|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 3940414243 242> |
Автор | |
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајде сега АлМахди објаснувај.Гледам дека си ја упрскал работава.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи, гледам молк и овде па да го актуелизирам прашањето:
Од ЛП-то на Ајша разбрав кога во исламот е дозволено да се лаже . Но од овој пост на Мист (сепак мист, повеќе ми се допаѓа) гледаме дека “За халал може да се влезе во долг“ за кој потоа секако ќе дознае жената. Па? |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa..... se znae kako covek se cuvstvuva koga ke vidi deka nekoj sosema svesno i so namera go izlazal.
|
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во постот на Алмахди пишува : “ќе си знае и жена му“. Никаде не пишува дека после тоа ќе и каже, па така никој тука намерно не излажал, освен вие кои ги извртувате текстовите и нивното значење Изменето од mudzahid - 14.Април.2008 во 11:49 |
|
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Decki, pocnuva saemot na knigata, pa sto mislite, kje ima li nesto novo?
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сигурно дека ќе има,едвај чекам да дојде тој ден кога ќе можам да си купам убава Исламска Литература. |
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што значи стравот од Бога?
Зашто (да) се има страв од Бога? Што значат концептите на Божја казна и на Божја милост, за обичниот човек? Прашање до секој верник/атеист. |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislam deka imashe ednash tema za stravot od Boga...
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
prasanje do muslimanite:dali i muslimanite se podeleni na poveke grupi kako sto sme nie hristijanite na:pravoslavni i katolici?
|
|
She sells seashells by the seashore...
|
|
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Evangelos zoshto Satana i demonite posle iljadgosidhnoto carstvo pak ke bidat pushteni na sloboda?
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За да ти удрат еден ќотек тебе затоа што нон стоп им ги црвиш ушите
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pisuva vo Biblijata, Za da go zaveduvaat narodot Otkrovenie 20 ' 7 А кога ќе се навршат илјадата години, сатаната ќе биде пуштен од својот затвор, 8 и ќе излезе да ги заведува народите по четирите краишта на земјата, Гога и Магога, и да ги собере за војна, чиј број е како морскиот песок. 9 И излегоа на земната ширина, и го опкружија логорот на светите и возљубениот град; и слезе оган од небото, од Бога, и ги проголта. 10 А ѓаволот, кој ги заблудуваше, беше фрлен во огненото и сулфурното езеро, каде се и Ѕверот и лажниот пророк; и ќе бидат мачени дење и ноќе во веки веков. |
|
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
«Nevjernici su oni koji govore: Allah je jedan od trojice!» (El-Maide, 73.) «A kada Allah rekne: O Isa, sine Merjemin, jesi li ti govorio ljudima: 'Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha!» - on će reći: «Čist si Ti od toga! Meni nije prilično da govorim ono što nemam pravo. Ako sam ja to govorio, Ti to već znaš; Ti znaš šta je u meni, a ja ne znam šta je u Tebi; samo Ti jedini sve što je skriveno znaš.» (El-Maide, 116.) «Ovo je dan u kome će iskrenim od koristi iskrenost njihova biti.» (El-Maide, 119.) Изменето од muhadzir - 15.Април.2008 во 03:25 |
|
ISLAM VJERA ISTINE
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nikita ima dve temi na forumov, kade mozes da go procitas stavot na islamot za podelbite. Ednata e vehabii sunii i sl. a drgata e vnatresni nesoglasuvanja vo islamot.. idi vidi A ako imas nekoja dilema, slobodno prasaj! |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Внеси реплика | страница <1 3940414243 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |