|
Признавање на Косово |
Внеси реплика | страница <1 2425262728 155> |
Автор | ||||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не, не озбилно таа покраина го има добиено по името на ќерката на Самоил, Косара.. Најозбилно ти го викам ова, знам читав некаде..... Да најдам ќе ти постирам одма. |
||||
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па добро, не тврдам дека и тоа не е можно. Само мене ова другото ми се чини поверојатно поради тоа што името Косово е распространето во целиот словенски свет. Во Хрватска има Далматинско Косово, во Белорусија - Косово, во Бугарија има неколку топоними со Косово, во Русија и Полска има исто така по 5-6 Косова. Како и да е, се слагаме дека името не е албанско. Мене ми беше поважно да знам дали, кога веќе Бамир Топи дал предлог за менување на неалбанските топоними, ќе даде и предлог за промена на името на Косово. А бидејќи до такво нешто сигурно нема да дојде, јасно е дека станува збор за двојни стандарди од негова страна. |
||||
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
||||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ништо, нашите ќе треба да реагираат
Ние како ги почитуваме малцинствата тука, така и они ќе треба да ги почитуваат малцинствата кај нив... |
||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Treba da reagiraat ,ama ne reagirat, nadvoresnata politika osobeno kon Makedonskite malcinstva vo Grcija, Tatarska i Albanija e edna golema 0 treba da se svestime i da gi zastitime tie luge. Na ova sto se slucuva vo Albanija mora da se reagira. Edna nedela odkoga dobija pokana za clenstvo a veke digat glava i pokazuvat mok, sto ke se sluci koga ke im go ratificirat dogovorot? |
||||
Polaris
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 1514 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Mene me interesira koga ke se demarkira granicata megu Makedonija i Kosovo...
|
||||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
gresja, jas alnabec bez prefiski i sufiksi, sekade taka se deklariram. A ti so tvoite teorii na kuferaska politika so drug se zanimavaj definiraj sto e tolku tipicno ne vidov postovi da se argumentirani so nesto |
||||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
hehe sto nema da vidam, analogija USA-MK |
||||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||||
Red`Black
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 25.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 845 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
TOlku vece se otkazuvate od gercka istorija pocnuvate na severna strana hehehhe
poleka poleka celo evropa nema da postoi osven "VAS"
navistina mi se smee
kosovo ne albansko IME
aahgaahgahgahgahgahhga
abre znaete ponekogas mislam deka HITLER mnogu malku ubil bi trebal toj uste nekoj 100 miljoni da go rascisti svetoto
|
||||
kire_nedelkov
Сениор Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ne znaese deka ke staneme 52 drzava na USA??? hehhe... se gleda deka ne si upaten... Изменето од kire_nedelkov - 15.Април.2008 во 21:29 |
||||
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Правото име на Косово е: Косово и Метохија. Ова второво некој сака да го минимизира...
|
||||
Polaris
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 1514 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не се работи за сон туку за јаве, а ако ти незнаеш и не си учел во школо тогаш сонувај...
|
||||
Polaris
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Изменето од xxll - 16.Април.2008 во 01:31 |
||||
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Другар, извини, јас не коментирам за тоа како стојат работите денес, туку како нешто било. А Косово дефинитивно не е албански топоним, туку словенски. Доаѓа од птицата КОС. Сега ќе ти кажам колку места низ словенските земји, кои го носат името Косово: - во Полска има дури 6 места што го носат името Косово - во Русија најмалку 5 - во Бугарија има 6 места со името Косово - во Македонски Брод има село Косово - во Хрватска има Далматинско Косово - во Белорусија има едно Косово - во Словачка, исто така. Како што гледаш, Косово е чисто словенски име. |
||||
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
||||
Внеси реплика | страница <1 2425262728 155> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |