IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Народот кој ја ослободува жената
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Народот кој ја ослободува жената

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4344454647 53>
Автор
Порака
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 00:37
Originally posted by im happy im happy напиша:

Јас лично, не би можела да влезам во брак со некој што ме бендисал, па после да го запознавам. Нормално дека не можеш се за него да дознаеш пред бракот, но барем некои работи. Да не испадне после во бракот непријатно да се изненадиш.
А во однос на раширеноста на разводот, само погледни пописна статистика. Пораширен е во земји со мнозинско христијанско население, е сега колку тие луѓе што се пишале како христијани навистина се христијани, тоа е друга работа.

PA NEPRIJATNO BI SE IZNADILA OD COEVOK KOJ SI ZNAEL ILI MISLIS DEKA SI GO ZNAEL PORANO, A POSLE ISPAGJA GJUBRE. MILA BRACNITE VODI SE NEPOZNATI ZA SEKOGO, I AKO MISLIS DEKA MOZIS DA PRAVIS PROCENKA -GADNO SE VARAS

I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 00:38
Originally posted by Azrael Azrael напиша:

Znaci ete sme - vo pravoslavieto- vo red, od kade ovoj zaklucok, ajde statisticki podatok, mora da ima ovoj zaklucok fakt, da vidime od slucen brak megu 2-ca pravoslavni kolku braka razresila crkvata pa vrz toa da napravime zklucok. A toa shto go ima okolu nas is hto vrsi razvod, toe e neznabozecki svet, oni za greota ni pravoslavie ne znaat dobro, koga bi znaele, bi znaele i shto uci istoto za brakot i razvodot.I SEGA DO MODERATOROT- da se zacuva sodrzinata na temive, eden naslov a sosema drugi muabeti se vrtat, da ne znaes kade i na shto da ostavis kometar.

Ok togas jas mora da ti se izvinam od razlicni aspekti imame gledano na ovaa prasanje sega mi stana jasno za sto zboruvas i za koi brakovi...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 00:42
Ete najdovme zaednicka misla okolu toa po koi kriterium vernik ke bira sopruznik i po prasanje na razvod. Da, zivotot nosi nepredvideni situacii, no mudriot izbor znae da go namali rizikot bar za 50%.
Sega, mozeme da vidime po koi kriterium se bira sopruznik od pozicija na vernik, no navistina neznam dali e tuka mesto za toa
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 00:42
mozebi temava pprakticno ke bide da se premesti vo semejstvo no NE E BITNO ,MOE MISLENJE
"RAZVODOT E NEJLESNO NESTO,DEKA LUGETO SE MENUVAAT SO TEKOT NA GODINITE E FAKT,NEKOJ VO PZITIVNA NASOKA NEKOJ VO NEGATIVNA..I DO POSLEDNTA SLAMKA TREBA DA SE SOCUVA NESTO SO SE GRADELO SO GODINI...DOKOLKU EDNIOT OD PARTNERITE E ZA DA SE ZACUVA BRAKOT TOJ KE OPSTANE NEZAVISNO OD SE....MORA SEKADE DA POSTOI KOMPROMIS,A I KAVGATA E DEL OD NESTO STO TREBA DA GRADI I TAA E DOBAR ZNAK ZNACI MOZE DA SE BARA KOMROMIS.....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 00:44
Originally posted by Azrael Azrael напиша:

Ete najdovme zaednicka misla okolu toa po koi kriterium vernik ke bira sopruznik i po prasanje na razvod. Da, zivotot nosi nepredvideni situacii, no mudriot izbor znae da go namali rizikot bar za 50%.Sega, mozeme da vidime po koi kriterium se bira sopruznik od pozicija na vernik, no navistina neznam dali e tuka mesto za toa

DA TEMATA E BAS NA MESTO, ZBORUVAME ZA ZENATA KAKO DEL OD BRAKOT, A RAZVODOT E DEL OD TOA I DA VIDIME KOI SE SOGLEDUVABJATA NA RAZLICNITE VERI PO TOA PRSAANJE

Изменето од BACHIOS - 20.Април.2008 во 00:45
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 00:56

Леле стварно Марија Магдалена, можеби треба да пробаме да муабетиме со мажи муслимани, да се спријателиме и со такви . Видиш не ми текнало да пробам.

Мило, ти слободно муабети си и дружи се со муслимани, мене тоа не ми пречи. Пробај си, може да ти одговара, твоја лична работа.
Но она што јас сакав да го покажам следствено на темата, е сомнеж кој се наметна кај мене:дали навистина се работи за народ кој ја ослободува жената. Бидејќи, каква е таа слобода-ако не е придружена со доверба?

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:00
Pa najverojatno nema doverba.....you do the math...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:08
Каква разлика, мој Темпларе, со она што нашата вера го вели: “И нема веќе ни маж ни жена, ...сите се едно во Христа“
Христос ни ја даде таа слобода на духот, а со тоа и довербата. Затоа кај нас нема такви забрани. зашто ако го имаш во себе Св. Дух-ти многу убаво ќе знаеш дека не смееш да правиш блуд....Нели?намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:09
SEKOJ COVEK OD POCIT KON DRUGIOT A PRED SE OD POCIT KON SAMIOT-TA SEBE NE BI GO STORIL-A BLUDOT
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:10
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Pa najverojatno nema doverba.....you do the math...

A KOGA SME KAJ DOVERBATA KOJ NEMA DOVERBA VO SEBE TOJ NEMA VO NIKOJ
Кон врв
im happy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:11
Не бе Марија Магдалена, затоа така се окезив на мојот коментар. Знам дека ни тебе, исто како мене, не те интересира дружба со маж муслиман.
А Азраел не знам зошто се буни за прашањето, не е за џабе во оваа тема поставено.
middle is best... i believe in science
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:12
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Каква разлика, мој Темпларе, со она што нашата вера го вели: “И нема веќе ни маж ни жена, ...сите се едно во Христа“
Христос ни ја даде таа слобода на духот, а со тоа и довербата. Затоа
кај нас нема такви забрани. зашто ако го имаш во себе Св. Дух-ти многу
убаво ќе знаеш дека не смееш да правиш блуд....Нели?намигнување

Potpolno se soglasuvam so tebe ubavo kazano...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:12
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Христос ни ја даде таа слобода на духот, а со тоа и довербата. Затоа
кај нас нема такви забрани. зашто ако го имаш во себе Св. Дух-ти многу
убаво ќе знаеш дека не смееш да правиш блуд....Нели?намигнување

KAZI MI TI DALI TAA, SLOBODA IMA LI GRANICI

DOVERBA DA, ALI IMA I NESTO DRUGO - TEMPTATION DRAGA, NE GO POTCENUVAJ TOA

Изменето од BACHIOS - 20.Април.2008 во 01:13
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 01:15

Не бе Марија Магдалена, затоа така се окезив на мојот коментар. Знам дека ни тебе, исто како мене, не те интересира дружба со маж муслиман.
А Азраел не знам зошто се буни за прашањето, не е за џабе во оваа тема поставено.

Мило, ти неможеш да знаеш или незнаеш за мене, зашто не ме познаваш.
А дека немањето доверба во партнерот не одговара на ослободување  на жената -Не Одговараголема%20насмевка

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4344454647 53>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.