|
Индивидуи на изминатите 2 милениуми |
Внеси реплика | страница <1 150151152153154 217> |
Автор | |
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za...james.....i za anakin...
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KARLSHTEJN
Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 01:27 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga ke se iznacitam se i sesto vo drugite podforumi, doagjam tuka.... vo rajot na ovoj IDIVIDI forum.
FERNANDEL Fernand Joseph Desire Constandin e francuski glumec, komicar, prviot i edinstveniot koj e poveke od 40 godini na vrvot na francuskata komedija. Roden vo Marseille na 8 maj 1903, uste kako dete glumel vo razni opereti mjuzikli so svojot tatko. So svojata sposobnost za prikazuvanje na likovite koi gi glumel i specificnata fizionomija, osobeno konjskite zabi gi privelkuva i avtorite i publikata. Mnogu avtori pisuvale scenarija specijano za nego , glumel vo preku 130 filmovi i jas ke spomenam samo nekolku: Crno i belo, Zabraneto ovosje,Don Camillo, Ali Baba i 40 razbojnici, ..... Pocinal od rak na belite drobovi na 26 februari 1971 vo Pariz |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
TOTO Antonio de Curtis Gagliardi Ducas Comneno di Bisanzio ili kratko i jasno Toto italijanski glumec i komicar roden na 15 februari 1898 vo Neapol. Negovite komedii se najcesto parodii na poznati filmovi , Toto od Arabija,Toto i KleopatraToto Sexy , itn Narekuvan e italijanski Fernandeliako mozebi i nemalo golema slicnost pomegju dvajcata komicari , osven sto i dvajcata imale ogromna popularnost. 1958 zaedno so Fernandel ke ja snimi satiricnata komedija Zakonot e zakon na golemo zadovolstvo na publikata. Umira nenadejno od srcev udar |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
HIPOTETICKI PRASANJA
Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 01:27 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:47 |
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај малку да се префлиме и на негативците!!! Па и негативните индивидуи исто така си оставија свој печат во светската историја!!! Mobutu Sese Seko Mobutu Sese Seko - еден од најголемите африкански и светски диктатори! Mobutu Sese Seko (1930-1997), во 1965-тата год. со сила ја зграпчи власта на ДР Конго и со неа владееше повеќе од 3 децении, сé до 1997 год., кога со револуција беше отфрлен од власт. Sese Seko во 1971 год. ја преименува својата држава од Конго во Заир - според старото “поавтентично” локално име на реката Конго. Државата го носеше ова име сé до неговиот пад во 1997 год. Истата ‘71 год., тој го промени и своето име од Joseph Désiré Mobutu во Mobutu Sese Seko Kuku Ngbendu wa za Banga - кое во превод значи “Семоќниот воин кој поради својата издржливост и флексибилност ќе победи и ќе оди од покорување во покорување оставајќи зад себе оган”. Отфрлајќи ги европските имиња и облека, тој стана познат по својата леопардска капа. За време на своето диктаторско владеење Мобуту успеа да си стави во џебот околу 4 милијарди $ (што за тоа време е прилично солидна сума пари)! Но во 1996 год. успеа да се збере една мала бунтовничка група, која потпомогната од соседните држави успеа да развие анти-Мобуту револуција и конечно во 1997 год., да го симне од власт овој злогласен диктатор. Sese Seko почина истата година во егзил во Мароко! Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:46 |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ИДЕМО НА ЈУГ,ИДЕМО НА ЈУГ...НЕ,...ИДЕМО НА ИСТОК,ИДЕМО НА ИСТОК..
ИНДИЈА...ИНДОНЕЗИЈА...ПАКИСТАН...ШРИ ЛАНКА... ДИНАСТИЈА ГАНДИ,СУХАРТО,СУКАРНО,СОЊА ГАНДИ..БЕНАЗИР БУТО..И ...РАЗБИРА СЕ...СИРИМАВО БАНДАРАНАИКЕ(SIRIMAVO BANDARANAIKE)... ОВАА ЖЕНА ЈА ПАМЕТАМ УШТЕ КАКО МАЛ,СИТЕ ЗНАЕА ЗА НЕА.РОДЕНА НА 17 04 1916г.БРЗО СЕ ВКЛОПИ ВО ДИНАСТИЈАТА БАНДАРАНАИКЕ,КОЈ СИ ВЛАДЕЕА СО ЦЕЈЛОН,А ПОДОЦНА И СО ШРИ ЛАНКА.ЖЕНА ПРЕМИЕР,НА ДВА-ТРИ ПАТИ ПО 6-7 ГОДИНИ...СИ ДОЖИВЕА ДЛАБОКА СМРТ ДУРИ ВО 2000г.МНОГУ ПОЗНАТА ЖЕНА..ПОПОЗНАТА ОД НАШАТА ПРВЕНКА ВО ТОА ВРЕМЕ.БОРБА ВОДЕШЕ СО ТОА ТИГРИТЕ ,КОЈ ГО НАСЕЛИЈА ЦЕЈЛОН ОД ИНДИЈА,А КАЈ НИВ ГИ ВИКААТ ТАМИЛСКИ ТИГРИ.МНОГУ ПОЗНАТА ПРЕМИЕРКА,ПА ВО НЕЈЗИНА ЧЕСТ,СКОРО СИТЕ КУМОВИ,КОЈ ТРЕБАШЕ ДА СТАВАТ ИМЕ ГО КОРИСТЕА НЕЈЗИНОТО ПРЕЗИМЕ..ТАКА ДА ДЕНЕС ИМАМЕ АЕРОДРОМИ,ПРИСТАНИШТА,ХОТЕЛИ МОТЕЛИ И БОРДЕЛИ...АВИО И ТУРИСТИЧКИ КОМПАНИИ...ПЛОШТАДИ И ПАРКОВИ...МА СЕ ...!!! ...ОВАА ПОЈАВА СЕ ПРОШИРИ И КАЈ ОДРЕДЕНА РАСА НА ЛУЃЕ НИЗ ЦЕЛИОТ СВЕТ,ПА И КАЈ НАС НЕЛИ,И НИЕ СМЕ ДЕЛ ОД НЕГО... ЕВЕ НЕКОИ ФОТКИ.... .......ЗДРАВООО,КАКО СИИИ...?...АЈ ГЛЕЈ ТАМУ......!...ОСМЕХ... .....КОГА ОДЕЛА ВО "МАКАРЕНКО ".. ....И РАЗБИРА СЕ..НЕИЗБЕЖНИТЕ И ИЗГОРЕНИТЕ ОД СОНЦЕ"БАНДАРАНАИСКИ УБАВИЦИ"!!!ЕВЕ ЕДНА ...КАО ЗА МЕНЕ... Изменето од zagor - 14.Април.2008 во 20:09 |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
К А С Е Т А
Касетата е една од најголемите индивидуи на изминатото столетие! Не знам колку се свесни денешниве деца за значењето на оваа индивидуа која владееше со светот на музикатa од раните '70-ти до доцните '90-ти год.!!! Значи, помлада генерацијо....!!!... порано не постоеја CD-иња, I-pod-ови, MP-тројки и слични "чуда"! Ако ја тргнеме на страна старата добра грамофонска плоча, тогаш слободно можам да кажам дека за слушање на своите омилени песни сите ја користеа касетата. Ова "чудо технике" се слушаше на тој начин што се ставаше во друго "чудо технике" кое го викавме касетофон или нешто помодерно дек, а уште помодерно даблдек!!! Касетите најчесто беа 60-ки, што значеше дека на неа можеш да снимиш музика во траење од 1 саат, ама после пола саат мораш да ја свртиш касетата од другата B страна!!! Подоцна се појавија и едни касети кои ги викавме 90-ки, што значи дека им го зголемија капацетитетот, а нешто подоцна и 120-ки (ако добро се сеќавам). Повеќето касети беа нормалки, но имаше и едни кои се викаа металки! Најпознати беа касетите: TDK BASF SONY MAXEL а имаше и едни "наши" - IPLAS. Се беше супер со касетите (пошто можеа да се преснимуваат по неколку пати), само многу се нервиравме ако касетофонот ни ги изџвака касетите!!! Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:45 |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ke se povrzam na temava...vo vrska so kasetite...
Se smeevme edno vreme na ova: NE KUPUVAJTE TDK KASETI PRAZNI SE,NISHTO NE SE SLUSHA |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZID
Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 01:28 |
|
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
VO RAJOT E ZGODNO DA SE ODI ZARADI KLIMATA
A VO PEKOLOT ZARADI DRUSTVOTO
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вакво друштво нема шанси да ми се свиѓа!!! Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:45 |
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... Продолжувам со негативци ... Idi Amin Idi Amin (1925-2003) - злогласениот диктатор кој владееше со Уганда од 1971-1979 год. Пред да стане претседател беше командант на оружените сили на Уганда, до 1971 год., кога успеа да ја собори цивилната влада на оваа африканска држава. Овој брутален владетел ги насочи своите воени сили против недолжното угандско население, убивајќи помеѓу 300.000 и 500.000 луѓе и ја фрли дравата во хаос и беда. Кога дојде на власт, за да ја контролира армијата регрутираше лојални војници од северозападот на земјата и нареди масакр на трупите лојални на претходниот претседател - неговиот сопарник Milton Obote. За време на неговото владеење тој ги избрка сите израелски советници од угандската администрација и јавно ги подржа муслиманските земјите од Блискиот исток во борбата против еврејската држава. Тој дури јавно го благословеше Хитлер за еврејскиот холокауст за време на Втората светска војна. Тој дури еднаш јавно објави дека Господ му се јавил на сон и му рекол да ги протера од Уганда индиските и пакистанските доселеници и под тој изговор протера 40.000 од нив. При крајот на 78 год., тој дури изврши инвазија на еден дел од територијата на соседна Танзанија, но угандските бунтовниците кои се кренаа против него потпомогнати од Танзанија во 1979 год. го присилија Idi Amin на азил во Либија, од кадешто подоцна беше протеран во Саудиска Арабија. Му рекле - ма ИДИ АМИН више од тебе и не враќај се повеќе! Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:44 |
|
Внеси реплика | страница <1 150151152153154 217> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |