|
Невоспитани деца?! |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
granny
Сениор "SnowWhite" Регистриран: 17.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 10160 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
u banka cekam red,imase po vise luge...guzva...a kaj nas se znae deka inema red nekoj...pozadim ene edna devojka,mlada...zvaka mastika,pravi baloncinja i gi puka....se svrtev i i rekov neka ne mi duva na vrat.....me pogledna popreko i mi se iskrivi..dobro,rekov...pozdravi gi doma,neka ja vratat knigata u biblioteka,i taka nema da ja citat...me pogledna zacudeno i malce kako se zasrami..."gi poznavate?" mi vika...ne,rekov...ama mozam da gi zamislam,gledajki te tebe..
|
|
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bas taka!Gi gledas decata i ne mora da gi poznavas roditelite,odma si pravis semeen portret vo glava..I mnogu mi e zal sto se poretki stanuvaat dobro vospitanite deca,kako da stana toa demode..mislis se natprevaruvaat koj ponevospitan ke bide! A kutrite deca ne se ni svesni zosto e toa taka..za niv toa e normalno, zasto samo taka znaat, taka gledale doma primer od roditelite i samo go iskopirale..
|
|
granny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za zal taka e...no me cudi mladinava..u era na dostapni kulturni nesta,knigi ,vesnici,internet...pak da terat po staro
|
|
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne e toa ni do knigi,ni vesnici,ni internet.. Od tamu vospitanie moze samo da se procita ne i da se nauci... Toa se uci vo semejstvoto, ti go davaat roditelite uste od najmali noze koga ne si ni svesen za svoite postapki,toa ti se vrezuva vo svesta i si go nosis cel zivot so sebe...
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...kolku i da gi osuduvame decata... mora da si priznaeme deka se ogledalo na nas vozrasnite... a i na samoto opshtestvo...drzava... zalosno e shto kaj nas..momentalnoto koe trae 17 godini... se izgubeni osnovnite covecki moralni vrednosti...
...prvo...kolku si po nemoralen...tolku si povisoko na bogatashkata lista... ...kolku si po "snaodliv" ili "so cisti race" tolku po visoko kotirash... ... idoli na decata se tokmu ovie lepiprsti... i nivnoto taze bogatstvo... ...roditelite , barem onie so povisoko obrazovanie ...zaradi svojot status vo opshtestvoto...a i zardi svojata materijalna dobivka/nedobivka ne mozat da im bidat reper...tuku obratno... mozat da gi naucat...kako da ucish cel zivot...za da bidesh siromav...devalviran... ...ocigledno deka ona shto nash*te deca go pocituvaat nadvor... tuka brzo go zaboravaat... ...kolku vcera...ne ja zavrshivme transvormacijata.... i vrakanjeto na semejnite normi...tolku utre ke imame mladi koi ke gi kritikuvame...zashto e polesno niv da gi kritikuvame... |
|
granny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДЕНЕС РОДИТЕЛИТЕ ИМААЅТ ПО ЕДНО ИЛИ ДВЕ ДЕЦА И ОД ВИШОК НА ЉУБОВ НЕ ЗНААТ ШТО ДА ПРАВАТ СО НЕА ПА ГИ РАЗГАЛУВААТ И СЕ ИМ ДОЗВОЛУВААТ...КОГА ЌЕ СФАТАТ ДЕКА ПОГРЕШИЛЕ, ВЕЌЕ Е ДОЦНА, ЗАШТО ДЕЦАТА ИМ ПОБЕГНАЛЕ ОД КОНТРОЛА... ИСТО КАКО КОГА ВОДАТА ЌЕ СЕ ИЗЛЕЕ ОД КОРИТОТО...
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
granny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a najvise me nervira koga majki ke "karaat" deca na javno mesto...ili koga i "fizicki educirat"....e tooa koga go gledam...mi ide da posakam da sum vlast..i na tie roditeli im kazam dve lepe reci
|
|
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zatoa sto ne znaat drug nacin,sigurno i niv taka gi "vospituvale"..Ke mu vrzes na deteto 2-3 vospitni i gotovo,resen problem???..I posle deteto bilo agresivno,destruktivno,gi krselo igrackite,gi tepalo kuklite..Kojznae zosto??? |
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кај мене во маало,.... има еден куп такви невоспитани дечишта,.... не дечиња,... туку дечишта,... камења маваат, со топки шутираат,.... а и девојчињата не се подобри,.... на сестра ми другарките,.. деца од 4год,.... си отвораат сами кај нас во фрижидер,.... кога никој не ги гледа,... си буричкаат во фиоки,.... или кога ќе ги слушнам како разговараат,.... ми иде,.... да земам ја да ги почувам на два три дена
ама и родителите не им се подобри,.... се земале уште на 18год,..... и нормално,.... како што ги воспитувале нив,.... така и тие ќе си ги воспитуваат децата..... |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zalno e koga roditelite site neubavi raboti koi gi pravat nivnite deca , namesto da gi presecat i promenat, gi opravduvaat so zborovite - deca se
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eh kolku pati gi imam tie zborovi slusnato:" ne e karaj, dete e ne znae" ili "posti ja, mala e ne znae"... i sekogas sum se nerviram koga ke mi rece nekoj taka, pa kako ne znae? kako znae glupost da napravi? kako znae da se ponasa "nevospitano"? vo takvi momenti, kleknuvam na visinata od kerkami i i objasnuvam, i kauvam deka toa ne trebna da go pravi, deka ne e ubavo, ili deka so toa moze nekoj da "povredi" itn... RAZBIRAAT pojse nego nekoi vozdrasni... znae samata da sedne na PC, da gleda sliki ili muzika da slusa? Togas i se drugo znae i moze da nauci |
|
granny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da,deteto moze da si bide galeno i razgaleno no ne mora da znaci i deka e nevospitano! Ne treba se da mu se dozvoli, toa nikako! Treba jasno da mu dades do znaenje deka vo se postojat granici i limiti, pravila na odnesuvanje koi treba da se pocituvaat..i toa se so muabet i objasnuvanje, mnogu, mnogu zboruvanje, zasto decata se razbiraat..i toa sto nekogas taka lefterno si im go nafrlil..eden den do bukva ke ti go povtorat! I za da ne bideme nekogas neprijatno iznenadeni od sopstvenite deca treba mnogu da vnimavame sto zboruvame i sto pravime pred niv, TIE NE KOPIRAAT ZATOA STO NIE SME OSNOVNIOT MODEL OD KOJ DECATA UCAT VO ZIVOTOT!
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |