IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПРАВОСЛАВНА УБАВИНА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРАВОСЛАВНА УБАВИНА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4041424344 181>
Автор
Порака
mali simo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 16:50
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 16:51
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 17:04
http://krossline.narod.ru/pics/fotoM/036.jpg

Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 17:12
Originally posted by aladin aladin напиша:

The%20image%20“http://www.fluid.mech.ntua.gr/laer/varonos/asofia.jpg”%20cannot%20be%20displayed,%20because%20it%20contains%20errors.

До модераторите:-овој пост на аладин,со крст на Аја Софија и со оттргнување на минарињата го гледам како провокација,и мислам дека треба да се избрише.

Ме чуди како досега не сте го забележале.

Изменето од Omer El Faruk - 17.Април.2008 во 17:12
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 17:14
Тоа бил оригиналниот изглед на Света Софија...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 17:17
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Тоа бил оригиналниот изглед на Света Софија...

Абе ајде те молам,па ова е на фотошоп работено,нема никаква врска со нејзиниот оригинален изглед.Да не се и дрвајат и паркот од Византиско,време?

Зидарски,историјата добро ја знаеме сите,но ова овде е провокација.

Или треба и ние на Исламска Убавина да постираме некои цркви,со полумесечина на нив и со минариња,оти претходно имало на тие места џамии.

Самиот се произнесе дека немаш пристрасности во модерирањето.

Па еве ти прилика да го докажеш тоа.

Изменето од Omer El Faruk - 17.Април.2008 во 17:18
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 17:23
Омер - конкретниот објект - на таа слика е поставен во видот во кој бил оригинално изграден, пред да биде претворен во џамија. Се разбира дека е фотошоп - како што знаеме во тоа време немало фотографии сеуште.
Од чисто историски аспект, не го гледам како провокација и немаше да биде ако ти не ја предизвика оваа дискусија.
Мора ли за секоја работа да барате повод да се карате?!?!
А ако нема во моментот, ќе извадите нешто од пред еден месец и пак ќе најдете повод, нели?
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 17:35
Интересно...
Кај Исламска Убавина забележав многу фотошоп изработки, име Алах на пресек од патлиџан, дрва, рипки....
Па никој не реагиравме.
Но овде како некој да сака да се расправа?збунетост

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 17:38
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Омер - конкретниот објект - на таа слика е поставен во видот во кој бил оригинално изграден, пред да биде претворен во џамија. Се разбира дека е фотошоп - како што знаеме во тоа време немало фотографии сеуште.
Од чисто историски аспект, не го гледам како провокација и немаше да биде ако ти не ја предизвика оваа дискусија.
Мора ли за секоја работа да барате повод да се карате?!?!
А ако нема во моментот, ќе извадите нешто од пред еден месец и пак ќе најдете повод, нели?

Зидарски те сметам за многу разумен човек .И јас верувај ми денеска ја видов оваа фотографија благодарение на Мали Симо кој имаше постирано некои нови фотографии.

Овде не станува збор за историски аспект,овде станува збор за ФОТОМОНТАЖА од една а од друга страна за намерна провокација.На што ќе личи сега ние да почнеме да работиме со фотошопите и некои цркви каде претходно имало џамии,да ги преправаме.Тоа е предизвикување тензија.

А за Аја Софија,па дајте бе луѓе пишувајте за неа од историски карактер кава била Црквата,како дошло до нејзино променување во Џамија и сл.,тоа е сосема во ред.Но,ова е провокација и не смее да стои тука.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 17:41
Ќе биде разгледано твоето барање. Јас се повлекувам од таа дискусија, затоа што сметам дека не е провокација. За да не наштетам на темата - го препратив барањето до другите модератори и администратори...
А сега - оставете ја темата на мира, без коментари.
Кон врв
aladin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2043
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 19:57
ova podobro li e ?

http://www.geocities.com/Athens/Aegean/8848/St_Sophia.jpg

se izvinuvam dokolku nekogo go vregja---vistinata stara ........
fotografijata nema cel nikogo da prvocira.....samo da potseti kako izgledala orginalnata gradba......
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 21:42
Cekaj be ludje poleka malku niv gi provocira sto e pokazana Aja Sofija kako sto izgledala pred tie da ja pretvorat vo dzamija a nas ne treba da ne provocira sto tie ja pretvorile vo dzamija.Moreeeeee
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 09:07

http://www.stpaulsirvine.org/images/entrance_into_jerusalem.jpg

Христе Боже, за да не’ увериш во општото
воскресение, пред Твоите страдања, го воскресна
Лазара од мртвите. Затоа и ние, носејќи
како децата знаци на победата, Ти викаме Тебе,
Победителе на смртта: Осана во висините!
Благословен е Оној што иде во името Господово!

http://www.monitorulexpres.ro/arhiva_foto/poze/tumb/Lazar_invierea.jpg

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 10:40
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/mk/thumb/4/47/Voskresenie.jpg/527px-Voskresenie.jpg

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4041424344 181>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.