|
Статусот на жената во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 1819202122 28> |
Автор | |||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Monahinjite koga mu se posvetuvaat na boga tie svoeto telo i dusa mu go predavaat na boga so sto se lisuvaat od site ovozemski culni nasladi - se pokrivaat so marama zasto eve na primer nekoja monahinja e ubava i kaj nekogo moze nejziniot lik da predizvika necisti misli za koi taa ne saka da e pricina....
|
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne vo tradicionalnata smisla. so nekoi raboti se slozuvam, a nekoi se apsolutno sprotivni na Biblijata, ama poleka odime kon vrakjanje kon izvornoto, iako mnogu tesko |
|||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|||
Harun Jahja
Нов член Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 24 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изменето од Harun Jahja - 16.Април.2008 во 23:19 |
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Харун - основна разлика меѓу Христијанството и Исламот, е што ние не бараме решение за секоја работа во Библијата. Бог не дарил со слободна воља и секој од нас избира на кој начин ќе му се посвети. Има неколку правила, има неколку работи кои се поставени од Исус и кои не подлежат на дискусија или на слободно толкување, но за другото - не мислам дека треба да останеме на она што било во негово време. Некои Го слават Бога во манастирите, некои Го слават Бога преку уметничките дела што ги цртаат, некои преку книгите кои ги прават, некои преку научните свои откритија, јас на свој начин Го славам Него, преку филмовите и претставите кои ги правам и преку работите со кои се занимавам. Секој го избира својот начин, а ниеден од овие на пример не е изрично објавен во Библијата и не е регламентиран со правила и закони.
|
|||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зидарски,на Господ не муе потребен посредник,патот до него е секогаш отворен,а неговата порта е доволно широка за да поминат низ неа сите молби и слави упатени до него. Начинот на кој ти го славиш Бога според Исламот е вид на идолопоклонство,а мислам дека и според Библијата,исто е.Но,сепак нема да ти солам памет,доволно си свесен за она што си го одбрал.Нека тие со среќа. П.С. Ме интересира ако не е тајна по Л.П. да ми објасниш какви претстваи и филмови правиш. |
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Omere
Slobodna volja e toa sto mozebi ti ne go razbiras (ovaa ne e so cel da te navredam).... Изменето од Templarius - 16.Април.2008 во 23:35 |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Објасни те молам...
|
|||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Slobodna volja e siroooooooooooooooooooooooook poim...
Ednakov so anarhija, a i sekoj razlicno si gi tolkuva nestata.... Ajde da se vratime na temata, zarem navistina e zalno toa sto na manastirite i crkvite stoi na slika staveno, kako treba da vleze oblecen vo crkava t.e. kako ne smee da se obleces vo crkva. Iako postoi JASEN PROPIS BO BIBLIJATA, gledas li kolku daleku otisla taa slobodna volja....... |
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne se odnesuva na tebe se izvinuvam loso replicirav... |
|||
Give me your secrets
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Slobodnata volja ima svoi granici koi se propisani so normi i so kultorloski odredenici koi sekoj kulturen i vospitan covek treba da gi znae.Poimanjeto na slobodna volja kako civilizacijska pridobivka e edno a poimanjeto na slobodna volja kako demokratska pridobivka e drugo....
|
|||
Give me your secrets
|||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Види,јас си има своја претстава и разбирање за слободната воља од исламски аспект,а ја почитувам и вашата слободна воља.Затоа воопшто не се чувствувам навреден. |
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Bravo za toa i zborev, civilizacijskite pridobivki i interpretacii na slobodnata volja se staveni vo granici koi nie od bilo koj aspekt gi pocituvame.....ti blagodaram na pomosta... |
|||
Give me your secrets
|||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ima za luge koi se turisti i vlagaat samo za da slikaat ili razgledaat a ne se vernici, Vernik ako se smeta za takov treba veke da znae, ne mora slikovito da mu se prikaze, iako denes verskata naobrazba ja nemaat pola i vise od makedoncive, pa ne e ni cudo shto neznaat i se oblakaat kako ke im tekne |
|||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Токму така! Имајте во предвид дека повеќе векови Македонија била под нехристијанска управа. Потоа добри 50 години под безбожничка управа... многу од вистинските работи или се заборавени или се ненаучени... Тоа што е навистина потребно е да се едуцираат луѓето. Зарем Аиша, не го правиш токму ти тоа со жените муслиманки? Истото е потребно и кај другата страна, се разбира... |
|||
Внеси реплика | страница <1 1819202122 28> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |