IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Признавање на Косово
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Признавање на Косово

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 155>
Автор
Порака
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 17:08
Originally posted by dudulovski dudulovski напиша:

Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Има и едно наше село со име Косово.

??????

Е, каде е ова село?
Инаку Косово името го има добиено по ќерката на Самуил(мислам дека беше ќерка на Самуил) Косара..

Косово е село во Македонски Брод. Можеби постои и таква легенда, за ќерката на Самоил, но тоа е сепак само легенда. Тогаш би било Косарево, а не Косово. Кај Словените а и кај други народи, е многу типично местата да се нарекуваат по имиња на животни. Види и кај нас колку ги има: Волково, Лисиче, Кучково...

Не, не озбилно таа покраина го има добиено по името на ќерката на Самоил, Косара..
Најозбилно ти го викам ова, знам читав некаде.....
Да најдам ќе ти постирам одма.
Кон врв
dudulovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 998
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dudulovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 17:47

Има и едно наше село со име Косово.

??????

Е, каде е ова село?
Инаку Косово името го има добиено по ќерката на Самуил(мислам дека беше ќерка на Самуил) Косара..

Косово е село во Македонски Брод. Можеби постои и таква легенда, за ќерката на Самоил, но тоа е сепак само легенда. Тогаш би било Косарево, а не Косово. Кај Словените а и кај други народи, е многу типично местата да се нарекуваат по имиња на животни. Види и кај нас колку ги има: Волково, Лисиче, Кучково...

Не, не озбилно таа покраина го има добиено по името на ќерката на Самоил, Косара..
Најозбилно ти го викам ова, знам читав некаде.....
Да најдам ќе ти постирам одма.

Па добро, не тврдам дека и тоа не е можно. Само мене ова другото ми се чини поверојатно поради тоа што името Косово е распространето во целиот словенски свет. Во Хрватска има Далматинско Косово, во Белорусија - Косово, во Бугарија има неколку топоними со Косово, во Русија и Полска има исто така по 5-6 Косова. Како и да е, се слагаме дека името не е албанско. Мене ми беше поважно да знам дали, кога веќе Бамир Топи дал предлог за менување на неалбанските топоними, ќе даде и предлог за промена на името на Косово. А бидејќи до такво нешто сигурно нема да дојде, јасно е дека станува збор за двојни стандарди од негова страна.
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 17:50
Ништо, нашите ќе треба да реагираат
Ние како ги почитуваме малцинствата тука, така и они ќе треба да ги почитуваат малцинствата кај нив...
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 18:04

Ништо, нашите ќе треба да реагираат
Ние како ги почитуваме малцинствата тука, така и они ќе треба да ги почитуваат малцинствата кај нив...

Treba da reagiraat ,ama ne reagirat, nadvoresnata politika osobeno kon Makedonskite malcinstva vo Grcija, Tatarska i Albanija e edna golema 0 treba da se svestime i da gi zastitime tie luge.
Na ova sto se slucuva vo Albanija mora da se reagira.
Edna nedela odkoga dobija pokana za clenstvo a veke digat glava i pokazuvat mok, sto ke se sluci koga ke im go ratificirat dogovorot?
Кон врв
Polaris Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2007
Локација: Turkey
Поени: 1514
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 18:04
Mene me interesira koga ke se demarkira granicata megu Makedonija i Kosovo...
Кон врв
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 19:55
Originally posted by moira moira напиша:

... типичен одговор за македонец со албански суфикс... неиздржан и неаргументиран одговор...эа очекување и беше...
Поздрав....ке дискутираме во некое друго време кога ке научиш некои основни принципи на дискусија и кога ке почнеш да си ја сакаш државата во којашто живееш, односно Татковината

gresja, jas alnabec bez prefiski i sufiksi, sekade taka se deklariram. A ti so tvoite teorii na kuferaska politika so drug se zanimavaj
definiraj sto e tolku tipicno
ne vidov postovi da se argumentirani so nesto
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 19:57
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

Drzavata se pocituva ako taa te pocituva.

Greska!
I toa ogromna.
Aj ti odi vo Amerika, i pali znaminja Amerikanski, i kovaj zagovori protiv Amerika, i protiv amerikanskiot narod, i da vidam kolku ke te pocituva drzavata.

nesto mi se cini deka tolku ke te pocituva, sto ke ti uplati besplaten aranzman na Kuba.

hehe sto nema da vidam, analogija USA-MK
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
Red`Black Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јули.2007
Поени: 845
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 20:15
TOlku vece se otkazuvate od gercka istorija pocnuvate na severna strana hehehhe
poleka poleka celo evropa nema da postoi osven "VAS"

navistina mi se smee

kosovo ne albansko IME
aahgaahgahgahgahgahhga

abre znaete ponekogas mislam deka HITLER mnogu malku ubil bi trebal toj uste nekoj 100 miljoni da go rascisti svetoto
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2008 во 21:28

Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

Drzavata se pocituva ako taa te pocituva.

Greska!
I toa ogromna.
Aj ti odi vo Amerika, i pali znaminja Amerikanski, i kovaj zagovori protiv Amerika, i protiv amerikanskiot narod, i da vidam kolku ke te pocituva drzavata.

nesto mi se cini deka tolku ke te pocituva, sto ke ti uplati besplaten aranzman na Kuba.

hehe sto nema da vidam, analogija USA-MK

ne znaese deka ke staneme 52 drzava na USA??? hehhe... se gleda deka ne si upaten...

Изменето од kire_nedelkov - 15.Април.2008 во 21:29
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 01:12
Правото име на Косово е: Косово и Метохија. Ова второво некој сака да го минимизира...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 01:14
Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

Правото име на Косово е: Косово и Метохија. Ова второво некој сака да го минимизира...
  Sonuvaj deka toa e taka a aku sto ne e taka.
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 01:29
Не се работи за сон туку за јаве, а ако ти незнаеш и не си учел во школо тогаш сонувај...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 01:30
Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

Не се работи за сон туку за јаве, а ако ти незнаеш и не си учел во школо тогаш сонувај...
  Znam deka Kosovo i Metohija bese ama sega veke e samo Kosovo ne znam da li me razbiras.. Toa e taka bidejki srbite veke go jadoja stapot za sekogas..

Изменето од xxll - 16.Април.2008 во 01:31
Кон врв
dudulovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 998
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dudulovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 02:10
Originally posted by Red`Black Red`Black напиша:

TOlku vece se otkazuvate od gercka istorija pocnuvate na severna strana hehehhe
poleka poleka celo evropa nema da postoi osven "VAS"

navistina mi se smee

kosovo ne albansko IME

aahgaahgahgahgahgahhga

abre znaete ponekogas mislam deka HITLER mnogu malku ubil bi trebal toj uste nekoj 100 miljoni da go rascisti svetoto

Другар, извини, јас не коментирам за тоа како стојат работите денес, туку како нешто било. А Косово дефинитивно не е албански топоним, туку словенски. Доаѓа од птицата КОС.
Сега ќе ти кажам колку места низ словенските земји, кои го носат името Косово:
- во Полска има дури 6 места што го носат името Косово
- во Русија најмалку 5
- во Бугарија има 6 места со името Косово
- во Македонски Брод има село Косово
- во Хрватска има Далматинско Косово
- во Белорусија има едно Косово
- во Словачка, исто така.

Како што гледаш, Косово е чисто словенски име.
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 155>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.