|
КОЈ ВЕЛИ ДОГОВОР НА ДЕЛО ВО МО на РМ НЕ ВАЖИ? |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
new mornar
Група Регистриран: 19.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Poleka no sigurno kockite od mozaikot si go zemaat svoeto mesto. No, ima eden problem. Se pojavi odednash eden novo- star kamen i sega se ochekuva bura. Da, Mirchovska ja platija za da ja pomati vodata. No, izgleda site spomenati od mojot predhodnik kje nastradaat. |
|
,, PANTA REI ,,
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Моќниците на МО на РМ, одкако ја тргнаа Лилјана Стериовска- државен секретар во МО, после некое изминато време сопругата на екс разузнавачот Ристо Ѓоргиев ја вратија на работа и тоа пак со Договор за Дело, во делот на логистика на АП Криволак. Што е многу многу е. Докога Р/Ѓ и Адиљ Гаафер ќе си прават алаш вериш?
ИНРО предводена од Драган Стојковски соселанец на Тито Петковски никако да проработи за овие ,,луѓе,,. Каква дрскост. Петковски и Еленовски и после се сакаат да им опстои партијата. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
nedopirliviot
Сениор Регистриран: 26.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И покрај се нема кој да го сопре непотизмот во МО на РМ. Адиљ Газафер- 1947 година сеуште во служба на МО. Климе Стојановски нешто помлад- 1951 година во служба, Драган Стојковски- човек на Тито Петковски и најмалиот и најмоќен Ристо Ѓоргиев се недопирливите.
Мирјана Ѓоргиева нема кој да ја отстрани од работа од АП Криволак. Види што ти е моќ. Само фали уште за некој месец Ристо Ѓоргиев да го назначат за раководител на ооделението за одбрана во Кавадарци и да се заокружи царството на Ал. |
|
MLEKCE
Сениор Регистриран: 05.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За кратко време ќе проговорат. Ќе се смени власта. |
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Важат и тоа повеќе од сигурно. Тоа и Судот го докажа, но во прашање е само дали си од елитата на недопирливиот сектораш кој не е на работа ради шверцот, или од онаа на псаќанецот, на еленовски или на вуковарски. Ако најстариот генерал сеуште на работа, кој е роден 1947 година ти вети тогаш си бог.
|
|
|
|
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што ли прават Ристо и Бучко со резервните тенковски делови и со шверцованото оружје? Ќе дочекаат ли внукот на Ристо да ја заврши КШШ? ........и да се врати во спахилухот на Ристо АП Криволак за да ја превземе к-дантската должност?
|
|
|
|
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Професиналците вработени во МО на РМ ги бркаат од работа, додека во одредени служби на МО како на пример АП КРИВОЛАК сеуште работат- кокетираат госпоги и останати со посебен бенефит, а нивните деца студенти уместо во студентски бараки се сместени како заштитен дивеч во военит хотел. А, за жал многу старешини мораат да патуваат или да живеат во приватни станови.
Значи Договор на Дело сеуште важи, или е повластица за одредени личности па макар тие имале и врска со шверцерите на армиското оружје. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |