|
што се случува со фото идивиди? |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 20> |
Автор | |
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Resiv da ne se mesam vo temava, ama ova e najdobrata ideja sto sum ja slusnal EVER Bravo be Dogi, kako ti tekna vakvo nesto |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
IMO, taka premnogu tezina se dava na idejata, a ne sekoj tip na fotografija se potpira na nekakva posebna ideja (vo smisla na poraka, ili vizuelen koncept). Ne bi simplificiral do taa merka. Nestata bi gi pretstavil na sledniov nacin... Sakame da vospostavime sistem koj kako rezultat ce ima: -zgolemena svest kaj onie sto komentiraat/boduvaat za toa koi se osnovnite karakteristiki na fotografijata; -moznost i samo niz boduvanjeto (ako nema poobemen komentar) avtorite da uvidat kade se slabostite i dobrite strani (spored toj sto pisal bodovi); -da ovozmozime pogolema diferencijacija pomedju fotografiite Zemajci go predvid inputot (kako gledacot ja vospriema fotografijata i negovoto poznavanje), treba procesot na boduvanje i komentiranje da go modulirame na nacin da dobieme adekvaten output. Po prasanje na prosiruvanjeto na boduvanje 1-10, mojata sugestija za boduvanje 1-8 ima koren vo Human Resources istrazuvanjata. Osnovni sugestii se deka "bod" sistemite 1-5 privlekuvaat najmnogu reakcija so boduvanje 3 i 5 kaj edni i so 4 kaj drugi. Se smetaat kako najadekvatni, ili podobro, najneutralni sistemi koi nemaat aritmeticka sredina i koi ne zavrsuvaat na paren broj so 0 na krajot. Ovie vtorive imaat tendencija da se pretvorat vo reakcija od tipot: 1=2; 2=4; 3=6; 4=8 i 5=10 |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sho interesno. Vie site ovde se obiduvate da najdete modus kako da se vrati rejtingot na foto.idividi, a tamo na naslovna fotografija od ovoj Dragan S
http://foto.idividi.com.mk/portfolio.asp?ID=87 I da ne vi e poznato nesto na ovaa strana? http://www.fotos.geschichtsthemen.de/iraq-war/iraq.htm Ete zatoa niti objavuvam, niti se trudam okolu foto.idividi. Fala mnogu, ama sho e mnogu, mnogu e |
|
|
|
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тегла фала за линкот
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tegla, odsekogash bilo taka... i ke ima se dodeka postojat lugje so takva svest.
A sto im dozvoluvash na takvite da ti go rasipuvaat uzhivanjeto? |
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Iako mi preci kradenjeto na fotografii, kako i na sekoj od vas, spored mene pogolem problem e ona sto se slucuva so mnozinstvoto na sajtot, a ne ispadite na 3-4 ludje.
BTW, naskoro ce im go najdeme careto i na takvite |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
имам пратена фотографија во темата лудило и ја нема во темата?
|
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Највероватно го немаш чекирано полето за тематска фотографија
"Фотографијата ја објавувам како тематска фотографија од актуелната тема: Лудило" |
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
штиклирано беше полето, немај гајле, ама ете сега се појави, некој изгледа интервенирал
|
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 538 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i shto se sluci ?
a ? spam li beshe ili ne ? videte samo koja e top fotografija denseska ... navistina zalosno pozdrav do site posebno za Mire |
|
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne te razbiram sto sakash da kazhesh?
Sto e zhalosno? |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
oki
ova e mene mi e uba proletska kako i vremeto ako ima nekoja finta neznam necitav komnetari no uba mi e |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Opet na krivoga beda Bi te podsetil na nekoi drugi pak koi trebase, ako nestata sekogas se odvivaat logicno, da imaat mnogu povece bodovi: http://www.foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=38772 http://www.foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=38616 http://www.foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=38511 Da ne zboruvame za panoramata koja ja povlece zaradi sramno losiot response, a koja jas bi bil presrecen da bese vo moeto portfolio. Ne sakam da izigravam "drven advokat", jas moite zabeleski na fotografijata koja ti ja spomenuvas i gi dadov na Nina, no ne mislam deka fotografijata e losa. Iskreno receno, clenovite na sajtov kolku sto imaat nekakvi "na ti-daj mi" tendencii, tolku pa se slucuva i nekoj nekogo da "zeme na zab" i da se sipuva se na negovite, ili vo slucajov, nejzinite fotografii. Imase vo TOP i navistina tapa fotografii vo nekoe skoro vreme, ama nikoj ne izreagira, pa ni ti. Se obidovme so abstiniranje od boduvanje ... nekoi clenovi od revolt, no i so cel da pottiknat na razmisluvanje, povlekoa prekrasni portfolija. Momentalniot efekt na seto toa bese drasticen pad na kvalitetot na top selekcijata i voedno preovladuvanje na po-nekriticniot del na korisnicite na sajtot. Momentalniot sostav na TOP selekcijata e mnogu po dobar od onoj pred 2-3 nedeli. Moite licni preferenci ne se poklopuvaat so redosledot vo top 8, no ne gledam sto bi mozel po toa prasanje da storam, pa sto me prozivas. Ostatokot na LP |
|
|
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Stom ima tolku bodovi sigurno im se svigja, taka sto ne gledam problem. Problemot e vo toa sto mojot i tvojot vkus se razlikuvaat od vkusot na povekjeto. Bidejki za vkusovi ne se diskutira - Problem nema. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 1415161718 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |