IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4344454647 242>
Автор
Порака
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 01:30
Зaбелешка:
Христијаните го разбираат ова што го кажува Мариа, муслиманите не го разбираат. Следува дека разбирањето или неразбирањето не се должи на објаснувањето, туку на предрасудите и мотивите во прашањето и искреноста на желбата за одговор.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Almahdi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Март.2008
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 01:34
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Зaбелешка:
Христијаните го разбираат ова што го кажува Мариа, муслиманите не го разбираат. Следува дека разбирањето или неразбирањето не се должи на објаснувањето, туку на предрасудите и мотивите во прашањето и искреноста на желбата за одговор.

Гарантирам со глава дека не го разбираш тројството , ама ич , имаш научено на памет зборчиња околу тоа . . па тие ги кажуваш ТИ па и другите.

Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 01:35
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Токму затоа Бог се отелотворува преку Исус за да Го видиме-а да не умреме. Бог таткото Го видел само Исус. Ние не можеме.
Знам дека е тешко за вас да го разберете тројството, но тоа е тоа, како
што вие за некои работи ќе кажете “така е тоа во Исламот“ и мора да се
прифати.Е сега ја утна,Исламот е единствената вера која не верува во слепо,јас би рекол дека вие верувате затоа што мора да верувате,без да знаете ЗОШТО ВЕРУВАТЕ.Ал ме разбра?
но разликата е што ова не мора, но може да се сфати само ако се сака.

П.С.
Пред некој ден браќата ти честитаа за диплома, затоа ти се обратив со титула.Да бидам искрен титулата ми годи,иако ја немам...ама ќе си замислувам дека ја имам,затоа и тебе ти благодарам на комплиментот.

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 01:37
Originally posted by Almahdi Almahdi напиша:

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Зaбелешка:

Гарантирам со глава дека не го разбираш тројството , ама ич , имаш научено на памет зборчиња околу тоа . . па тие ги кажуваш ТИ па и другите.

Ajde togash objasni go ti, stom mozhesh da sogledash deka nikoj drug ne go znae kako treba. Gledash, za da dojdesh do takvo soznanie treba da znaesh poveke od site drugi.

Ajde poveli, ke te chitame so neskrien interes.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 01:39
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Ajde togash objasni go ti, stom mozhesh da sogledash deka nikoj drug ne go znae kako treba. Gledash, za da dojdesh do takvo soznanie treba da znaesh poveke od site drugi.

Јас да ти објаснам тројство? Јас ти објаснувам чист монотеизам, тројоството е измислена христијанска доктрина, ветер и магла што се вели . . . доктрина која ја учат на памет, зборчиња кои ги учат на памет а ни самите не ги разбираат.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 01:41
Originally posted by Omer El Faruk Omer El Faruk напиша:

Токму затоа Бог се отелотворува преку Исус за да Го видиме-а да не умреме. Бог таткото Го видел само Исус. Ние не можеме.
прифати.Е сега ја утна,Исламот е единствената вера која не верува во слепо,јас би рекол дека вие верувате затоа што мора да верувате,без да знаете ЗОШТО ВЕРУВАТЕ.Ал ме разбра?

П.С.
Пред некој ден браќата ти честитаа за диплома, затоа ти се обратив со титула.Да бидам искрен титулата ми годи,иако ја немам...ама ќе си замислувам дека ја имам,затоа и тебе ти благодарам на комплиментот.

Omer, ajde vnimavaj kako replicirash za tugjite veri i vernici... Ne si ti kompetenten da reshi dali vernicite na nekoja vera veruvaat slepo ili ne.

Marija ne reche deka vie veruvate na slepo, tuku potencira neshto sto vie tolku pati go imate kazhano - deka ako taka pishuva vo k*ranot, togash mora da se prifati i gotovo!

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 01:42
Си слушнал Меси за брзај,брзај прваче.Е тоа не се разбира,тоа се учи и се повторува,па што биде нека биде.

Изменето од Omer El Faruk - 21.Април.2008 во 01:42
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 01:42

Јас да ти објаснам тројство? Јас ти објаснувам чист монотеизам, тројоството е измислена христијанска доктрина, ветер и магла што се вели . . . доктрина која ја учат на памет, зборчиња кои ги учат на памет а ни самите не ги разбираат.

E sega veke gazish vo mraz koj puka i si vlegol vo studena voda do kolenici! Pazi da ne propadnesh za nedela-dve...
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 01:43

Си слушнал Меси за брзај,брзај прваче.Е тоа не се разбира,тоа се учи и се повторува,па што биде нека биде.

Ne sum slushnal, pa zatoa objasni mi malu podrobno...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 01:44

E sega veke gazish vo mraz koj puka i si vlegol vo studena voda do kolenici! Pazi da ne propadnesh za nedela-dve...

Е сега веќе претеруваш кога кажуваш кај газам јас и кога би пропаднал! Не кажувај за мене, гледај се себеси, незнам зошто ме навредуваш со вакви твои прогнози, зошто ме напаѓаш . ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 01:45

П.С.

Omer, ajde vnimavaj kako replicirash za tugjite veri i vernici...Реплицирам многу поубаво и понаместо од оние кои што мене ми реплицираат.... Ne si ti kompetenten da reshi dali vernicite na nekoja vera veruvaat slepo ili ne.Види го погорното што го напишав.

Marija ne reche deka vie veruvate na slepo, tuku potencira neshto sto vie tolku pati go imate kazhano - deka ako taka pishuva vo k*ranot, togash mora da se prifati i gotovo!Мора да се прифати,ама и да се објасни,а тука има голема разлика.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 01:46

Ne sum slushnal, pa zatoa objasni mi malu podrobno...

Тогаш нема што да ти објаснувам,едноставно си паднал на испитот.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 01:47

Em ne go razbirash trojstvoto, em tvrdish deka nikoj drug ne go razbira, em navredudash vernici koi veruvaat vo nego, em se bunish koga ke te povikaat da se izjasnish zoshto gi negirash drugite... ehe, ti zamina kako brzi voz preku site stanici ...
Кон врв
Ribery Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 8
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ribery Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 01:47
Sellam Alejkum na Site braca i sestri Muslimani!
Pozdrav do Drugite!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4344454647 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.