IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Народот кој ја ослободува жената
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Народот кој ја ослободува жената

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4445464748 53>
Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:18
Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Каква разлика, мој Темпларе, со она што нашата вера го вели: “И нема веќе ни маж ни жена, ...сите се едно во Христа“
Христос ни ја даде таа слобода на духот, а со тоа и довербата. Затоа
кај нас нема такви забрани. зашто ако го имаш во себе Св. Дух-ти многу
убаво ќе знаеш дека не смееш да правиш блуд....Нели?намигнување

KAZI MI TI DALI TAA, SLOBODA IMA LI GRANICI

DOVERBA DA, ALI IMA I NESTO DRUGO - TEMPTATION DRAGA, NE GO POTCENUVAJ TOA

Па ти бе Куме, искушенија има колку сакаш, па и да не се најдеш на кафе со пријателката. Искушенијата демнат секаде, не е најголема опасност да се најдеш со некого за кафе и да имаш убав разговор.
Но, каде е тука довербата?

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:20
Ах Докторе, толку ли се плашиш од жената на својот пријател?голема%20насмевка
Па каде етвојата сила да одолееш? Зар секоја жена за тебе е потенцијална љубовничка?

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:21
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Uf kaj otide muabetot.....
Nie imame zabrana da sedime sami so sprotivniot pol....toa e taka vo islamot.

........

ZABRANETA E I DRUZBA IAKO DVAJCATA SE SINGLE - NE SE VO BRACNA SOSTOJBA.
ZNACI ZABRANATA E OPSTA.

.......

OK, kako togash se zapoznavate mashki i zhenski, kako doznavate poveke za sebe, kako e zaljubuvate i kako se zemate?

Изменето од Messenger - 20.Април.2008 во 01:22
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:22
HMMM. TAA E MNOGU RELATIVNA..
EDNO KAFE, EJ DOBAR , PA AJ USTE EDNO ,KAFE PA OPET MUABET,,,

AJDE BE DOVERBA

I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:24

Ах Докторе, толку ли се плашиш од жената на својот пријател?голема%20насмевкаПа каде етвојата сила да одолееш? Зар секоја жена за тебе е потенцијална љубовничка?

DETE NE BRINI ZA MENE-ZABORAVAS NESTO, JAS SUM DOKTOR I TOA TI KAZUVA DOSTA ZA MENE. JAS NE ZBORUVAM ZA MENE JAS ZBORUVAM OPSTO, A TI AKO ZBORUVAS SAMO ZA SEBE TOA E IRELEVANTNO
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:26
Тоа е клучнаат разлика меѓу нас. Непремостива би рекла.
Ние христијаните не гледаме потенцијален партнер во туѓиот партнер, а вие изгледа гледате, па затоа така резонирате.
кај нас една од Заповедите е “Не врши прељуба“. И тоа е ЗАКОН. Па дали јас ќе се најдам со пријателот на кафе, или ќе ме вози некаде во кола, ЗАКОНОТ Е ИСПИШАН ВО МОЕТО СРЦЕ
.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:26
Јасно?голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:27
Патем брз тест за твојата титула. Кажи ми го латинскиот назив за бутната коска (најпросто)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:29

Тоа е клучнаат разлика меѓу нас. Непремостива би рекла.
Ние христијаните не гледаме потенцијален партнер во туѓиот партнер, а вие изгледа гледате, па затоа така резонирате.
кај нас една од Заповедите е “Не врши прељуба“. И тоа е ЗАКОН. Па дали
јас ќе се најдам со пријателот на кафе, или ќе ме вози некаде во кола,
ЗАКОНОТ Е ИСПИШАН ВО МОЕТО СРЦЕ
.

TI PAK ZBORUVAS ZA SEBE... NE SE SITE LUGJE KAKO TEBE I TOCKA...A KOLKU GLEDATE POTENCIJALNI PARTNERI ZNAM -RABOTAM SO HRISTIJANI I TOLKU

A RAZLIKA DEFINITVNO IMA, A VO TUGJIOT PARTENR NIE VOOPSTO I NE GLEDAME
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:29
Marija te molam citaj gi site postovi.
Jas napisav deka se raboti za zabrana vo islamot - DVA PATI NAPISAV DEKA E OPSTA ZABRANATA I DEKA NE E VRZANA SO BRACEN STATUS I SL.
Vo islamot nekoi raboti se takvi kakvi sto se - I NEMA MESTO JAS MISLAM ILI JAS SAKAM. OPSTI PRAVILA.

I KAKO STO VEKE REKOV - ZBOROT DOVERBA NE E TOLKU AKTUELEN VO ISLAMOT, BIDEJKI ako mojot maz vernik go znae ova pravilo nema da go prekrsi - A BOG E SVEDOK NA SE STO PRVIME. Toj moze da napravi nesto, sto jas ne znam, no Bog e svedok na prekrsokot koj go napravil.

Zatoa MArija ova pravilo ne se odnesuva precizno ni na mazot ni na zenata - i neznam od kade izvadi deka ova ne e narod koj ja osloboduva zenata . navistina neznam kako gi povrza rabotite!

Pozz
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:30

Патем брз тест за твојата титула. Кажи ми го латинскиот назив за бутната коска (најпросто)

HEHE ...FEMUR/FEMURIS
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:31

Јас имам спиено во иста соба (различен кревет!) со една од моите најдобри другарки. Дечко и знаеше за тоа и воопшто не беше љубоморен, затоа што има голема доверба во неа. Довербата, колку прекрасен темел на една врска зарем не? среќа

Изменето од EvAngelos - 20.Април.2008 во 01:32
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:31
A zosto voopsto da stvarame potencijalno iskusenie ako nemame potreba za toa..eve ti m-m,moze si sigurna vo sebe deka nemas gresni misli i deka ne odis da flertuvas, moze stvarno sakas muabet da pravis...no od kade da znaes dali toj maz misli isto, moze da go stavas vo nezgodna sitacija taka, a nego da mu e neprijatno da ti kaze, mozda nesvesno da go predizvikas, ubavo rekle megi mazot i zenata e gjavol.. (ova  metafora) mislam na prirodnaatprivlecnost megu 2 normalni , maz i zena
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:31
ME FATI VO TESNO ...UFFFFF
KAZI MI TVOJA USKA SPECIJALNOST PA JAS DA TI UDRAM BRZ TEST
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4445464748 53>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.