|
Инфо за Cabletel |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |||
dok74
Нов член Регистриран: 19.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И мене пред околу месец и половина ми кажаа дека ќе ставаат нова опрема, по што, како што рекоа, гарантираа дека ќе имало значително подобрување во поглед на константноста и брзината на Интернетот, но од тоа за сега нема ништо, барем не во Автокоманда. Иако промените се веќе направени, сега велат дека проблемот со бавниот Интернет не бил до серверите, туку до нивниот провајдер Неотел и дека се очекува наскоро (најдоцна за една недела) тие проблеми да бидат надминати со промена на провајдерот, односно тие самите ќе биле провајдери. Ова ми го рекоа пред околу 2 недели, а брзината на Интернетот и понатаму е иста - до 1500 Kbps, со многу ретки исклучоци во зависност од периодот на денот.
|
|||
TafTabiT
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
znaci eve poleka i sigurno , dobiv nekakva stabilizacija na brzinata na internetot , konecno mozam da kazam i da gi pofalam cabletel za konekcijata , koja moram da priznam deka se podobri ......
pozdrav |
|||
http://www.treklens.com/members/taftabit/
|
|||
dok74
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изгледа Cabletel секаде го средија интернетот, освен во Автокоманда каде има некои мали подобрувања во однос на стабилноста на конекцијата, но брзината и понатаму е проблем број 1. Секојпат кога ќе се јавите во нивната техничка служба велат дека ќе проверат зошто е тоа така, а потоа се си останува по старо. Во периодот после 1 часот по полноќ до 16 часот попладне брзината задоволува (од 3000-4000 Kbps), за после овој период да се движи од минимум 512 Kbps до максимум 1500 Kbps. Да нагласам дека Cabletel во повеќе наврати ми рекоа дека минималната гарантирана брзина за Профи пакетот треба да изнесува 2500 Kbps, освен во ретки ситуации кога оваа брзина може да биде и помала. Во другите градови каде Cabletel се примарен кабловски интернет провајдер конекцијата е далеку постабилна и побрза, а тоа го потврдуваат бројните speed тестови кои ги испраќаат некои од корисниците во тие градови, каде брзината за Профи пакетот ретко паѓа под 3500 Kbps и во најинтензивните периоди на користење на Интернет сообраќајот. Се чини дека Cabletel сеуште не можат да најдат некое поквалитетно издржано решение за овој проблем со брзината кој се јавува на поединечни локации, а јас би додал дека сметам дека се е до малиот бендвит и големото оптоварување, проблем кој може да се реши, само потребна е инвестиција и добра воља.
|
|||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
пред некој ден јас имав проблеми со аплоуд. може да се рече воопшто немав. 3 дена ги чекав да дојдат да видат што е проблемот и уште толку за да го опорават. пред тоа уште еднаш имав проблеми но беа по ефикасни. морам да кажам дека мајсторите им се трапави до крајност. прво кога бушеа од другата страна на ѕидот се изруши убав дел,потоа ми го избуткаа цел компјутер а за речникот не ни зборам како се обраќаат. еве и денес нешто ме зеза изгледа пак ке треба да им висам н а врат.
|
|||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||
tagar
Нов член Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vo Kumanovo imame mnogu loso iskustvo od niv.
|
|||
invader
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 442 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ma p**ka im mater,slikata e za nikade i ke gi otkacam naskoro!
|
|||
tagar
Нов член Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas isto planiram,nisto po neprofesionalno ne sum videl vo zivot,a za nemanje osnovni poznavanja na opsta kultura na nivniot personal da ne zboruvam. |
|||
dok74
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еве еден совет од мене, после едногодишно искуство во користењето на интернет услугата од Cabletel, (ако тоа воопшто може да се нарече услуга, повеќе е малтретирање), па кој сака нека го послуша. Немој некој да се излаже да почне да користи Интернет од нив !!! Покрај фактот што тех. поддршка им е за никаде, а персоналот груб и некултурен, брзините им се уште поочајни. Да се разбереме, можеби оние кои интернетот го користат само за сурфање, мирцање, четување или само за проверка на e-mail, интернетов од Cabletel ќе им одговара, но за оние кои се повеќе по симнувањето, односно download, она што Cabletel го рекламираат е далеку од реалното. Брзината за основниот најефтин пакет сега им е декларирана до 4096 Kbps. На почетокот некако ја достигнуваа таа брзина, но како одминуваше време се зголемуваше бројот на корисници, и сега таа брзина може да се сведе во категоријата на научна фантастика. Реално, брзината сега им е најчесто 10 пати под декларираната, од 200-1000 Kbps. Јас на почетокот, пред една година, го земав најјакиот и најскап пакет кој тогаш го нудеше Cabletel, со брзини до 4096 Kbps и цена од 1500 ден. И тогаш имаше доста проблеми во поглед на постигнувањето на брзина која не отстапува премногу од декларираната, но кога ќе сфатите дека реално добивате брзина до 1500 Kbps, а плаќате за 3 пати поголема, навистина ќе ви збоктиса. Тогаш, пред една година, најефтиниот пакет беше како и сега - 500 ден. но со брзина до 1500 Kbps. Всушност јас тогаш бев принуден да плаќам 1500 ден. за 3 пати побрз Интернет, а реално добивав брзина која ја имаа и оние корисници кои плаќаа 500 ден. И сега ситуацијата не е многу изменета. Ако сега е многу тешко, да не речам невозможно, да се достигне брзина од 3000-4000 Kbps, тогаш можете да замислите кога ќе ја добиете декларираната брзина од 8 Mbps, доколку се претплатите на нивниот најјак пакет. Иако безброј пати се јавував во нивната тех. служба и два пати поднесував официјални приговори во поглед на квалитетот на услугата, слободно можам да кажам дека од нивна страна не беше ништо превземено во насока на надминување на оваа состојба, иако еден период се фалеа дека менувале сервери и не знам уште што друго и ветуваа дека ќе биде надминат проблемот за кој беа свесни дека постои. Поради сето ова, во најскоро можно време планирам да го откажам договорот кој го имам со нив и да се префрлам на друг, поасолен, постабилен и посериозен Интернет провајдер, иако и таков денес овде тешко се наоѓа. Со еден збор, мојата оцена за Интернет услугата на Cabletel е приближно еднаква на нула.
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ha ha haa treba samo da si na reonite kaj shto nudat uslugi pa da vidish shto e nokjna mora... ama aj da ne se macam da pishuvam...ima se vo Utrinski vesnik...
„Кејблтел“ им ги кине нервите на корисниците Прекини
на телевизијата и по неколку часа, слаб сигнал, исклучување канали и
предводи, паѓање на Интернет сообраќајот - се проблеми со кои
секојдневно се соочуваат корисниците на услугите на кабелскиот оператор
„Кејблтел“. Граѓаните се жалат дека навремено ги плаќаат сите сметки,
кои пред неколку месеци поскапеа за 100 денари, поточно од 350 на 450
денари, а за возврат добиваат прекини во Интернет и кабелските услуги.
Тоа најинтензивно се случуваше за време на новогодишните и божикните
празници, кога најмногу се користи Интернет и се гледа телевизија. |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
fali me usto ili te skinav... More bolelo vistinata... i kako po obicaj drug e kriv...
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Problemot so internet provajderite pa i so kejbltel e deka ne kupuvaat dovolno internet nasproti golemata pobaruvacka i togas mora da dojde do namaluvanje na brzinite(se raspredeluva pomal paket kaj povekje korisnici).
Kejbltel dolgo vreme nemozese da dobiete telefonska podrska ako nemate obicen fixen telefon. Neznam kako e sega, ama porano ne mozese da se dobie podrskata od mobilen nitu od pri-pejd fixen nitu od govornica. Katastrofa... |
|||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
супер е
|
|||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |