IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Народот кој ја ослободува жената
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Народот кој ја ослободува жената

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4243444546 53>
Автор
Порака
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 00:06
Originally posted by im happy im happy напиша:

Е како ќе се распраша? Па ти нема исто да ја доживееш како нејзините другарки, или нејзините домашни. Некои бракови траат по 2-3 години баш затоа што по 2-3 години сфатиле дека не си одговараат, т.е. затоа што не се познавале доволно добро.

A DESET GODINI PRED TOA NE SFATILE- HM.. MNGOU INTELIGENTNI
I STO POSLE AJDE JOVO NANOVO, A STO BIDNA SO TOA VO DOBRO I ZLO, DODEKA SMRTA NE NE RAZDELI- ILI SE ZABORAVA TOA, ZOSTO IMA SMENA NA FREKVENCIJA, PA ZITI NE E TOA ALSAT PA DA SMENAT FREKVENCII KOGA KE IM BIDE PO KEF

Изменето од BACHIOS - 20.Април.2008 во 00:06
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 00:07
Se raboti za dve razlicni tradicii i za dve razlicni veri....mada razvodite ne im se strani na dvete samo sto razlicno se gleda na toa....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
im happy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 00:10
Па колку од браковите што траеле по 2-3 години се склучени меѓу луѓе со долги врски? Ај нема везе, во право е Темплариус.
middle is best... i believe in science
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 00:14

Па колку од браковите што траеле по 2-3 години се склучени меѓу луѓе со долги врски? Ај нема везе, во право е Темплариус.

SLUSAJ HEPI, LICNO MISLAM DEKA TAKVITE LUGJE NE MOZAT DA GI PODNESAT OBVRKITE STO GI NOSI BRAKOT. TI MOZES SO NEKOGO DA SI ISTA FREKVANCIJA NO POSLE BRAKOT STANUVA DRUGO I TREBA VERA I VOLJA TIE DA SE PREBRODAT A NE PRI PRVA PRILIKA BEGAJ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 00:18
Се согласувам, во право си.
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 00:19
Koga nesto neznaeme zadovolstvo ni e poleka da otkrivame i da ucime. A ako pred vreme probame sve sega zboruvam za vreska megu maz i zena, posle ke nema lezet deka veke sve ke se proba i nema da ostane nesto nevideno za vo brak. Dodeka ako ostane intimata zacuvana do brak, moze postepeno da se otkriva i da im bide zadovolstvo na dvajcata.Podobro e taka.Nikoj ne dava garancija deka nema mozebi i togas da dojde do razvod ili nesoglasuvanja, ama sansite se sekako pomali, ako dobro i mudro sme birale.Ova vazi i za mazite, ne treba da nastojuva da ja "otkrie' zenata pred brak, tuku na taa shto mu se dopadnala nenapadno da i prijde i da i dade na znaenje deka ima seriozni nameri, ama pred toa treba da se ispita sam dali navistina saka da bide so nejze, dali moze da i ponudi ubav zivot, pocit i vernost i dali taa odgovara na negoviot status-obrazovanie, interesi, vera i sl. Ama temata ne e ova...ama pa stvarno shto bara zena sama so maz za da mu se doveri? Pa toa e poprirodno zena so zena da si se doverat, pa doveri se na majka, na sestra na monahinja ako sakas da si sigurna deka nema da te izdade, na svestenik, duhoven otec, psihijatar i sl
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 00:20

Се согласувам, во право си.

VO PRAVI SUM, ZNAM

ZATOA TAA TEORIJA NA FREKVENCIJA VO BRAK PROPAGJA
NE DZABE IMA TOLKU VICEVI ZA BRAK, ZA ZENA, ZA MUZ, ZA TASTA, ZA SVEKRVA

PS AKO SI MAZENA TOA GO ZNAES
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 00:22
Ludje razvodot na brakovite e nesto sto e tendencija na obete strani samo sto normalno vo hristijanstvoto e poizrazaeno....poleka so vreme isto ce se slucuva i so islamot kade razvodot gledano po verska osnova e mnogu po ednostaven i liberalen...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 00:25
O Templarius, ajde da se koregiras ODMA...kako taka bilo POIZRAZEN razvodot vo hristijanstvo??? Da kazes deka e taka vo ATEISTICKI NEZNABOZEN SVET KOJ SE SAMONAREKOL HRISTIJANI!!!
A kaj onie koi se navistina vernici, ne e cesta pojava :skoro i da ja nema: i kade e toj hristijanski svet? Koga nasata vera e tolku osvekrnavena, ne se razlikuva veke shto e shto...za koe hristijanstvo zboruvas koga velis deka bil razvod rasiren?
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 00:29
Originally posted by Azrael Azrael напиша:

O Templarius, ajde da se koregiras ODMA...kako taka bilo POIZRAZEN razvodot vo hristijanstvo??? Da kazes deka e taka vo ATEISTICKI NEZNABOZEN SVET KOJ SE SAMONAREKOL HRISTIJANI!!!A kaj onie koi se navistina vernici, ne e cesta pojava :skoro i da ja nema: i kade e toj hristijanski svet? Koga nasata vera e tolku osvekrnavena, ne se razlikuva veke shto e shto...za koe hristijanstvo zboruvas koga velis deka bil razvod rasiren?

Azrael sakas da gi zatvoram ocite i da zboruvam nekoi gluposti inaku ne znam za mene hristijani se hristijani ne mozam da gi delam na pravi i nepravi i jas sum hristijanin i sto da kazam ajde ti kazi mi eve ce kazam za da ne bides navreden vo pravoslavjeto razvodot e rasiren ......
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 00:32
Јас лично, не би можела да влезам во брак со некој што ме бендисал, па после да го запознавам. Нормално дека не можеш се за него да дознаеш пред бракот, но барем некои работи. Да не испадне после во бракот непријатно да се изненадиш.
А во однос на раширеноста на разводот, само погледни пописна статистика. Пораширен е во земји со мнозинско христијанско население, е сега колку тие луѓе што се пишале како христијани навистина се христијани, тоа е друга работа.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 00:32
Originally posted by Azrael Azrael напиша:

O Templarius, ajde da se koregiras ODMA...kako taka bilo POIZRAZEN razvodot vo hristijanstvo??? Da kazes deka e taka vo ATEISTICKI NEZNABOZEN SVET KOJ SE SAMONAREKOL HRISTIJANI!!!A kaj onie koi se navistina vernici, ne e cesta pojava :skoro i da ja nema: i kade e toj hristijanski svet? Koga nasata vera e tolku osvekrnavena, ne se razlikuva veke shto e shto...za koe hristijanstvo zboruvas koga velis deka bil razvod rasiren?

MI GI ZEMA ZBOROVITE

MISLAM DEKA I VO DVETE VERI BRAKOT AKO SE OSNOVA NA VERA, ZBORUVAM ZA PRAVA VERA, VO GOLEM PROCENT USPEVA, ZATOA STO PRAVIOT VERNIK I VO DVETE VERI IMA MNOGU OSOBINI KOI GO PRAVAT POJAK ZA DA GI PREBRODI TEGBOITE NA BRACNIOT ZIVOT ( MILOST, SOUCVSTVO VO KRAJOT NA KRAISTATA -STRAV OD BOGA DEKA ZA TOA KE BIDE KAZNET). BAS TOA ,,FREE WILLY,, VO HRISTIJANSKIOT SVET . TE KOI SE PROKLAMIRAT KAKO HRISTIJANI, A NIVNIOT BRAK E ZASNOVAN SAMO NA ,,FREKVENCIJA,, VODI DO TOA BRAKOT DA TRAE KRATKO.
NE KAZUVAM DEKA VO ISLAMSKIOT SVET TOA GO NEMA, NO POVEKETO OD BRAKOVITE KOI SE OSNOVAAT PO TAA LINIJA TRAAT ZOSTO I DVATA SPORUZNICI SE PLASAT OD BOGA I ZA SVOJATA DUSA.

LUGJE OCEKUVAM APLAUZ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 00:33
Razvodot e civilizaciska pridobivka, proizvod na demokratijata nisto povece ......
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 00:34
Znaci ete sme - vo pravoslavieto- vo red, od kade ovoj zaklucok, ajde statisticki podatok, mora da ima ovoj zaklucok fakt, da vidime od slucen brak megu 2-ca pravoslavni kolku braka razresila crkvata pa vrz toa da napravime zklucok. A toa shto go ima okolu nas is hto vrsi razvod, toe e neznabozecki svet, oni za greota ni pravoslavie ne znaat dobro, koga bi znaele, bi znaele i shto uci istoto za brakot i razvodot.
I SEGA DO MODERATOROT- da se zacuva sodrzinata na temive, eden naslov a sosema drugi muabeti se vrtat, da ne znaes kade i na shto da ostavis kometar.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4243444546 53>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.