|
Помош !! Софтверски Проблеми! |
Внеси реплика | страница <1 1516171819 55> |
Автор | ||
Saso91
Нов член Регистриран: 13.Април.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a da ja smenish slikata?
majke ti ga nabijem
|
||
macedonishe
Нов член Регистриран: 03.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa MAJKU I SESTRU ti jebem citaj sto pisuva BIVSA MAKEDONSKA REPUBLIKA GRCIJA SLEPEC !!!!!!!!!!!! |
||
Makedonija e na makedoncite!!!
|
||
Saso91
Нов член Регистриран: 13.Април.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nejadi gomna more predavnik sega ja smena a /.? ? ? seljak 1
|
||
macedonishe
Нов член Регистриран: 03.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sto ke mi pusi majkati?? |
||
Makedonija e na makedoncite!!!
|
||
ia111
Нов член Регистриран: 06.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ke moze li nekoj dedalno da mi opise kako se pravi joomla sajt. Da mi kaze kade da go kacam preku ftp i kako potoa da se logiram vo nego i da si izdizajniram strana.
Jas napraviv user, go kaciv joomla vo mydomain.com/joomla potoa otidov vo www.joomla.org/administrator i go pisav userot koj sto go napraviv za da ja simnam joomla no mi vika ne postoi takov user. Ke ve molam koj sto znae da mi kaze i po moznost da mi opise po detalno zs sum pocetnik vo ovaa rabota blagodatam odnapred |
||
naemnik
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 658 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas ne sum koristel Joomla nikogash, ama kao sho vide sega, usero treba da go aktivirash.
Najverojatno na mailo sho si go dal ti pratile nekoja Email so link i treba na nego da kliknesh i so toa da ti se aktivira accountot. Proveri vidi....
A ko se registrirash pishe: Your account has been created and an activation link has been sent to the e-mail address you entered. Note that you must activate the account by clicking on the activation link when you get the e-mail before you can login. Изменето од naemnik - 04.Мај.2008 во 22:36 |
||
markomk
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 16.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
hello. Да не знаете некоја програма за еффекти за слика или видео. Ако знаете некоја добра пишете не се страмете
|
||
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
за слики е фотошоп, Id Design, а за видое имаш повеке зависи и какви ефекти??
|
||
is no good
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 92 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Treba da otvoris account preku control panel treba da go uploadiras preku ftp i posle toa da go instaliras manuelno. mozes da menuvas sliki, kategorii i sto sakas.
Joomla e dobra za sajtovi koi se azuriraat cesto.
Isto mozes da googlas malku i ke najdes templates dobri koi ke ti koristat dosta. isto ako sakas poveke da se zapoznaes na sajtot niven imas tutorial book koja ke ti objasni poveke od osnovi!
Pozdrav
|
||
www.komiti.org
|
||
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Помагајте другари. Компјутерот почна да кочи на интернет. Се обидов да го репарирам, но се појави проблем. Повеќе не можам да го подигнам системот. Доаѓа до солуциите safe mode и windows normal, но после тоа се рестартира. И така во круг. Во bios-от го поставив CD-ромот како примарен, но никако CD-то да вклучи. Сакав да извршам комплетен формат на хард дискот. Напоменувам дека како втор оперативен систем имам инсталирано Linux, но тој работеше како примарен ОС. Сега кога се обидувам да го вклучам CD-то, тоа не се вклучува, туку доаѓа до позиција во која ми нуди опции за Linux и Windows. Linux работи нормално, а Windows како што веќе опишав. Што можам да сторам, и дали Linux-от ми ги создава овие проблеми? Инаку не ми е прв пат да вршам преинсталација, но овој пат заглавив.
Изменето од Паланчански - 19.Мај.2008 во 14:31 |
||
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
||
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Уште едно прашање. Можам ли да вклучам dial-up конекција (бесплатниот од владата) на Linux Ubuntu 7-10? Модемот е постар тип, бидејќи работам на Pentium III 600MHz.
|
||
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
||
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
za dial up da a za linux i win mora ubavo da si gi podelis u parcii
|
||
VLA
Група Регистриран: 24.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 59 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znaci ako nemas nisto vazno na hdd, iako ne veruvam izbrisi go, mozes i preku GHOST format da mu napravis, ili ako ne probaj da go smenis biosot ili update mu napravi! P.S ne koristi linux ne e za nasi prostori:D Uste neso vidi dali XP cd-to sto go koristis e boot cd, a ako ne e simni si nLite ili EasyBoot i napravi si boot XP cd! Good Luck!
|
||
BSOD
Сениор Регистриран: 14.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако веќе си го ставил ЦД-ромот во биос за старт тогаш е можно да не го чита ЦДто па така се префрла после на boot од хард диск. Прва работа што се коруптира во windows e System Restore :). Линуxот дефинитивно не ти ги создаде проблемите. Ти препорачувам да одиш во Linux партицијата и да си инсталираш Gparted програма или слично и да ја избришеш Wиндоwс Партицијата ако немаш ништо важно таму. А ако имаш тогаш преку Linuxot префрли ги работите од windows пред да го избришеш XP.Па после пробај пак да го инсталираш. Ти препорачувам две работи: да го спуштиш/иснталираш новиот ubuntu hardy haron 8.04 и да си купиш(ако немаш) надворешен dial-up(сериски модем). Тие се ептем евтини и ќе немаш никаков проблем со нив во било кој Linux os. Ама сите понови Linux дистрибуции дефинитивно им е потребно повеќе од Pentium III 600MHz Изменето од BSOD - 25.Мај.2008 во 03:57 |
||
Внеси реплика | страница <1 1516171819 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |