|
Склопување на компјутерски конфигурации |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | ||
BSOD
Сениор Регистриран: 14.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не грешиш ама стварно зависи од што правиш со ПЦто.Има многу луѓе што ја следат филозофијата : што повеќе меморија тоа подобро :) Јас ставив 2гб затоа што имам еден гига на АМДто и веќе почна да станува малку затоа што употребувам виртуелни Оперативни систем кои што употребуваат многу меморија.На пример XПто на "idle" троши околу 480мб така да стави еден виртуелен и отиде меморијата.Линуxот троши околу 270мб на idle па имам повеќе простор за виртуелни оперативни (имам xп,Мандрива, Сусе) За игри секогаш е подобро Рамот да е што побрз и што повеќе затоа што игрите се аполутно нај-напредната индустрија и секоја година се се поинтензивни и гладни за побрз cpu,gpu ram итн. Па си реков стај си 2гига...за една година малку ќе е :) Na primer Crysis не можеш добро да ја играш со Geforce 8800GT(s). Ти требаат едно чудо рам, оган процесор и 9800X2 или 2-3 графички во SLI,Crossfire за да можеш максимум да ја играш. Изменето од BSOD - 18.Април.2008 во 14:49 |
||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa jasno mi e ako rabotis so poveke OS i pravis idle no se raboti za prosecen mk kompjuterdzija, koj eve slusnal za pc i ram i udri sto poveke ,za da se fali normalno
ps - vidi vo sto kopmjuter imas, pa ke vidis kakvi se izrodi od kompjuteri ima Eve od jaka firma primivme donacija PC. so dobra office konfiguracija(vo smisol cpu-misla deka e ceel.2 na 2,3 ili 2,4 mhz, disk 120, a brate stavile 128 ram, i mozes da zamislis sto pcuenje ima |
||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||
BSOD
Сениор Регистриран: 14.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Разбирам...128мб....мојот дигитален сат има повеќе меморија.:)Тие донациите се даваат само за да се отарасат од нив за да не се мачат со фрлање во ѓубре. За просечни работи сурфање,музика, филм сосема доволни се 512мб(со линуx) и 1гб Со XП. |
||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ABE JAS SUM SOGLASEN I SO 512 RAM, NO NE MI DAVAT DA JA OTOVRAM KUTIJATA, DEMEK IMA GARANCIJA
|
||
|
||
VLA
Група Регистриран: 24.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 59 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
samo kazi mi ima li smisol da se stavi nad 2 gb ram citav nekdade deka nema potreba nad toa, bideki za momentot nema aplikacija koja bi imal potreba poveke od tolku zosto ko kazuvam toa? gledam konfiguracii kade nekoi satavat i po 4 gb ram, a procesor i dr- se zuto citale nekade deka memorijata go ubrzuva pc, ne zemajki vo predvid drugtie komponenti dali gresam pozdrav [/QUOTE] Paaa do nekade i ne, da tocno e deka memorijata go zabrzuva windowsot no toa deka deka nema potreba od 2gb povekje ram ne e tocno voopsto. Primer: jas imam lap top i imam 4 gb ram dual core procesor na 1.73ghz so 64 kompatibilnost. I koristam XP 64 biten windows koj nudi nogu povekje, koristi maksimum od procesorot i ramot. 32 bitniot windows XP traze najmalku 128mb ram poddrzuva do 4gb ram od koi samo 3 gleda, a 64 bitniot 1gb ram najmalku za da raboti normalno bez seckanje pa do 128 gb ram. Pa mislam deka ova treba da ti odgovori dali e potrebno ili ne nad 2 gb ram!!! Nothing Lasts Forever! |
||
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
NE, NE GRESIS VO MOMENTOT VO PC ,NEMA SMISOL DA IMAS NAD 2GB RAM, OSVEN AKO NEMAS ON-BOARD GRAFICKA PA SAKAS DA SI IGRAS IGRICKI? Paaa do nekade i ne, da tocno e deka memorijata go zabrzuva windowsot no toa deka deka nema potreba od 2gb povekje ram ne e tocno voopsto. Primer: jas imam lap top i imam 4 gb ram dual core procesor na 1.73ghz so 64 kompatibilnost. I koristam XP 64 biten windows koj nudi nogu povekje, koristi maksimum od procesorot i ramot. 32 bitniot windows XP traze najmalku 128mb ram poddrzuva do 4gb ram od koi samo 3 gleda, a 64 bitniot 1gb ram najmalku za da raboti normalno bez seckanje pa do 128 gb ram. Pa mislam deka ova treba da ti odgovori dali e potrebno ili ne nad 2 gb ram!!! Nothing Lasts Forever! [/QUOTE] |
||
|
||
tomislav96
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 28.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 67 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
tomislav96
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 28.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 67 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
MASTERCHIEF
Нов член Регистриран: 17.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
PRIJATELCE IMAM INTEL DUAL CORE E 5200 4 GB RAM CORSAIR GALAXY 8800 GT 512 MB I ASUS P5 N E SLI PLOCA CRYSIS I CRYSIS WARHEAD ODAD NA VERY HIGH DETALJI PA TI VIDI SEGA TOA FINTITE SO PODOBRA GRAFICKA I PODOBAR CPU OSTAVETE GI ZA TIE STO NE PROBALE VO ZIVO A KOJ IMA EKSTRA KES NEKA FRLA KAKO KE MU KAZAT DRUGITE !
|
||
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И пти сакаше со ова да кажеш да се пофалиш шо компјутер имаш |
||
hajlender
Нов член Регистриран: 13.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
edno prasanje
koj od ovde se bavi profesionalno so hardware toa podrazbira - diagnosticiranje na potencijalen problem - sklopuvanje - instaliranje na windows i server masini - mrezi - dobro poznavanje na linux koj od ovie clenovi gi razbira ovie navedeni raboti ima rabota kaj mene so pocetna cena od 500 evra. samo sto prviot mesec ke bide na proba i ke mi dokaze kolku e vest :) ajde |
||
Bobi_gv
Нов член Регистриран: 24.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Me interesira dali nekoj znae imam problem so Fujitsu siemens D1675 P4 toa e matickata ploca. Mi crkna VGA koja bese DDR1 ATI Radeon 9200 128MB na AGP. Sakam da zemam 256MB, pa me interesira dali nekoj znae dali mojata maticna podrzuva VGA - DDR2 ili da se ubijam od baranje DDR1 zs tesko moze da se nadje takva?
|
||
Jas sum egocentrik. Me smetaat za aroganten, a vsusnost sum sueten.
|
||
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |