaspana
Сениор Регистриран: 07.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 429 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 23.Април.2008 во 14:24 |
|
АЈДЕ ДА ВИДИМЕ ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА....
|
||
sonce16
Сениор Регистриран: 22.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
1,000% najzastapen kaj nas vo Makedonija za toa mozes da se uveris nasekade okolu sebe samo malku da gi otvoris oci zatoa sme i mnogu daleko od realnata civilizacija vo svetot.Kako prvo poglednete go forumot i zaklucenite temi . Administratorite na ovoj forum se sto ne im se dopada aj pod kluc i uste pogolem apsurd e toa sto voopsto ne davaat komenter zosto temava ja zatvaraat.
Sekoj sto go issmejuva ne sklavinskoto naselenie togas go podrzuvaat iako navredite se mnogu vulgarni a ako nekoj samo malko go krene glasot protiv niv iako se so nevulgarna sodrzina, aj pod kluc. Edna kompletna diktatura. |
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
diktaturata nema vrska so nacionalizmot. nacionalisti postojat vo site narodi i ke postojat, no mnozinstvoto od makedonskiot narod ne se nacionalisti.
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
точно
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa neznam dali gi zatvoraat temite bez obrazlozenie...ama znam deka jas koga bi bila na nivno mesto bi zatvorila ushte poveke temi, a bi zabranila na mnogu da pishuvaat na tema politika... bidejki mnogu ovdeka se prisutni samo i samo da predizvikuvaat nacionalen i megunacionalen razdor... Isto taka znam deka za da zboruvash za nacionalizam... treba sam da si osloboden/a od nacionalizam.. tvoeto sklavinsko naselenie... e upateno tokmu so takva cel...da navredi...devalvira... ...se soglasuvam deka mnogumina... od forumashive... Makedonci se nastroeni negativno i negatorski kon se shto ne se Makedonci po rod... i pokazuvaat otvoreno netrpenie kon nekoi odredeni nacionalnosti... i tuka moderatorite treba da se nemilosrdni i da gi izbrishat nivnite navredi... ...Ova zemja e natopena so krv na site nacionalnosti... natomena so omraza... redno e da se prestroime... i da napravime na site da ni bide dobro... barem na site onie koi korenjata ni se dlaboko navlezeni vo karpestite predeli na Makedonija... i da se izborime nashata zemja da si go najde mestoto pod sonceto.... na Evropa... |
||
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mamamd,убаво кажано, но не се согласувам кога било кој на било каква тема ГЕНЕРАЛИЗИРА. Самиот се чувствувам како македонски патриот и во тоа не гледам ништо лошо. НАЈПРВО БАРАМ ОД ОНОЈ ШТО ЈА ОТВОРИЛ ТЕМАТА,ДА ИМА НЕКАКВО ПОЗНАВАЊЕ ЗА ОБЛАСТА НА КОЈА ОТВАРА ТЕМА, ДА ДЕФИНИРА ШТО Е ПАТРИОТИЗАМ, ШТО НАЦИОНАЛИЗАМ,ШТО ШОВИНИЗАМ... НА ЛОШО ПОСТАВЕНО ПРАШАЊЕ И НЕ ТРЕБА ДА ОЧЕКУВАТЕ ДОБРИ ОДГОВОРИ И ДОБРА ДЕБАТА. |
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...На Подфорумот Политика има вкупно 499 теми од кои само 11 се затворени, и тоа од причина што се однесувале на настани кои се исцрпени со коментари и имале краткорочен карактер.....пр. Марш во чест на Борис Трајковски, Почина академик Никола Кљусев, Падна хелихоптер на АРМ, Белград во пламен, Косово независно од 18 февруари и слични теми кои за кои сите дискусии се исцрпени. Затоа ве молам пред да критикувате погледајте па потоа коментирајте.... Поздрав |
||
lpartik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sonce16,сигурно имаш проблеми со дефинирањето на нештата, па не правиш разлика меѓу национализам и шовинизам. Тебе не те обвинувам,бидејќи ако zaspana(та) во воведниот дел дадеше некакво објаснување,твоите дискусии не ќе одеа во тој правец. Не знам на кој етникум му припаѓаш, но имаш проблеми со националните чувства. Твојот пост смрди на шовинизам, кога некого нарекуваш со византиски термин, а зборуваш за неговиот национализам,при тоа несвесна за сопствениот шовинизам. И да ти објаснам : НАЦИОНАЛИЗМОТ,ВО ПРИНЦИП НЕ Е ОПАСЕН...АКО СЕ ПОЗНАВАТ ПОИМИТЕ. ОПАСЕН Е ТВОЈОТ ШОВИНИЗАМ КОЈ СЕЕ ОМРАЗА, РАЗДОР И Е НА ШТЕТА НА ДРУГИТЕ.НАЦИОНАЛИСТОТ СИ ЈА САКА СВОЈАТА НАЦИЈА , НО СО ТОА НЕ ГИ НАВРЕДУВА ОСТАНАТИТЕ.
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Nacionalizam e ideologija koja ja postavuva NACIJATA, odnosno etnickata zaednica za osnova na covekoviot i opstestveniot zivot i koja za odrzuvanje na istiata dava prednost nad bilo koi ostanati politicki ili opstestveni principi".
Sovinizmot pretstavuva ekstremen vid na nacionalizam, primitivna, tribalisticka, ideoloska i politicka doktrina koja ja socinuvaat "misticna nacionalna istorija", ekstremno pozitivni predrasudi za vrednosta na sopstvenata nacija i negativni predrasudi kon ostanatite, osobeno sosedni nacii, povrzani so prezir i netolerancija kon niv. Sovinizmot pretstavuva krajno opasna ideologija, koga spontano ili pak so politicki manipulacii na vlasta, gi opfaka masite, i sozdava ksenofobicna klima, koja gi podgreva iracionalnite strasti nasoceni kon "neprijatelskite nacii". |
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А Наци Социјализам???
Наци=Национал??? |
||
lpartik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
moira, благодарам за исцрпното објаснување. Е сега , кој што има да каже нека повели. |
||
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...Molam, povelete i drug pat...
|
||
kire_nedelkov
Сениор Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
imam sto da kazam.
nacionalizmot e sranje. |
||
lpartik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
МНОГУ ПООПАСЕН Е ШОВИНИЗМОТ! |
||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |