IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Индивидуи на изминатите 2 милениуми
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Индивидуи на изминатите 2 милениуми

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 153154155156157 217>
Автор
Порака
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 14:49

Не е индивидуа ама морам да ги пишам, бидејќи се носители на многу ГОЛЕМИ ИНДИВИДУИ!

80's

Најубавите години на музиката!!!

Годините кои ни го дадоа познатиот pop sound, new wave-от, најдобриот rock, postpunk-от, heavy metal-от, ги поставија основите на hip hop-от и house музиката, а исто така и hardcore punk-от.

Оваа беа годините на големите: Jackson и Madonna, на Tina Turner, Duran Duran, Kajagoogoo, Spandau Ballet, Alphaville, Wham! и George Michael, David Bowie, Billy Idol, Paul Young, New Order, Queen, Eurythmics, Pet Shop Boys, Madness, The Police и Sting, Genesis и Phil Collins, U2, The Clash, The Cult, The Smiths, Simple Minds ......... годините на Fleetwood Mac, Jimmy Somerville, INXS, Guns`n`Roses, Human League, Grace Jones, Kylie Minogue, Bryan Ferry & Roxy Music, Cindy Lauper, Depeche Mode, Eric Clapton, Elton John, A-Ha..... и уште многи, многу други.......

Ова беа годините на бушави коси и шатирани фризури.

Деценијата позната како 80's беше деценија на MTV - која го зададе ударот наречен "Video Killed the Radio Stars"!!!

Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:31
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 15:03
намигнување   do zabravi toj na slikickata Adam Antголема%20насмевка
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 15:16
vo 1978 godina se pojavi ova

The%20image%20“http://www.7517raremusiccds.com/catalog/6ef6_1_781_1.JPG”%20cannot%20be%20displayed,%20because%20it%20contains%20errors.

se vika Obsession
dali togas znaele sto kje mi se sluci ili ne
navistina e moja OPSESIJA

ako postoi edno nesto na sto sum zavisnik toa se dve raboti

cigari
nasmevka i
Obsession

голема%20насмевка

Изменето од anakin - 20.Април.2008 во 15:17
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 19:53
VO VISTINSKO VREME CLIK

среќа

Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 01:30

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 20:03

Првата ИНДИВИДУА во ВСЕЛЕНАТА !

С П У Т Н И К

Спутник - првата индивидуа лансирана во земјината орбитата!

На 4 октомври 1957 год., Советите ја започнаа својата вселенската програма наречена Спутник со лансирањето на првиот вештачки сателит во земјината орбита - Спутник 1.
Оваа програма имаше за цел проучување на земјината горна атмосфера, експерименти со преживувањето на животните во вселената и тестирање на советската ракетна технологија.
Со лансирањето на овој сателит всушност започна познатата вселенска трка помеѓу двете светски велесили СССР и USA.

Сателитот Спутник 1 , тежеше 83 кг и со своите инструменти тој изврши мерења на температурата и густината на горната атмосфера, густината на електроните во јоносферата и големината на микрометеоритите (ситните честички во вселената).

Светски познатата индивидуа - кучетоЛајка беше лансирано во вселената со сателитот Спутник 2 (на 3 ноември 1957 год.)! Он-борд инструментите покажале дека кутрата Лајка умрела од паника и срцев удар за само неколку часа од лансирањето, иако сé уште имало снабдување со кислород.

Од 1958 до 1959 год. Советите ја прекинаа програмата Спутник и се сконцентрираа на Месечината со својата програма Луна, за повторно да продолжат со Спутник 5, 6, 7 .... до 10 до ‘61-та година кога конечно и завршила оваа програма.

Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:30
Кон врв
Luna83 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2008
Поени: 319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Luna83 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 00:37

nasiot TOSE e legendata nasa i ke bide uste dolgo...dolgo
Кон врв
Album Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2006
Поени: 195
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Album Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 12:34
[QUOTE=anakin] snajderot ANGJELKOVSKI
toj nebese i ne e snajder od tipot na slicnite na koi im vikale
UAAAAAAA SNAJDErrIIIIIII nego navistina bil shnajder na koj ne mu vikale uaaaaaaaaaaa shnajderi.

toj si kroese i siese odela odela- jas neznam kavi no go falea  duri i na tito mu napravi ponedelnicko odelo koe nikogas ponedelnik nevidelo
ljugjeto cekaa redovi kred dukjanot za da im zeme merka
se dodeka ne se pojavi  CLUB 77 i BOND

E vaka Brate Anakine
Toj Angelkovski moze da kroi pantolomi ili gajki no nemoze da kroi tugi mozoci .Zosto !!!??

Pred 2-3 godini kupuvam od pazarce bunjakovec letni pantolomi onaka bash interesni i za cena od 250 den....zosto da ne...za skopskive gorestini ubanja cena....arno ama dolgi mi bea, pa aj rekov od sprotiva ke idam do kaj Dr.Snjdr. Angelkovski da mi zeme merka za  kratenje.....i onaka vleguvam ...kazuvam.....a on nezainteresirano i so mrza edvaj se navednuva so KREDATA (skolska) da udri edna crta i po eden rab da zastefi.....se na se 4, 5 min rabota e . (ne potcenuvam nicij trud) ... ....
I .... mi veli decko daj mi mobilen utre vo 14 h ke bidat gotovi!!?...(a dukanot guzva nemashe voopsto).....aha mu vikam , a kolku cini tvojava MERKA ?...Mi vika  200  den.....изненадувањеизненадувањеизненадување

.....se smeam prvo i od kontakt me vadi so odnosot ....STo mu vikam ....zar za ova 200 den d ati platam a istite gi plativ 250 den pred 5 min....I koga najmalku ocekuvav covekot mi vadi od pod masa smetki od struja...fiskalni demek i on imal trosoci..kakva GLUPAVA MALICIOZNOST ....Dr. Snjdr. Angelkovski poznat  i  "priznat" na svojot obicen musterija mu  SE PRAVDA...Toa  ne mu  uspea  pa mi veli ajde upola cena....hahah a  propast  ....ne mu uspea i toa  i  BINGO ...mi vika  pa  znaesh li be  ti jas koj  sum ...kaj ziveesh ti mi vika !!????  Slushaj mu vikam gospodine....kako sto ti si gi kroish pantolomite jas si go krojam mojot UM i od nego zasega ne se delam...a uste pomalku ne dozvoluvam ti da mi go kroish ...Jas i da ziveam na Partizanska vo SHATOR ti treba da imash prava cena ....VIDE-NEVIDE ....ja izbrisha KREDATA na pantolomite (trudot sto go beshe vlozil) i mi gi dade pantolomite....намигнувањенамигнување

MIERIJA MAJSTOR

Onamu kade sto imas obvrska ne baraj kreacija,taa doaga otposle!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 12:42
hahahha
ti rekov
se dodeka ne se pojavija  CLUB 77 i  BOND
a sega duri i KINEZIгазење%20од%20смеење

Изменето од anakin - 22.Април.2008 во 12:43

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 12:52
газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
Ова е за Ангелковски, како само ви текна да го ставите и него овде... Темава  навистина има шмекголемо%20гушкање
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Album Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2006
Поени: 195
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Album Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 09:18
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
Ова е за Ангелковски, како само ви текна да го ставите и него овде... Темава  навистина има шмекголемо%20гушкање

Mare ako i ti taka kroish i tebe ke te / ti go stavime !!!!голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Onamu kade sto imas obvrska ne baraj kreacija,taa doaga otposle!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 09:23
MOLAM BEZ SEXUALNI OPASKI NA OVA TEMA газење%20од%20смеење

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 19:01
SCENA
среќа

Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 01:30

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 19:12

The Man With The Harmonica - цар!!!

Точно, една од најдобрите сцени (заедно со онаа во еден друг филм на Sergio, во која едни три ИНДИВИДУИ застанеле во круг и се гледаат пола саат у очи, додека во позадина иде незаборавна музика!!!

The Man With The Harmonica - Ennio Morricone

http://www.youtube.com/watch?v=hL-X53ze5O0

Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:27
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2008 во 19:17
mu blagodaram na James so ga audiolizirashe mojot postголемо%20гушкање

Изменето од anakin - 23.Април.2008 во 19:18

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 153154155156157 217>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.