|
Ученички екскурзии |
Внеси реплика | страница <1 345 |
Автор | |
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КАКО ТПОА НЕМААТ ПАРИ РОДИТЕЛИТЕ... А ЗА ЦИГАРИ И КАФЕАНИ ИМААТ?
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
екск*рзија, еднодневна,... Вевчани,..... 480ден
јас ќе одам,... ама пола клас се мислат дали да даваат пари за веќе видено нешто,.... |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се согласувам со праксата на средните училишта, на оваа немаштија да
се шетаат низ просторите на некогашна Југославија или патувања во
странство... Мотото на екск*рзиите треба да е : „ Запознај ја
татковината за повеќе да ја сакаш “, а просторот на некогашна
Југославија веќе одамна не е наша татковина, а плус се потребни и
пасоши, што додатно ја зголемува цената. Професорите во средните
училишта ги водат децата таму каде ним им се шета.
--------------------------------------------------------------------------------------- ... deneshnite deca si ja poznavaat tatkovinata... a i ja sakaat. Ajde da razgledame porealno... III oddd poseta na zapadniot del na Makedonija... Sv Jovan Bigorski, Ohrid , Struga so nivnite ubavini... na vrakanje kon doma Herakleja... Krushevo... IV odd. istocniot del na Makedonija... VI oddd. pak edna od ovie destinacii i normalno VIII. Vo sredno obrazovanie eksk*rziite na Jadran... za deneshnite generacii ne e proshetka po poraneshnata "tatkovina"... bidejki tie ne ja znaat kako takva... znaci za niv e eksk*rzija kako i vo drugite evropski zemji. A kolku profesorite odlucuvaat za toa ne bi diskutirala... pa ucenicite ako ne sakaat ne bi odele... a mislam deka poveke odlucuva finansiskata mok na roditelite... sepak site deca ne mozat da si dozvolat 200 evra... plus dzeparats, pri primanja od 100 evra... a nekoi ni tolku... |
|
Sanja_Inter
Група Регистриран: 03.Април.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 51 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eheeeeeeeeee, kamo da bese taka....
|
|
Logic will take u from A to B! Imagination will take u everywhere!
|
|
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i toa i toa i biznis i potreba
|
|
She sells seashells by the seashore...
|
|
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се согласувам работите да ги гледаме едностранчиво.
Екск*рзиите се планирани и нивната цел не е нечиј профит, иако тоа не е за занемарување, туку запознавање со убавините и културното наследство на татковината; дружење; забава; подобро меѓусебно запознавање на учениците како и наставниците со учениците.Околу цените не би зборувал,но веројатно би можеле да бидат пониски. Не се согласувам со праксата на средните училишта, на оваа немаштија да се шетаат низ просторите на некогашна Југославија или патувања во странство... Мотото на екск*рзиите треба да е : „ Запознај ја татковината за повеќе да ја сакаш “, а просторот на некогашна Југославија веќе одамна не е наша татковина, а плус се потребни и пасоши, што додатно ја зголемува цената. Професорите во средните училишта ги водат децата таму каде ним им се шета. |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tokmu taka ... celta na eksk*rziite ne e decata da gi zapoznavaat ubavinite na takovinata.... tuku necij profit .... a realno cenite treba da se barem 70 posto od redovnite ceni...
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...a kako da mozat... koga pameten roditel ne pushta dete na ednodnevna eksk*rzija do pr. pelenica... Dracevo... so gradski prevoz... koj cini 24 den. za 80 den... plati za da stoish... ...ili za ednodnevna do Veleshko... plati 380 den... koga karta so avtobus/taksi e 120 den... vo eden pravec... |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za zal ima mnogu deca koi toa dozivuvanje ne mozat da go doziveat ... mnogu deca ne odat duri ni na onie ednodnevni eksk*rziii ....
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...gledano od aspekt na vozrasen... da biznis... ama gledano od aspekt na dete... dozivuvanje....
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
biznis
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
од секоја потреба се прави бизнис, а секој бизнис егзистира од потребите...
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...April/maj ... meseci na:
... ednodnevni rekreativni eksk*rzii..cena od 80-380 den. ... trodnevni naucni eksk*rziii... cena od 3800-4200 den. ...maturski eksurziii... 7 dneven aranzman... cena 200-250 evra ...apsolventski eksk*rziii 10-15 dena.... cena 500-700 evra... ...vo ova cena ne se vbroeni vleznicite... dzeparacot... Prashanje: Potreba....ili biznis... |
|
Внеси реплика | страница <1 345 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |