|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 4647484950 242> |
Автор | ||||||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
хахахах...
|
||||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||||||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Ев не ме зезај па што да правам коа не знам..битно сакам да знам
|
||||||
|
||||||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Како да потчув дека Месинџер ќе бидел отсатен некој ден,така да можеме твојот предлог да го активираме. Еве и јас сум за,.........другите што мислат? |
||||||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Од мене 2 Гласа! |
||||||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
||||||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
лееееј
|
||||||
|
||||||
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Евангелос! |
||||||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
||||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Халид, никој не вели дека преку вапцаните јајца се манифестира нашата вера во Бог, ниту пак рековме дека преку баклавата се манифестира вашата...
Тоа се само обичаи, кои се убави и нема ништо лошо во нив. Тие не се манифестација на верата, а се начин на искажување на радоста и прославата на убавиот ден. Ништо повеќе. Како што рече МистерХ - од влакно ортома се прави... |
||||||
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Не знам,кој тоа го правет!? Јас само прашав за Велигденот,да ми дадете до знаење,зошто и како?? Кој им наредил на Христијаните Велигден да го Прославуваат!? Тоа ми беше,но со Цитат библиски! Дали исус тоа го наредил!? А за Јајцата, Манје Више!! П.с.Пошо се Обичаи,Зошто не може да се поделе на Пријателите на Фамилијата НЕВАПЦАНИ ЈАЈЦА!?? Зосто мораа да се вапцаат!? Поз... |
||||||
|
||||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Никој не им наредил да го прославуваат! Сами го прават тоа, од почит кон Исус и во знак на прослава на Воскресението, затоа што тоа е од суштинско значење за нашата вера. За вапцањето на јајцата, Темплариус имаше дадено објаснување во темата Велигден.
|
||||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Добра вечер на сите,
Не се сеќавам дека е зборувано за следново. Имено, ме интересира, зошто на жената муслиманка не и е дозволено да патува сама, туку со придружба од некој роднина? Во кои услови важи тоа, и кои се потенцијалните придружувачи? Исто така, дека доколку треба да патува некаде сама, или вон место на живеење, мора да има посебна писмена дозвола од сопригот/таткото... Во право ли сум? Сум. Може ли нешто околу тоа, мислам дека се вика “махрам“ Благодарам |
||||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Мислам дека на ова прашање најдобро ќе ти одговори сестрата Аиша,кога ќе има време.Јас патем само да ти кажам збор-два за Махремот.Махрем е придружник на жената во патувањата,посебно кога станува збор за петтиот исламски пропис Аџилакот,и кога таа не патува со својот маж.Махрем е личност која што според шериатот не може да стапи во брак со дотичната жена. А за писмената дозвола од мажот или таткото не сум чул,а кога ќе можам подетално ќе проверам околу твоето прашање,во меѓу време ако некој знае убаво да ти одговори на прашањево бујрум.Некако вечерва јас не сум во топ форма,едноставно сакам само да ве читам , да ве потпрашувам и да уживам. |
||||||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Омер а може едно мало прашање?
А што ако не е мажена? ако тој што ја чува на некој начин..може да се ожени потоа со неа? |
||||||
|
||||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
За писмената дозвола јас сум чула и сум видела.
Мехремот не е придружник само за аџилак. Ма само ти уживај...ај тогаш ќе ја почекаме Ајша ако не е заморна да ни одговори. |
||||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Mislam deka samo malku ja nacnav ovaa tema na Narodot koj.....
No ne e na odmet da ja prosirime malku Tocno e deka na zenata muslimanka ne i e dozvoleno da patuva na DOLGI patista sama. toa go crpime od hadisot na Muhamed, neka e Bozji mir nad nego: "Na zena koja veruva vo Allah i Sudniot den, ne i e dozvoleno da patuva na razdalecina kolku tri dena i tri noki." Sega tocno ne sum sugrna vo km.kolku iznesuva, no postoi...Jas segos vakvite raboti gi citam na ang. jazik i tamu vo milji e objasneto. Dozvoleno i e da patuva so luge koi i se mahremi (luge koi i se vo blisko srodstvo, i so koi i e zabraneto brakot), kako sto se:tatko, svekor, vujko, cicko, vnuci (od brat, sestra ....)., brat, dedo... (neznam dali izostaviv nekogo). Znaci ne i e dozvoleno, taka da neznam toa za pismenite izjavi. Mislam deka takvo nesto nema vo islmot, a sega vo praksata na zemjite, mislam deka postoi samo ako gi nosi i decata so sebe. Slicno kako polnomosno kaj nas. Ova e vo kratki crti..... |
||||||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||||||
Внеси реплика | страница <1 4647484950 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |