|
Индивидуи на изминатите 2 милениуми |
Внеси реплика | страница <1 153154155156157 217> |
Автор | |
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е индивидуа ама морам да ги пишам, бидејќи се носители на многу ГОЛЕМИ ИНДИВИДУИ! 80's Најубавите години на музиката!!! Годините кои ни го дадоа познатиот pop sound, new wave-от, најдобриот rock, postpunk-от, heavy metal-от, ги поставија основите на hip hop-от и house музиката, а исто така и hardcore punk-от. Оваа беа годините на големите: Jackson и Madonna, на Tina Turner, Duran Duran, Kajagoogoo, Spandau Ballet, Alphaville, Wham! и George Michael, David Bowie, Billy Idol, Paul Young, New Order, Queen, Eurythmics, Pet Shop Boys, Madness, The Police и Sting, Genesis и Phil Collins, U2, The Clash, The Cult, The Smiths, Simple Minds ......... годините на Fleetwood Mac, Jimmy Somerville, INXS, Guns`n`Roses, Human League, Grace Jones, Kylie Minogue, Bryan Ferry & Roxy Music, Cindy Lauper, Depeche Mode, Eric Clapton, Elton John, A-Ha..... и уште многи, многу други....... Ова беа годините на бушави коси и шатирани фризури. Деценијата позната како 80's беше деценија на MTV - која го зададе ударот наречен "Video Killed the Radio Stars"!!! Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:31 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
do zabravi toj na slikickata Adam Ant
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo 1978 godina se pojavi ova
se vika Obsession dali togas znaele sto kje mi se sluci ili ne navistina e moja OPSESIJA ako postoi edno nesto na sto sum zavisnik toa se dve raboti cigari nasmevka i Obsession Изменето од anakin - 20.Април.2008 во 15:17 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Првата ИНДИВИДУА во ВСЕЛЕНАТА ! С П У Т Н И К Спутник - првата индивидуа лансирана во земјината орбитата! На 4 октомври 1957 год., Советите ја започнаа својата вселенската програма наречена Спутник со лансирањето на првиот вештачки сателит во земјината орбита - Спутник 1. Оваа програма имаше за цел проучување на земјината горна атмосфера, експерименти со преживувањето на животните во вселената и тестирање на советската ракетна технологија. Со лансирањето на овој сателит всушност започна познатата вселенска трка помеѓу двете светски велесили СССР и USA. Сателитот Спутник 1 , тежеше 83 кг и со своите инструменти тој изврши мерења на температурата и густината на горната атмосфера, густината на електроните во јоносферата и големината на микрометеоритите (ситните честички во вселената). Светски познатата индивидуа - кучетоЛајка беше лансирано во вселената со сателитот Спутник 2 (на 3 ноември 1957 год.)! Он-борд инструментите покажале дека кутрата Лајка умрела од паника и срцев удар за само неколку часа од лансирањето, иако сé уште имало снабдување со кислород. Од 1958 до 1959 год. Советите ја прекинаа програмата Спутник и се сконцентрираа на Месечината со својата програма Луна, за повторно да продолжат со Спутник 5, 6, 7 .... до 10 до ‘61-та година кога конечно и завршила оваа програма. Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:30 |
|
Luna83
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nasiot TOSE e legendata nasa i ke bide uste dolgo...dolgo |
|
Album
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 195 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[QUOTE=anakin]
snajderot ANGJELKOVSKI
toj nebese i ne e snajder od tipot na slicnite na koi im vikale UAAAAAAA SNAJDErrIIIIIII nego navistina bil shnajder na koj ne mu vikale uaaaaaaaaaaa shnajderi. toj si kroese i siese odela odela- jas neznam kavi no go falea duri i na tito mu napravi ponedelnicko odelo koe nikogas ponedelnik nevidelo ljugjeto cekaa redovi kred dukjanot za da im zeme merka se dodeka ne se pojavi CLUB 77 i BOND E vaka Brate Anakine Toj Angelkovski moze da kroi pantolomi ili gajki no nemoze da kroi tugi mozoci .Zosto !!!?? Pred 2-3 godini kupuvam od pazarce bunjakovec letni pantolomi onaka bash interesni i za cena od 250 den....zosto da ne...za skopskive gorestini ubanja cena....arno ama dolgi mi bea, pa aj rekov od sprotiva ke idam do kaj Dr.Snjdr. Angelkovski da mi zeme merka za kratenje.....i onaka vleguvam ...kazuvam.....a on nezainteresirano i so mrza edvaj se navednuva so KREDATA (skolska) da udri edna crta i po eden rab da zastefi.....se na se 4, 5 min rabota e . (ne potcenuvam nicij trud) ... .... I .... mi veli decko daj mi mobilen utre vo 14 h ke bidat gotovi!!?...(a dukanot guzva nemashe voopsto).....aha mu vikam , a kolku cini tvojava MERKA ?...Mi vika 200 den..... .....se smeam prvo i od kontakt me vadi so odnosot ....STo mu vikam ....zar za ova 200 den d ati platam a istite gi plativ 250 den pred 5 min....I koga najmalku ocekuvav covekot mi vadi od pod masa smetki od struja...fiskalni demek i on imal trosoci..kakva GLUPAVA MALICIOZNOST ....Dr. Snjdr. Angelkovski poznat i "priznat" na svojot obicen musterija mu SE PRAVDA...Toa ne mu uspea pa mi veli ajde upola cena....hahah a propast ....ne mu uspea i toa i BINGO ...mi vika pa znaesh li be ti jas koj sum ...kaj ziveesh ti mi vika !!???? Slushaj mu vikam gospodine....kako sto ti si gi kroish pantolomite jas si go krojam mojot UM i od nego zasega ne se delam...a uste pomalku ne dozvoluvam ti da mi go kroish ...Jas i da ziveam na Partizanska vo SHATOR ti treba da imash prava cena ....VIDE-NEVIDE ....ja izbrisha KREDATA na pantolomite (trudot sto go beshe vlozil) i mi gi dade pantolomite.... MIERIJA MAJSTOR |
|
Onamu kade sto imas obvrska ne baraj kreacija,taa doaga otposle!!!
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hahahha
ti rekov se dodeka ne se pojavija CLUB 77 i BOND a sega duri i KINEZI Изменето од anakin - 22.Април.2008 во 12:43 |
|
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова е за Ангелковски, како само ви текна да го ставите и него овде... Темава навистина има шмек |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Album
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 195 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mare ako i ti taka kroish i tebe ke te / ti go stavime !!!! |
|
Onamu kade sto imas obvrska ne baraj kreacija,taa doaga otposle!!!
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MOLAM BEZ SEXUALNI OPASKI NA OVA TEMA
|
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SCENA
Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 01:30 |
|
|
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
The Man With The Harmonica - цар!!! Точно, една од најдобрите сцени (заедно со онаа во еден друг филм на Sergio, во која едни три ИНДИВИДУИ застанеле во круг и се гледаат пола саат у очи, додека во позадина иде незаборавна музика!!! The Man With The Harmonica - Ennio Morricone http://www.youtube.com/watch?v=hL-X53ze5O0 Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:27 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mu blagodaram na James so ga audiolizirashe mojot post
Изменето од anakin - 23.Април.2008 во 19:18 |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 153154155156157 217> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |