|
Индивидуи на изминатите 2 милениуми |
Внеси реплика | страница <1 152153154155156 217> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
LIFCE
deneska cekam SANTOS lifceto mi e:LAUSANE VADUZ HAJDUK SAN LORENZO STUTGARD santos doduse gubel na poluvreme 0:1 no na kraj - pobedi 2:1 odam da gi zemam parive Изменето од anakin - 17.Април.2008 во 07:04 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мојата многу добра пријателка штотуку ме информираше дека вчера починал еден голем светски ум!!! Edward Lorenz Edward Lorenz - таткото на Теоријата на хаосот (една од најважните теории во историјата на човештвото)!!! Овој американскиот научник кој е идеен творец на Теоријата на хаосот и Ефектот на пеперутката, беше професор по метеорологија на Институтот за технологија во Масачусетс (МИТ). Тој всушност утврди дека дури и многу малите разлики во почетните услови на динамичките системи, како што е на пример атмосферата, можат да предизвикаат огромни промени на крајот, со сосема непредвидливи последици. Тоа е познатиот Лоренцов Ефект на пеперутката, кој наједноставно може да се обајсни на следниов начин: дури и замавнувањето на една пеперутка со своите крилја во Бразил, може да предизвика создавање на Торнадо во Тексас! Според тоа Лоренц тврдеше дека во метеорологијата е возможно да се предвидат вистинските метеоролошки прилики само во наредните три недели. Откритијата на Лоренц влијаеа на математиката, биологијата и физиката, а некои стручњаци тврдат дека 20-от век ќе остане запамтен по три револуционерни достигнувања во науката - Теоријата на релативитетот, Квантната механика и Теоријата на хаосот на Лоренц. Роден е во 1917 година во Хартфорд, во американската држава Конектикат. Дипломирал математика во 1940 на Харвард, а во 1948 докторирал на МИТ. Лоренц кој боледувал од рак, почина на 91 година, во својот дом во Кембриџ, Масачусетс. Добитник е на бројни награди. Дијаграмот познат како Лоренцов атрактор Фала ти Биба!!! Овој пост ти го посветувам тебе! Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:40 |
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova ne e fer
napisav cela strana i stisnav nekakvo prokleto dugme na tastatura i se mi otide u finu TUKA TREBASE DA bIDE FELD MASHAL ROMEL PUSTINSKA LISICA Изменето од anakin - 19.Април.2008 во 16:43 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е затоа друг пат користи си ја "индивидуата" Microsoft Word и после секоја реченица стискај си го другарчето Саве (за да не ти снема струја случајно у некој моменат, па после КОПИ - ПАСТЕ - што би рекле некои индивидуи)!!! Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:39 |
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
АЈАТОЛАХОТ ХОМЕИНИ
Рухолах Мусави Хомеини (1902-1989) - поранешен лидер на Иран. Хомеини беше водач на Иранската револуција, со која во 1979 год. го симна од власт дотогашниот шах на Иран - Мохамед Реза Кан Пахлави и го претвори Иранското кралство во Исламска Република! За време на своето владеење (се до неговата смрт во 1989 год.) тој ја спроведуваше фундаметалистичката исламска идеологија и тежнееше за јакнење на своето влијание врз целиот исламски свет! Тој е човекот кој им даде на знаење на Американците дека се непожелни во Иран и кој ја водеше Ирачко - Иранската војна (1980-1988), во која Западот беше на страната на Садам (да оној Садам што подоцна тие го обесија). Причината за војната наводно биле повиците на Хомеини за исламска револуција и во Ирак и уривање на режимот на Садам Хусеин. Хомеини како теократски политички владетел според магазинот Time e еден од 100-те највлијателни луѓе во светот! Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:39 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MOst na rekata Kwai
Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 01:29 |
|
|
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за "Bridge on the River Kwai" Полковникот Nicholson во разговор со командантот Saito Анакин друже !!! Заборави на песничката која си ја свиркаа британските војници - Colonel Bogey March Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:38 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
FALA STO ME POTSETI
POCNAV DA SI JA SVIRKAM EPTEN E LEGENDA SLICNA NA podledni go zivotot od posvetlata strana |
|
|
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А сега нешто што се римува со Bridge on the River Kwai Chou En-lai (или Zhou Enlai) Чоу Ен-лаи(1898 -1976) - премиер на Народна Република Кина од 1949 сé до неговата смрт во 1976, а паралелно со тоа и нејзин министер за надворешни работи од 1949 до 1958. Чоу беше најзаслужниот човек за растежот и зајакнувањето на Комунистичката партија на Кина, а паралелно со тоа и на порастот на кинеската економија и реформата на кинеското општество. Тој беше голем дипломат и беше многу популарен кај кинеската јавност. Познат е по неговиот одговор на прашањето да даде оценка за Француската револуција од 1789 год., кога рекол “Сé уште е прерано да се каже!” Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:38 |
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа е недостатокот (или ограниченоста) на овој вид на комуницрање!!! Сега не можеме да ја отсвиркаме во етерот!!! (добро се сети, многу е слична со Always look on the bright side of life). Ти текнува што правевме муабет у тема Зборови Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:32 |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DAJTE LINK....KOMPLETIRAJTE JA TEMATA,...KE JA SVIRKAME SITE
|
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е па ајде да ја докомплетираме Colonel Bogey March http://www.youtube.com/watch?v=WD1OqjY829I Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:32 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
CORRIDA
Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 01:29 |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 152153154155156 217> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |