IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Народот кој ја ослободува жената
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Народот кој ја ослободува жената

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3233343536 53>
Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 17:53
Но и ти и Кумот бачиос разберете тогаш дека не секоја жена која се удира во гради дека е христијанка а се однесува и облекува непристојно-дека навистина и е тоа. Морам да одам некаде, но подоцна ќе ти најдам поткрепа и за облеката.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 18:00
Ne me razbirajte pogreshno, no jas do sega nemam videno nenashminkana muslimanka. Ajde, denes poglednete gi site muslimanki po ulica i uverete se samite. Dali ke najdete dve-tri koi ne se nashminkani.

Poentata mi e deka edno e sto se pravi za da se zadovoli Islamskiot zakon, a drugo e sto se ima vo glavata i vo srceto.

Ako se dozvoluva shminkanjeto, togash se ostanatoto sto se upotrebuva kako nekakov fakt za oblekuvanjeto i pokrivanjeto na zhenata se diskreditira i pagja vo voda.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 18:01
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Но и ти и Кумот бачиос разберете тогаш дека не секоја жена која се удира во гради дека е христијанка а се однесува и облекува непристојно-дека навистина и е тоа. Морам да одам некаде, но подоцна ќе ти најдам поткрепа и за облеката.

Па ние тоа токму и го велиме,дека не е.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 18:04
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Ne me razbirajte pogreshno, no jas do sega nemam videno nenashminkana muslimanka. Ajde, denes poglednete gi site muslimanki po ulica i uverete se samite. Dali ke najdete dve-tri koi ne se nashminkani.

Poentata mi e deka edno e sto se pravi za da se zadovoli Islamskiot zakon, a drugo e sto se ima vo glavata i vo srceto.

Ako se dozvoluva shminkanjeto, togash se ostanatoto sto se upotrebuva kako nekakov fakt za oblekuvanjeto i pokrivanjeto na zhenata se diskreditira i pagja vo voda.

Ти можеби не си видел,ама јас сум видел и тоа многу.

-Инаку кој ти рече дека шминкањето е дозволено за муслиманката?
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 18:43
Omer - Сите муслиманки што ги познавам, дури и оние со шамии и кои се многу посветени на верата, тука, се нашминкани...
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 18:43
E pa togash Omere, pravite muslimanki mozhat da se izbrojat na raka, a site ostanati so toa shto se shminkaat dokazhuvaat deka oblekuvanjeto go pravat od moranje, a ne od sakanje ili nekoe cvrsto versko ubeduvanje.

Oti ako navistina go sakat toa i ako go pravat za da ne svrtuvaat vnimanie togash nema da se shminkaat.

I ne se raboti za shminkanje samo na edna vozrast i samo vo eden kraj na svetot, tuku nasekade. Pogledni si ja devojkata ili sestra ti koga izlaga, pa ke vidish. Proshetaj malu po ulicite na gradovite i zagledaj se vo nivnite ochi.

Jas imam shansa da gledam arapski programi preku satelitska televizija kaj mene koi odat na arapski jazik i so prevod na angliski. Gi pratam poradi moeto moderatorstvo tuka, pa sakam da bidam informiran kolku sto e mozhno za sekojdnevniot zhivot na muslimanite okolu svetot. Pa da ti kazham Omere deka vo site muslimanski zemji site zheni sto gi gledam na televizijata od arapskite stanici se nashminkani. I ne zboram za onie koi se voditelki na programite (koi, patem recheno, izgledaat kako da se od CNN, so iskluchok na onie od Iranskata televizija), tuku za obichnite zheni na ulica. Ushte poveke, ako neshto ti znachi Saudiska Arabija so svojata verska policija, najubavo nashminkanite zheni se tokmu od tamu.

E sega prodolzhete so pravenje muabet kako zhenata muslimanka od versko ubeduvanje se oblekuva od glavi do peti i go skriva pogledot za da ne predizvikuva mazhi.

Изменето од Messenger - 16.Април.2008 во 18:46
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 19:14

E pa togash Omere, pravite muslimanki mozhat da se izbrojat na raka, a site ostanati so toa shto se shminkaat dokazhuvaat deka oblekuvanjeto go pravat od moranje, a ne od sakanje ili nekoe cvrsto versko ubeduvanje.

Oti ako navistina go sakat toa i ako go pravat za da ne svrtuvaat vnimanie togash nema da se shminkaat.

I ne se raboti za shminkanje samo na edna vozrast i samo vo eden kraj na svetot, tuku nasekade. Pogledni si ja devojkata ili sestra ti koga izlaga, pa ke vidish. Proshetaj malu po ulicite na gradovite i zagledaj se vo nivnite ochi.

Jas imam shansa da gledam arapski programi preku satelitska televizija kaj mene koi odat na arapski jazik i so prevod na angliski. Gi pratam poradi moeto moderatorstvo tuka, pa sakam da bidam informiran kolku sto e mozhno za sekojdnevniot zhivot na muslimanite okolu svetot. Pa da ti kazham Omere deka vo site muslimanski zemji site zheni sto gi gledam na televizijata od arapskite stanici se nashminkani. I ne zboram za onie koi se voditelki na programite (koi, patem recheno, izgledaat kako da se od CNN, so iskluchok na onie od Iranskata televizija), tuku za obichnite zheni na ulica. Ushte poveke, ako neshto ti znachi Saudiska Arabija so svojata verska policija, najubavo nashminkanite zheni se tokmu od tamu.

E sega prodolzhete so pravenje muabet kako zhenata muslimanka od versko ubeduvanje se oblekuva od glavi do peti i go skriva pogledot za da ne predizvikuva mazhi.

Види,пак не си во колосек со темава,а сепак имаш голема желба да кажеш нешто,колку да е кажано....
Јас јасно зборувам за прописите на исламот,зборувам од исламска гледна точка,како треба да биде,а како е,тоа е веќе сосема друго прашање.

Друга работа,сите тие земји кои ги спомнуваш се секуларни,а не исламски,со исклучок на Иран,но за иранските новинарки и самиот си кажа дали се нашминкани или не.Значи пак ќе ти повторам зборуваме за Исламските правила.

Трета работа,за сестра ми и девојка ми,неси ти меродавен да ми кажуваш,затоа што јас сум Омер не сум Иван,и многу убаво знам како тие излегуваат надвор.Јас сум другар муслиман,а и мојата фамилија и со зборови и со дела е муслиманска.ЕЛХАМДУЛИЛЛАХ.

Затоа не мешај ја мојата фамилија овде,подобро да си ја анализираш твојата девојка и сестра ,како тие ти се носат,затуткани или скроз оттуткани,во дводелни костими,или скроз голи,не мешај и не анализирај мои членови.

Едноставно не пикај ја главата каде што не и е место.

А сега продолжи ти,ако имаш уште нешто да прашаш...
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 19:54
Omere, izgleda nesakajki ti go gibnav nervot... Gi spomnav tvojata devojka i sestra (iako ne znam dali voopshto gi imash) samo figurativno, kako ilustracija, nemislejki nishto konkretno. Ako se navredi od toa, a gledam deka taka izgledash, togash se izvinuvam.

Inaku spikerkite na Iranskata televizija se nashminkani iako nosat shamii, a istoto vazhi i za onie od Sadiska Arabija.

Nemam videno nenashminkana zhena od islamskite zemji, bez obzir dali se od sekularni ili teokratski drzhavi.

A sega ti baraj odgovor spored k*ranot, spored interpretaciite od nauchnicite, spored tradiciite, spored teokratizmot i sekularstvoto i spored se sto mislish deka ke dade soodveten odgovor za onoa sto samite zheni go izrazuvaat oti taka sakaat, a ne zatoa sto im dozvoluva ili ne im dozvoluva Islamot.

Изменето од Messenger - 16.Април.2008 во 19:54
Кон врв
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 19:59

Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

A za moralnosta vo edna sredina svrti edno dva tri vesnika, pa ke vidis kade e najcesta pojava, a ne samo jas srtenav, rekla kazala, prjatel na prijatel itd.

sto pisuvas po eden post, pa mudruvanje cel den, pa ajd opet postiranje... ncncncncncccc
Bachios, куме, па јас имам и други обврски, зар не ќе ти седам тебе цел ден да ти ги ранам “зборовите“Што имав си кажав и пак ќе ти кажам: Од срцето произлегува блудот, од грешните мисли, а не од телото и облеката. Лошата мисла го осквернува духот и води до телесен блуд. Оклопот не ја штити муслиманката од тоа.А за жениве што ме праша-ќе ти кажам. Се к*рваат на велико.П.С. И јас сум (меѓу другото) и здравствен работник, па не биди сигурен толку дека знаеш повеќе од мененамигнување

Pa jas ke ti kazam deka ovtorenite se k*rvat na golemoooooooo, tolku sto toa e veke normalna pojava, taka sto abortite po zelba se na tolku visoko nivo, sto site tie drzavi se zalat na nizok natalitet- za polsednoto ne mozes da go negiras

a za P.S - ot ne znaev deka si doktor na medicinski nauki, togash pocit koleske
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 20:29

jas draga toa go znam, pak ne gi citas ubav postovite
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 20:37

Ste bile nekogash na Azurniot breg?

Ste videle kako site zheni se toples?

Ako pretpostavkata deka soblechenata zhena predizvikuva blud e tochna, togash treba tamu majktata da im ja rasplakuvaat na site zheni.

Ste bile nekogash na nudistichka plazha? Tamu site se epten goli, kako od majka rodeni.

Ako "utvrdeniot fakt" deka oblekata gi pravi lugjeto chesni e tochna, togash vamu bi bilo... bi bilo... ne znam navistina sto bi bilo, ama kupleraj bi bilo detska gradinka.

Vistinata e deka nema apsolutno nikakva korelacija megju chesnosta i oblekata.

pa covece sto se spored tebe nudistickite plazi, zosto tie lugje imaat potreba da gi pokazat svoite genitalii, osven deka se nevernici i ne veruvaat vo nisto.

I kazi mi koi se kriteriumite po koi se opredeluva korelcaijta ( taa e statisticki termin ) megju chesnosta i oblekata, i ne znma dali nekade e napraven naucen trud, od kade ti go vadis toj zaklucok

Koja tebe ti izgleda po modestna , eve primewrno edna zena koja e vo ,,diplomatski kostim,, ili edna vo toples

na sto tebe ti asoociirat gologazite pleminja, pa neli misonerite prvo sto gi naucile tie pleminja e da gi sokrijat genitaliite
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 21:25

Прво Тимотеево 2:9 и 10

“Исто така и жените, облечени пристојно, со срамежливост и чесност да се украсуваат, не со плетенки, ни со злато ни со бисери, или со скапоцени облеки, туку со добри дела, како што им прилега на жени кои и се посветуваат на побожноста“

Почитувам Д-р Кум, како што гледаш, вистинската христијанка треба да краси скромност, и во облекувањето и во однесувањето. Добрите дела да бидат нејзин украс (ц ц ц, кога само ќе помислам колку накит носат на себе муслиманкитеголема%20насмевка)

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 21:37

Прво Тимотеево 2:9 и 10“Исто така и жените, облечени пристојно, со срамежливост и чесност да се украсуваат, не со плетенки, ни со злато ни со бисери, или со скапоцени облеки, туку со добри дела, како што им прилега на жени кои и се посветуваат на побожноста“Почитувам Д-р Кум, како што гледаш, вистинската христијанка треба да краси скромност, и во облекувањето и во однесувањето. Добрите дела да бидат нејзин украс (ц ц ц, кога само ќе помислам колку накит носат на себе муслиманкитеголема%20насмевка)

pak kako bese,zabja filozofija,,

btw zlatoto i sreborot se dozvoleni za zenite vo islamot, a za hristijantsvo si kaza kako treba a

KAzi mi sto vrska imat muslimankite so nekoj stih od biblijata, ili spored tebe treba da se odnesuvaat spored nea.. i msli evee mnogu ubav stih za nego i negovata filozofija

Изменето од BACHIOS - 16.Април.2008 во 21:38
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 21:40
Што е за тебе жабја филозофија?
Или сакаш да ти измислам нешто?
И кој спомна дека муслиманите имаат место во Библијата? Јас само направив компарација за тоа како треба да изгледа една христијанка споерд Библијата и што треба да ја краси, за разлика од Муслиманките...кои ги краси.... накитголема%20насмевка

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3233343536 53>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,703 секунди.