|
Статусот на жената во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 1718192021 28> |
Автор | ||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па кај си ти бе алтан еден! Види кај нив има Христијанска Демократија,можат како сакаат и кога сакаат да си ги менуваат законите.Кога одат во Црква,тогаш Марија е активна,а и Монахињите ,и Библиските пасуси стапуваат на сцена,а кога одат во кафеана,на плажа и сл, тогаш сите овие работи ги заклучуваат в ковчег,и се им е дозволено.Ваков впечаток добив од нивните коментари,ако грешам поправете ме. |
||
Harun Jahja
Нов член Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 24 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I jas go Ima toj Vpecatok!
Ova mi davat Vpecatok,deka Hristijanstvovo,moze da igrat i vo napad i sredina i odbrana,Kako na Fudbalski teren! Zavisno od Situacijata,Nekogas mozat i Utakmici da mestat za Kladilnica! P.s.Sellam brat! Imam nesto pr so PC! |
||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kratok komentar- Vo biblijata nema da go najdeme zborot monahinji, kako prvo, i nema da najdeme pravila i propisi za monahinji. Komentiram za ona shto go IMA vo Biblijata a dress-code za monahinji nema. Znaci koga zboruvame za pokrivanjeto , ke zboruvame za onie delovi od Biblijata kade se pisuva za ovaa tematika. Monastvoto vo denesna forma ne postoi vo Biblijata
|
||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
||
Harun Jahja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Prekrasno...P.s.Pazi,da ne te Zakacet Zidarski! Ke ti kazet ne e vazno,Dali go imat Biblijata toa ili ne ! Vazno e deka tie "Monasi/ki"Mu go Posvetile zivotot na Boga! A Zosto? Neli e Zaludno? Nema Nikakva Nagrada da imaat za toa,Naprotiv,ke bifat Odgovorni za toa! A zosto,Zaradi toa sto si rabotele Samiod sebe,bez Bibliska potkrepa! P.s.Ako gresam popravime! |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Neli nivnta posvetenost na boga e nagrada sama po sebe ???
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Azrael
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Edinstven izvor od kade se ucam i ke davam komentari, i edinstveni tekstovi koi ke gi komentiram se Bibliskite. A tamu IMA pravila shto treba za da bidesh hristijanin. Ima pravila.
No temava e za zenata i statusot nejzin vo Biblijata |
||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
||
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Види посебно ги ценам твоите постови ,оти се поткрепени врз база на Библијата.Затоа ќе те молам во врска со темава да напишеш нешто повеќе. |
||
Harun Jahja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne bi rekol jas taka! Ke kazes..Ami ti si Musliman i ne go prifacas toa..No...Ok.. A sto e so Evangelos,Azrael i tie se Hristijani neli? No i tie se na ovoj Moj stav,deka nema da imaat nagrada.T.e.Deka toa e samo Izmislica,za koja Izmislica ke bidat odgovorni.. Ili po naski receneo..Popustina Trosenje na Vremeto..Zaludno!!/B] |
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aha, spored naseto skormno poznavanje za monahinjite, sepak tie se primer za posvetensot vo pravoslavieto zar ne!
Nemoze da gi selektirate propisite kako vie sakate.... Pa ova e religija ne e supermarket! Inaku pred nekoj imav interesna situacija. VO edna mala prodavnicka se sretnav so nekolku monahinji, simpaticno. Znaci bea vo shoping i sepak nosea marama. TIE SEKOJDNEVNO NOSAT SAMIJA, SEKADE, a ne samo vo molitva.... Marija , bila majka na Isus, i pravela se sto on ke i kazel,sepak spored vaseto veruvnje on im go dostavuval ucenjeto.....E sega zosto negovata majka, postojano nosela marama, duri (neznam kolku se verodostojni filmovite) sekogas zenite od toa vreme nosele marama. Kolku lesno vie si gi selektirate rabotite, kako vam vi odgovara!! Pa i koga se molat zenite, retko sosema retoko ke vidis nekoj da nosi samija....Znaci nitu ovdeka ne gi sledite dosledno propisite. Изменето од Aisha - 16.Април.2008 во 23:23 |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
Azrael
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo red ke najdam soodvetna tema, ili ke otvoram moja pa ke diskutirame i okolu ova.Za sega samo sakav da kazam deka ne e bash kako shto sekoj saka..znaci ovaa recenica od clenot Omer El Faruk Види кај нив има Христијанска Демократија,можат како сакаат и кога сакаат да си ги менуваат законите. nemozam da ja prifatam kako tocna.
|
||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Harun и Omer - монахињите се постојано во молитва! Што и да прават, што и да вршат во текот на денот, тие се во молитва! Запознајте се малку со монаштвото, пред да пишувате за тоа.
Точно - во Библијата нема ништо спомнато за монаштвото во денешна форма - но тоа не значи дека не може да постои и да биде еден начин на кој луѓето ќе се посветат на Бога. Во Библијата има одредени работи кои се правила и кон кои се придржуваме. Има многу житија, односно примери од животот на значајни луѓе за верата, кои служат за пример. Ако некој сака да биде и да делува како Марија, тоа е за пофалба, но пред се треба да ја следи во душата, а не во облеката. п.с. Малку повнимателно пишувајте, преминуваат многу постови во иронија и во навредлив тон! |
||
Azrael
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Izvini, boldiraniot zbor treba da go smenis vo PRAVOSLAVIETO. Biblija- monahinji NEMA |
||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
||
Harun Jahja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dobro de Azrael,ne se Luti! Sigurno Mislel na Pravoslavcite,a ne na tebe. P.s.Ne si ti Pravoslaven!? Изменето од Harun Jahja - 16.Април.2008 во 23:06 |
||
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Верувај ми пријателе дека ни јас не можам да ја прифатам,оти колку толку имам познавање од Библијата,но,тој впечаток го добив од некои лаички толкувања на Библијата тука.Затоа и те замолив да пишуваш нешто повеќе. |
||
Внеси реплика | страница <1 1718192021 28> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |