|
Вонредни Избори во Македонија..потреба?! |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 18> |
Автор | ||||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
TOA TI SE VIKA BALKANSKI MENTALITET, NE SAMO KAJ MAKEDONCITE greska |
||||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
PODOBRUVANJE NA KLIMATA ZA INVESTIRANJE VO MAKEDONIJA SO PROMENA NA ZAKONI I KAMPANJI. SO STO VLEGOJA DIREKTNI INVESTICII A SE OCEKUVAT I NOVI. BORBA PROTIV KRIMINAL I KORUPCIJA ( POFIKASNO RABOTENJE NA POLICIJATA , POGOLEM PRILIV NA PARI VO DRZAVNATA KASA OD DANOCI ). DIREKTNI INVESTICII I SUBVENCIJA NA ZEMJODELSTVOTO SO STO SAMO VO STRUMICA E ZGOLEMEN POSEVOT NA RANOGRADINARSKI KULTURI ZA POVEKE OD 30 PROCENTI. OTVARANJE NA AGROBERZA VO STRUMICA. PROCES NA ZATVORANJE NA TERMINALITE VO DRZAVATA , VO KOJ SE VRSESE PERENJE PARI I NISTO DRUGO. POEFIKASNA CARINA I POGOLEMI PRIHODI VO DRZAVATA OD NAPLATENITE DAVACKI NA CARINATA ( IAKO OVDE IMA USTE PROSTOR ZA PODOBRUVANJE). INVESTICII VO OBRAZOVANIETO I PODOBRUVANJE NA USLOVITE , OTVORANJE NA NOVI FAKULTETI I ANGAZIRANJE PODOBRI PROFESORI. INDUSTRISKI ZONI VO TETOVO I STIP. AERODROM VO STIP. KREDIT ZA PODOBRUVANJE NA INFRASTRUKTURATA NA DRZAVA, STO E KLUCNO PRI OBID DA SE DONESAT STO POVEKE INVESTITORI VO DRZAVATA. I SE NA SE REKORDEN EKONOMSKI RAST VO OVIE DVE GODINI I POGOLEM PRILIV VO DRZAVNATA KASA KAKO REZULTAT NA GORENAVEDENITE AKTIVNOSTI. A AKO OCEKUVAVTE DEKA ZA DVE GODINI MAKEDONIJA KE PROCVETA POSLE TOA STO I SE NANESE VO IZMINATIVE 16 SE LAZETE GOSPODA. I GERMANIJA SE OPORAVUVASE OD VTORATA SVETSKA VOJNA SO GODINI. A BRANE&CO I LJUBCO TATAROT SE POLOSI OD PRVATA I VTORA SVETSKA VOJNA ZAEDNO. AKO TREBE USTE KE PISEME, AMA PRVO NESTO DOBRO ZA SDSM DA SLUSNEME. SO NETRPENIE OCEKUAM TAKVO NESTO. PA MOZEBI KE SI GO SMENAM MISLENJETO. |
||||
kire_nedelkov
Сениор Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
tacno. sdseto ke gi namalese platite. za da zastedi za makedonija, ne za drugo... e TOA dragi moi ke bese USPEH, a ne ova... jasno e sega... |
||||
Gorg
Сениор Регистриран: 27.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 142 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Se e toa vo red Kultuzin, samo ne mislis deka nagliot spric na tolku pari vo ekonomijata ne ja podgrea inflacijata, baska t.n.uvezeni faktori, koi i ne se tolku strasni ako se zeme faktot deka i drugi drzavi gi imaat, no ne dozivea inflacija kako nas i porast na ceni na osnovni produkti kako nas. Nie na pr. za dva meseci stignavme do 10% inflacija. Hrvatska na primer ima ca.5%. Pausalnoto sproveduvanje na merki, bez da se proceni kako tie ke vlijaat na sevkupnata ekonomija davaat losi rezultati. Zatoa Wb gi iskara na poslednata nivna poseta. Sto se tice investiciite, sekoja cest za namalenite danoci, no jedna lasta ne cini prolece. Koi se novi investicii: Johnson Control?, Johnon Meti? ....drugi...Swedmilk....za drugi ne cuvme, a samo gi najavuvaat. Infrastruktura?!!!! - jas ne cuv deka nekoj nov pat e napraven. Ako mislis na Cebren i malite hidrocentrali, si se seznal. Prvo sto edna drzava go sreduva se patistata. Kako ti ke stignes do hidrocentralata vo na pr.Debarsko ako patot e katastrofa? Za borbata protiv korupcijata i org.kriminal, ama ic ne mi zbori. Povedoa postapki, nekoi od niv se zavrsija...ali trudno i selektivno brat. I so pompa. Eve na pr. slucajot so patarinite. Uapseni preku 40 putardzii. Kradele so milioni evra? Da te prasam ako kradele tolku krupno, misli ovie od povisokite instanci ne znaele?! Da ne zborime za slucajot so TEC Negotino i otkazaniot tender... Obrazovanie...ne znam zosto ova go vrza samo so Grujota...razvojot pocna uste i pred Grujo... Zatvaranje na terminalite, kako rezultat na borba so perenjeto na pari, ma nemoj! Ajde i toa neka e, ama eve kazi mi zosto se zatvara terminalot vo Strumica, koga i sam kazuvas deka Strumica procvetala posle subvenciite na drzavata. Zarem na Strumica ne i treba izvozno/uvozen terminal kako najbogat zemjodelski reon? Za SDSM...samo deka vo nivno vreme dobivme kandidatski status za EU( grcija, vidi cudo, ne stavi veto) i bea zapocnati site reformi za dobivanje pokana za EU i NATO. Dojde Grujo i zaeba rabota. A zosto, oti se vpusti pausalno vo ekonomija, zaboravajki na etnickite problemi, koi potoa mu se kacija na vrat i toj nesakajki i bez da znae, nali si dogovori i majski i martovski dogovori. Tuka Grujo izgubi dragoceno vreme i se pokaza nedoveten. P.S. postot ti licese na PPP za potrebite na DPMNE. Ova da go procita nekoj obicen selanec od Trkanje ili od Prisojnica ke pomisli deka ekonomijava ke ni procveta. I ne e kriv selanecot, tuku kampanjite na vladata se taka udarno i bombasticno sroceni po americki terk, da vo prc moment odavaat vpecatok deka ziveeme vo Germanija. I seto toa plateno so drzavni (moi, tvoi, nasi) pari. P.P.S. i nemoj da mislis deka nekoj se zalazuva deka za 16 meseci moze da se stane Visoko Razviena Zemja...eden ekonomski ciklus trae min 5 do 7 godini. No za da toj ciklus uspee treba dobra podloga. Znam oti sum direktno vklucen vo primarniot sektor i znam kolku novite na Gruevski go pomagaat ili odmagaat biznis bitisuvanjeto vo ovaa drzava. Изменето од Gorg - 17.Април.2008 во 15:09 |
||||
Gorg
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
e Kirca, Kirca...ako zborime za inaet togas vo red i te razbiram zosto si go kazal ova...ali da mi kazes (medju redovi) deka DPMNE ne napravi katastrofa so zgolemuvanjeto na platite na administarcijata bez da proceni kolku svezi pari ke vlezat vo promet i kako toa ke vlijae na drugite ekonomski tekovi (na pr. Inflacijata), mislam preispitaj se so zboris (pisuvas). Toj poteg bese cisto kupuvanje glasovi, oti ca. 80.000 administrativci (puta 2=160.000) ne se malce glasovi, neli. A be si ima Gruevski dobar marketing tim. Efikasni merki za brzi rezultati na kratok rok, a na podolg rok..ne e bitno, moze i ke ne nema do togas, pu,pu,pu. |
||||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Zatvaranje na terminalite, kako rezultat na borba so perenjeto na pari, ma nemoj! Ajde i toa neka e, ama eve kazi mi zosto se zatvara terminalot vo Strumica, koga i sam kazuvas deka Strumica procvetala posle subvenciite na drzavata. Zarem na Strumica ne i treba izvozno/uvozen terminal kako najbogat zemjodelski reon?
Kade vo svetot ima terminali, carinata se plaka na granica toa e samo perenje pari. Znaes li deka samo da vlezes na terminalot plakas 30 evra , zosto i na kogo? Da za razvoj treba podloga za koja pak isto taka e poterbno da se postavi imajki vo predvid sto se nasledi. I plus ne zaboravaj deka Gruevski se uste nema apsolutna vlast i deka MVR se uste e ograniceno do kade se nivnite ingerencii a od kade pocnuva vladeenjeto na " petata kolona" ili " karcite na oktopodot". Sto mislis koj gi stiti uvoznicite na koli i zosto seuste nikoj ne se osmeluva da gi namali carinite. Sepak GEORG ti blagodaram sto odgovori na nekoj prasanja. Изменето од kultuzin - 17.Април.2008 во 15:23 |
||||
Gorg
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...problemot e drug...Makedonija od bipartizam, vleze vo monopartizam. DPMNE e jak (toa e fakt), SDSM se uste se naogja vo agonija vo koja pliva (se davi), a ostanatite partii se sitna boranija. Znaci narodot nema alternativa za DPMNE vo momentot, pa zatoa e najdobar, oti nema drug. Katastrofa.
Isto ke se sluci i vo Albanskiot blok. DUI sega ke ja izbrise DPA i ete ti ista situacija. I posle ke imame kombinacija snova. Komiti so Balisti...of,of,of...nesto sto Gruevski i sam, barem taka se deklarirase deka ne go saka vo 2006 godina pa zatoa ja odbra DPA. A zosto ne go sakase?...pak zaradi pustiot rejting...e posle ovie izbori ke mora da goltne gomce i da ja zeme DUI vo vlasta. Oti politikata ne e samo vozenje so crni mercedesi, nosenje Armani i prcenje so funkcijata...politikata e k*rva..znae i da te zadovoli, no i da te zeabe. |
||||
Gorg
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
U R welcome...dobro e ova vo forumov, ako nisto pojke barem za Brainstorming |
||||
Gorg
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...btw..GORG, bate, GORG...a ne GEORG...osven ako si mislel nesto drugo
|
||||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Koga SDSM na celo ke se izbrise togas ke moze da se formira nekoja nova silna partija ili SDSM od koren da se reformira. Se dodeka narodot im dava nades za zivot ( citaj 20-setina pratenici) ke imame monopartizam i partija bez konk*rencija. Pa ti vidi. |
||||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Izvini GORG , mene najmnogu me nervira koga ke mi go zgresat imeto. |
||||
Gorg
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
SDSM e partija koja ne mozeda se zadovoli so 20 pratenici ,toa e fakt i toa ke gi natera posle izborite da se konsolidiraat, oti ke vidat deka imeto samo po sebe ne nosi glasovi. Pretpostavuvam deka ima mnogumina koi so SDSM kniski glasaat za VMRO. Toa e partija od kalibarot na VRMO DPMNE, golema i masovna partija. Edinstven izlez za partijata e reforma i toa so tektonski pomeruvanja: brisenje na tipovite kako Ivanovski, Sekerinska, Makraduli, Kjurciev (obavezno!), Mincev...i otrgnuvanje na SDSM-ot od senkata na Crvenkovski. Doaganje na celo mladi, neizvalkani lugje i vodenje politika bez predrasudi. Na Makedonija vo ovoj moment i trebaat dve, pa i poveke zdravi politicki alternativi. |
||||
Gorg
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
nema ljutis... Изменето од moira - 18.Април.2008 во 03:22 |
||||
Sakaj go svojot sosed, no pazi se da ne te fatat
|
||||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
APSOLUTNO AMA APSOLUTNO SE SOGLASUVAM SO TEBE. SVESEN SUM DEKA SO OVA PRAKTICNO IMAE EDNOPARTISKI SISTEM. KAJ GO IMA OVAA IZBORI A ODNAPRED SE ZNAE KOJ KE E POBEDNIK EDINSTVENO STO NE SE ZNAE KE BIDE REZULTATOT. VAKVO NESTO E LOSO ZA SITE PA DURI I ZA VMRO MOZE DA SE VOOBRAZAT. ZNAEME STO SE SLUCUVA KOGA IMAME MONOPOL. |
||||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |