|
Возобновување на св.Константин и Елена |
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Автор | ||
justinijan
Група Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
negoviot interes bilo Carstvoto Bozje i zatoa Bog go nagradil da bide VELIKI i na zemjata |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Навистина, пак ќе кажам, не гледам зошто некој паган не би се преобратил и станал добар христијанин ако Бог допрел до него.
Па и самиот апостол Павле бил најголем прогонител на христијаните пред да му се “случи“ Дамаск, па Бог од него направил најголем мисионер на сите времиња. Впрочем, Исус кога бил обвинуван дека се дружи со митници игрешници рекол: “На болниот му треба лекар а не на здравиот“. И сеуште ќе имаше човекојадни племиња на земјава да не беа христијански/католички мисионери. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И сеуште ќе имаше човекојадни племиња на земјава да не беа христијански/католички мисионери.(od maria-magdalena)
И сеуште ќе имаа Индијанци кои весело ќе си ловеа Бизони,Бафала и Елени,а нивните скво-а ќе им спремаа ручек и вечера во нивните Вигвами,додека дечињата задоволно ќе си играа низ прекрасните планински ледини и бистри потоци проследени со звукот на славејот и урликот на Гризлито.....ех пусти времиња...ех пусти мисионери.... Разбра,ал не? |
||
Zukov_Georgi
Група Регистриран: 14.Април.2008 Локација: Russian Federation Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa kako ce se razbere .... nekoj nekogo ucel deka kanibalizmot ne e odnesuvanje dostojno za covekot a nekoj nekogo ucel i se uste mozebi go uci deka destrutivizmot i primitivizmot se raboti za pozdravuvanje i velicanje ....... razbravte li , ili ne ?
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ochigledno ne ja znaesh istorijata i vo se meshash religija. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Zukov_Georgi
Група Регистриран: 14.Април.2008 Локација: Russian Federation Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ocigledno e samo edno ... deka nekomu mu preci sto hristijanite so ljubov i razbiranje i ubav zbor go sirat Slovoto Gospodovo .....
|
||
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не да не ја знам историјата,ама некако завршницата на постот од мариа-магдалена инспиративно ми делуваше,па продолжив оттаму,од каде што таа застана.Инаку Индијанците биле верници,незнам дали си чул за Киче индијанците и нивната света книга ПОПОЛ ВОХ.Но,можеби има некој индијанец на форумов кој ќе отвори таква тема. |
||
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Оооооооооо друже стари,брзо се врати назад. Види вака,некои велат дека:инспирацијата раѓа инспирација!-Се надевам дека ме разбираш што сакам да ти кажам. |
||
Zukov_Georgi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Впрочем, Исус кога бил обвинуван дека се дружи со митници игрешници рекол: “На болниот му треба лекар а не на здравиот“.
|
||
Zukov_Georgi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne gledam nisto loso vo zborovite
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Starata dzamija koja od IVZ vikaat deka se naodja vo blizinata na hramot e vsusnost izgradena na temeli na edna stara crkva koja bila tuka pred dvata hrama....arheologija toa moze mnogu ubavo da go dokaze..
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да бе,кога можеа спасета да го идентификуваат,што остана за Црквата. |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe koj pak ocekuva od tebe da razberes nesto aj glej si rabota i ne ja rasipuvaj temata so tvoi izleti.... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |