|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 4243444546 242> |
Автор | ||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bravo za diploma si |
||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Веќе ја има
|
||
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
||
laki svedska
Група Регистриран: 18.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 55 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bla bla bla ......se samo razmisluvanja sto nekoj drug gi mislel pred otprilika vek i polovina , nikoj ne misli so svoj mozok !!!.....religija,isus,bog,muhamed,buda,manitu....kolku li religiji ima, kolku li "bozji hramovi" i taka natamu pa dajte luge na sto lici ova , pa ne se zatvarajte samo vo edna sredina poglednete sto se ima po svetov!!! p.s. religijata e bolest koja gi deli lugeto i e polosa duri i od rasnata podelenost !!!! |
||
laki svedska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ALL WE NEED IS LOVE !!!!!
|
||
goranangeli
Нов член Регистриран: 26.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E OVA MI SE DOPAGJA.NE SE POTREBNI MNOGU RABOTI DA SE ZNAAT ZA DA SE ISPOLNI DUSATA TREBA SAMO DA IMAME LJUBOV KON SEBE KON DRUGITE KON SE OKOLU NAS ILI MOZEBI SAMO TREBA DA SE KAZE LJUBOV KON BOGASAMO TAKA CE SVATIME KOLKU E UBAV ZIVOTOT.
|
||
goranangeli
Нов член Регистриран: 26.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
laki svedska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
na religijata e dovolno posveteno vreme i samo vojni doagjat od nea...........kazi mi barem eden covek koj gi sledi bozjite zapovesti i ne zgresil do sega a, od druga strana poradi religijata ima krv do kolena (ne idi daleku potseti se samo na balkanskite vojni vo poslednive 15 god.)i sekoj pat megu razlicni religiski ubeduvanja. eve nekolku primeri za potsetuvanje :srbi so bosanci,srbi so hrvati,srbi so kosovari,makedonci so kosovari(i po nekoj albanec od makedonija),pa pakistan indija,tibet kina i uste mnogu , mnogu i toa samo poradi religijata
zatoa se doagja do zaklucok podobro i da ja nema religijata poradi toa gi deli ljugeto a site sme isti na svetov i toa treba da ni e dovolno. |
||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мене не мие јасно едно нешто.За Христијаните Исус е бог,а сега погоре во објаснувањето на Марија,гледам две контрадикторности. Првата е дека Бог никој не можел да го види,а Исуса пак сите го гледале,и, Втората е посочувањето дека Исус е единородениот син на Бога,е ајде сега разбери жити се,што сака да се каже овде:ем бог,ем единороден,ем невидлив,ем видлив,ем.....помагајте другови,објаснувајте,јас ништо не разбирам. |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па знаеш ти убаво бе имаме, само....
Па токму затоа беше испратен Исус, како отелотворен Бог, за да Го видиме, а да не умреме, туку да се спасиме. Исус вели:“Кој ме видел Мене Го видел Бог“. Тоа е тоа... |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A sega ako go vidis bog ke umres, a tuka veli deka sekoja hristijanin od toa vreme go videl....
AH se zbuniv, mnogu temi, dilemi, prasanja.... |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што не е јасно?
Преку Исус Го гледаме Бог. Отелотворен. Зошто Мојсеј не смеел да го види Бог директно? Има ли за тоа во к*ранот? Ни Мојсеј не можел директно да Го види Бог, едноставно, таква е Неговата сила, кој директно ќе Го видел ќе умрел...можете ли да замислите каква е таа сила? Што има тука за дилема? Прашај... Па не сум јас Даија да се прилутувам |
||
|
||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е убаво бе мариа-магдалена.Ама sирни горе што си пишувала и sирни пак во овој пост,пак ќе најдеш контрадикторност во твоите зборови.И пак ќе те прашам за објаснување,извини ама ништо не разбирам. П.С. Јас не сум имам,оној другиот е. |
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Токму затоа Бог се отелотворува преку Исус за да Го видиме-а да не умреме. Бог таткото Го видел само Исус. Ние не можеме. Знам дека е тешко за вас да го разберете тројството, но тоа е тоа, како што вие за некои работи ќе кажете “така е тоа во Исламот“ и мора да се прифати. но разликата е што ова не мора, но може да се сфати само ако се сака. П.С.Пред некој ден браќата ти честитаа за диплома, затоа ти се обратив со титула. |
||
|
||
Almahdi
Сениор Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во еден момент велат Исус е Бог, во друг велат тој е син Божји, во трет . . . олицетворение на Бог . . еднаш велат Исус не убил, потоа произлегува дека Исус извршувал масакри заради поглед во ковчег!
Навистина не разбирам. |
||
Внеси реплика | страница <1 4243444546 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |