IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - што се случува со фото идивиди?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

што се случува со фото идивиди?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 20>
Автор
Порака
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 15:45
Originally posted by Dogi Dogi напиша:

идеално би било да се направи некое програмче кое само ќе ги бодува фотографиите, според некои математики, пиксел по пиксел, боја на пиксел, тоа лесно се прави

Resiv da ne se mesam vo temava, ama ova e najdobrata ideja sto sum ja slusnal EVER идејаидеја
Bravo be Dogi, kako ti tekna vakvo nesto газење%20од%20смеење
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 17:30
Originally posted by branko_k branko_k напиша:

dobar predlog, so toa sto jas bi sugeriral mala modifikacija, a toa e da se boduva ideja (1-10) i realizacija (1-10), a vo komentarot bi se obrazlozile podetalno ovie dva parametri...

IMO, taka premnogu tezina se dava na idejata, a ne sekoj tip na fotografija se potpira na nekakva posebna ideja (vo smisla na poraka, ili vizuelen koncept).
Ne bi simplificiral do taa merka. Nestata bi gi pretstavil na sledniov nacin... Sakame da vospostavime sistem koj kako rezultat ce ima:

-zgolemena svest kaj onie sto komentiraat/boduvaat za toa koi se osnovnite karakteristiki na fotografijata;
-moznost i samo niz boduvanjeto (ako nema poobemen komentar) avtorite da uvidat kade se slabostite i dobrite strani (spored toj sto pisal bodovi);
-da ovozmozime pogolema diferencijacija pomedju fotografiite

Zemajci go predvid inputot (kako gledacot ja vospriema fotografijata i negovoto poznavanje), treba procesot na boduvanje i komentiranje da go modulirame na nacin da dobieme adekvaten output.

Po prasanje na prosiruvanjeto na boduvanje 1-10, mojata sugestija za boduvanje 1-8 ima koren vo Human Resources istrazuvanjata.

Osnovni sugestii se deka "bod" sistemite 1-5 privlekuvaat najmnogu reakcija so boduvanje 3 i 5 kaj edni i so 4 kaj drugi.
Se smetaat kako najadekvatni, ili podobro, najneutralni sistemi koi nemaat aritmeticka sredina i koi ne zavrsuvaat na paren broj so 0 na krajot. Ovie vtorive imaat tendencija da se pretvorat vo reakcija od tipot: 1=2; 2=4; 3=6; 4=8 i 5=10

Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2008 во 20:43
Sho interesno. Vie site ovde se obiduvate da najdete modus kako da se vrati rejtingot na foto.idividi, a tamo na naslovna fotografija od ovoj Dragan S
http://foto.idividi.com.mk/portfolio.asp?ID=87

I da ne vi e poznato nesto na ovaa strana?
http://www.fotos.geschichtsthemen.de/iraq-war/iraq.htm

Ete zatoa niti objavuvam, niti se trudam okolu foto.idividi. Fala mnogu, ama sho e mnogu, mnogu e изненадување

Кон врв
bobicar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2005
Поени: 1099
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2008 во 21:55
Тегла фала за линкот
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2008 во 22:26
Tegla, odsekogash bilo taka... i ke ima se dodeka postojat lugje so takva svest.

A sto im dozvoluvash na takvite da ti go rasipuvaat uzhivanjeto?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2008 во 08:22
Iako mi preci kradenjeto na fotografii, kako i na sekoj od vas, spored mene pogolem problem e ona sto se slucuva so mnozinstvoto na sajtot, a ne ispadite na 3-4 ludje.
BTW, naskoro ce im go najdeme careto i na takvite намигнување

Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2008 во 18:39
имам пратена фотографија во темата лудило и ја нема во темата?
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
bobicar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2005
Поени: 1099
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2008 во 18:41
Највероватно го немаш чекирано полето за тематска фотографија
"Фотографијата ја објавувам како тематска фотографија од актуелната тема: Лудило"
Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 00:07
штиклирано беше полето, немај гајле, ама ете сега се појави, некој изгледа интервенирал среќа среќа среќа среќа среќа среќа среќа
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
сашо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2006
Поени: 538
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 13:16
i shto se sluci ?
a ?
spam li beshe ili ne ?
videte samo koja e top fotografija denseska ...
navistina zalosno
pozdrav do site
posebno za Mire
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 13:39
Ne te razbiram sto sakash da kazhesh?

Sto e zhalosno?
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 14:01
oki
ova e

mene mi e uba
proletska kako i vremeto
ako ima nekoja finta neznam
necitav komnetari
no uba mi e

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 15:30
Originally posted by сашо сашо напиша:

i shto se sluci ?
a ?
spam li beshe ili ne ?
navistina zalosno
pozdrav do site
posebno za Mire

Opet na krivoga beda среќа

Bi te podsetil na nekoi drugi pak koi trebase, ako nestata sekogas se odvivaat logicno, da imaat mnogu povece bodovi:

http://www.foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=38772
http://www.foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=38616
http://www.foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=38511

Da ne zboruvame za panoramata koja ja povlece zaradi sramno losiot response, a koja jas bi bil presrecen da bese vo moeto portfolio.

Ne sakam da izigravam "drven advokat", jas moite zabeleski na fotografijata koja ti ja spomenuvas i gi dadov na Nina, no ne mislam deka fotografijata e losa.

Iskreno receno, clenovite na sajtov kolku sto imaat nekakvi "na ti-daj mi" tendencii, tolku pa se slucuva i nekoj nekogo da "zeme na zab" i da se sipuva se na negovite, ili vo slucajov, nejzinite fotografii.

Imase vo TOP i navistina tapa fotografii vo nekoe skoro vreme, ama nikoj ne izreagira, pa ni ti.

Se obidovme so abstiniranje od boduvanje ... nekoi clenovi od revolt, no i so cel da pottiknat na razmisluvanje, povlekoa prekrasni portfolija.
Momentalniot efekt na seto toa bese drasticen pad na kvalitetot na top selekcijata i voedno preovladuvanje na po-nekriticniot del na korisnicite na sajtot.

Momentalniot sostav na TOP selekcijata e mnogu po dobar od onoj pred 2-3 nedeli. Moite licni preferenci ne se poklopuvaat so redosledot vo top 8, no ne gledam sto bi mozel po toa prasanje da storam, pa sto me prozivas.

Ostatokot na LP намигнување големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 18:02
Originally posted by сашо сашо напиша:

i shto se sluci ?
a ?
spam li beshe ili ne ?
navistina zalosno
pozdrav do site
posebno za Mire

Stom ima tolku bodovi sigurno im se svigja, taka sto ne gledam problem. Problemot e vo toa sto mojot i tvojot vkus se razlikuvaat od vkusot na povekjeto. Bidejki za vkusovi ne se diskutira - Problem nema.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.